Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
coz wlasnie skonczylem ogladac te serie. i chcialem sie podzielic moimi spostrzezeniami. Coz duzo slyszalem o tym anime ale to co slyszalem w pelni nie oddaje tego co widzialem.
od strony graficznej anime jest piekne od bots zaczynaja sie komputerowe wstawki (kto ma dobre oko odrazu wie gdzie) ale nie psuje to calosci. kolorystyka jest moze czasami nazbyt jaskrawa ale jak widzialem zdjecia z teleskopu hublle'a to wlasnie tak to wyglada.
fabula coz moge powiedziec. na pewno nie jest to love story choc na to wyglada. losy glownych bohaterow sa opowiedziane w bardzo fajny sposob (dla mnie). sekwencje walk sa dobrze pomyslane i pokazane. mysle ze to anime nadaje sie w sam raz na pokaz wieczorny z kims kogo mozna objac
dzwiek i tu moge najmniej powiedziec bo.... uwazam ze dobrze dobrana muzyka jest w stanie zretuszowac anime. innymi slowy powoduje ze anime lepiej sie oglada. muzyka jest swietnie dobrana co powoduje ze nie meczy i jest bardzo dobrze dobrana. jesli ktos nie wie jak wygladaja walki w kosmosie z muzyka symfoniczna niech obejrzy hoshi no koe to sie przekona ze swietnie to wyglada.
Ogolna ocena maniaka. coz jestem animemaniakiem i jestem w stanie przelknac nawet ciezkie orzechy, ale i sa tez tytuly ktore az chce sie obejrzec nastepny epizod. do nich wlasnie nalezy cots i bots.
gdybym mial oceniac w skali 1-10 to anime dostaloby 9-9,2
Polecałbym przeczytać książkę Crest of the Stars (Seikai no Manshou) autorstwa Morioki. To krótka trylogia (każda część liczy ok 80 stron), akcja powieści nie odbiega od tej z anime, ale warto ją przeczytać ze względu na to że opisane zostały w niej mechanizmy rządzące życiem Abhów, ich kultura, historia, oraz zasady działanie podprzestrzeni (Planar Space) i rodzaje okrętów.
Na emulcu dostępne jest fanowskie tłumaczenie książki (po angielsku)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
ja rowniez zachwycilem sie tym anime jest to pierwsze anime jakie sciagnolem z netu
ogolnie
muzyka 10/10 ( zajebisty ost muza wymiatacos w rodzaju powaznej swietnie wywazona )
fabula 9/10 ( bardzo dobra a szczegolnie watek milosny niesamowity i do tego kroktie monologi np Jinto w ostatnim odcinku banner of the star II )
animacja 9/10 ( na bardzo wyskokim poziomie kreska tez bardzo dobra i pasuje do anime )
ogolnie 9,7/10 ( anime wrecz wybitne wciaga i nie mozna zyc bez niego )
jestem zachwycony ta seria
obejrzalem prawie wszystko z niej
crest of the star
banner of the stars
banner of the stars II
banner of the stars III
crest of the star Movie
banner of the star movie
crest of the stars : birth
i ciagle mi malo czekam zniecierpliwoscia na nastepne czescia
ps jest to pierwsze anime na ktorym ryczalem jak bobr w ostatnim odcinku BOTS II )
pelen dla tworcow i polecam kazdemu
to fakt wygladalo to jakby jinto poszedl w zaswiaty
[cytuj]Polecałbym przeczytać książkę Crest of the Stars (Seikai no Manshou) autorstwa Morioki.[/quote]
Cała seria anime właśnie wessała mnie jak turbina, dlatego się spytam: ma może ktoś pod ręką jakieś linki do tych nowelek (oczywiście w ENG)?
Strony 1