Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Nic dziwnego, w końcu nie przestrzegał X przykazań.
Raise the flag of piracy, sing the song of victory
Glorious in battle are we
We've never known defeat, we never will retreat.
We live to hear the cannon roar,
And terror is our sempahore
Moim zdanie słusznie pozwano owego forumowicza do Sądu. Najlepiej też jakby zapłacił karę (może nie tak wysoką jak żądają wnioskodawcy) jednak żeby odczuł to na własnej kieszeni.
Jeżeli uważał informację za rzekomy spam, powinien powiadomić o tym fakcie moderatora lub administratora forum, a nie przyjąć buńczuczną postawę. Jest wielu takich "kogucików", który myślą, że jak są po drugiej stronie kabla to mogą robić żywnie co im się podoba.
Jeżeli karze się osoby za publiczne znieważanie innych osób, to dlaczego nie miałoby to obowiązywać i na forach internetowych? Przykładem może być jeden z członków Samoobrony - najprawdopodobniej przyszły wiceminister... wiadomo o kogo chodzi . Ile to już miał rozpraw odnośnie pomówień? Ciężko nawet zliczyć.
W demokracji tak już jest, że wolność słowa jest dopóty, dopóki nie uraża drugiej strony.
Może i masz rację, ale z drugiej strony przyjrzyj się chociaż temu forum, a w szczególności wątki na temat polityki, a potem przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś. Wielu z nas stałoby już przed sądem.
Szczerze mówiąc, trochę to zalatuje groteską. Jak dla mnie tamten forumowicz trochę przegiął - jeśli rzeczywiście miał dowody na złą (kreatywną itd.) księgowość, to sposób, który wybrał do powiedznia tego światu do najmądrzejszych nie należy. A jeśli tak sobie pisał, żeby wywołać szum, to tylko świadczy o nim.
Ale na pewno nie zasługuje to na wytoczenie procesu. Totalny idiotyzm. Rozumiem, że firma chce sę bronić przed oskarżeniami, ale takie coś może jej tylko zepsuć reputację, choćby w środowisku intenautów, na którym im z pewnością zależy.:)
Doskonale wiem co i jak ([rip]) piszą użytkownicy naszego forum .
Że niby co ja złego napisałem? Cała prawda - nie od dziś wiadomo, że Andrzej Lepper ma problemy z prawem. Na ten temat dyskutuje się prawie we wszystkich możliwych mediach.
Poza tym rozmyślanie o osobach "publicznych" taki już ma swój urok . Co innego obrażanie, pomawianie czy wyzywanie innych! Internet jako jedno z wielu mass mediów również powinno podlegać ochronie prawnej, tak samo jak gazety, telewizja, radio itp. Przyznaj Gracol, iż również nie spodobałoby ci się, gdyby ktoś umieścił w Internecie stronę z treścią niezgodną z twoją osobą lub też godzącą w twoje uczucia (np. o kradzież lub manipulacje).
Jest to problem znany nie od dziś. Opinie, jak zawsze, będą podzielone, uzależnione od własnego postrzegania problemu. Nie odkryjemy tutaj żadnej recepty, ponieważ każde w wyjśc uważam za radykalne. Taki stan rzeczy będzie trwał nadal...
Dlatego też najlepiej pomyśleć co najmniej dwa razy zanim się coś napisze.
Przedewszystkim czy ta reklama powinna się tam znaleść? Może modek nie zareagował w odpowiednim momencie. Ciężko sie nie zgodzić z Beavisem, sam nie lubie jak on to nazwał "kogucików", ale fora powinny być traktowane taka jak spotkanie z kolegami (na poziomie), a nie politycznie poprawna debata miedzy obcymi sobie ludźmi.
Podsu,mowując nie uwazam by gostek powinien dostać wiecej niz ostrzeżenie, lub ewentualnie okresowego bana, firma która reklamuje sie na forum musi liczyć się z krytyką, nawet niekonstruktywną.
Inna sprawa jest z w tym przypadku:
Wszyscy bronią uczniów, ale trudno nie przyznać racji nauczycielom, wolność słowa nie oznacza prawa do obrażania kogokolwiek, tu zabrakło rozważnego modka, który kasowałby chamskie tematy, chociaż nauczyciele nie powinni tu działać metodą odpowiedzialności zbiorowej, na forum każdy ma własny nick i odpowiada za własne słowa.
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-04-11 21:17:08)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Strony 1