#61 2006-04-10 00:14:22

strusic
Użytkownik

Odp: PlayStation 3 będzie drogie :-)

To wcale nie byłoby głupie ^^ PS3 jako divx/xvid/ogm/mkv/wmv(3/9)/h.264 itp player slina

strusic.pngmalsig2.png

#62 2006-04-10 18:23:50

Dahag
Użytkownik

Armagedon napisał:

Wyobrażcie to sobie oglądać anime w rozdziałce ponad 1900 ;]i to jeszcze najlepiej na jakimś 40 calowym tv marzenia ;]. A tak pozatym nie wiadomo co sony postanowi w końcu z formatem, możemy mieć miłą niespodziankę i okaże ię ,że ps3 będzie miało w standardzie odtwarzanie divxa.

To sobie wyobraź ściąganie serii 13 ep w takiej rozdzielczości.

Tak swoją drogą konsole to są komputery tylko o zamkniętych budowach, także mówić że konsole są lepsze od komputerów to tak jakby mówić że samochody na gaz są lepsze od tych na prąd.

#63 2006-04-10 18:33:47

strusic
Użytkownik

Dahag o co Ci chodzi z tym "konsole to są komputery tylko o zamkniętych budowach". To, że konsoli nie rozbudujesz wkładając tam nowe części? O to właśnie chodzi, żeby nie wywalać majątku na nowe popierdoły, aby móc sobie pograć w nowe gry. Po co to komu?! Nie rozumiem ludzi co to kręci ich wywalanie kasy na nowe podzespoły do PC. Konsola raz na pare lat i wszystko chodzi (bo musi hehe). Konsole są lepsze niż PC los

strusic.pngmalsig2.png

#64 2006-04-10 18:38:29

johny_lennon
Użytkownik

dokladnie ~strusic to jest najwieksza przewaga konsoli nad piecem. Chodz teraz microsoft z tym x-klockiem 360 idzie w strone bardziej komputera niz konsoli ale w sumie mnie to wali bo i tak kupie sobie ps3 jezor

#65 2006-04-10 19:25:06

Armagedon
Użytkownik

Ściąganie ojej a kto tu mówi o ściąganiu, ja tu mówiłem o anime na płytach Blue-rey na której można mieć nawet do 100gb pojemności.

#66 2006-04-10 21:41:08

Dahag
Użytkownik

strusic napisał:

Dahag o co Ci chodzi z tym "konsole to są komputery tylko o zamkniętych budowach". To, że konsoli nie rozbudujesz wkładając tam nowe części? O to właśnie chodzi, żeby nie wywalać majątku na nowe popierdoły, aby móc sobie pograć w nowe gry. Po co to komu?! Nie rozumiem ludzi co to kręci ich wywalanie kasy na nowe podzespoły do PC. Konsola raz na pare lat i wszystko chodzi (bo musi hehe). Konsole są lepsze niż PC los

Chodzi mi o to że jak podłączysz do konsoli klawiature i myszke to będzie komputer.

A argumenty o wywalaniu forsy na nowe podzespoły to mit który powraca przy każdej nowej "generacji" konsol. Dzieje się tak na ogólnej fali podniecenia tym jakie to te konsole mają bebechy. Swoją drogą już nie moge sie doczekać kiedy zobacze te bebechy u siebie w pobliżu telewizora slina szpan jezor

Armagedon napisał:

Ściąganie ojej a kto tu mówi o ściąganiu, ja tu mówiłem o anime na płytach Blue-rey na której można mieć nawet do 100gb pojemności.

No ... chyba że tak to ująć okej
P.S. Nawet do 200 GB szpan i nie blue a Blu

#67 2006-04-10 21:50:49

Armagedon
Użytkownik

Ze zdaniem ,że konsola jest w zasadzie komputerem całkowicie się nie zgadzam bylo już to tyle razy wałkowane i jakoch nie mam ochoty pisać wszystkich argumetów ale możecie mi wieżyć lub nie. A pamiętajcie jeszcze ,że amiga też miała klawe ale jakoś tego nie nazywano komputerem. Nrazie zaprezentowano tylko płytkę 4 warstwową o pojemności 100gb oczywiście w sprzedaży na początku będą same 25 a pewnie po 2-3 latach 2 warstwowe tak samo jak mialo to miejsce w przypadku DVD. A na konieć taka mała plotka (ale za to jaka) [cytuj]Final Fantasy VII for PS3 is in production and will use the FFXII real time battle system[/quote] Ci co grali to wiedzą na co przyjdzie nam czekać .

#68 2006-04-10 21:54:38

tomxxx
Zbanowany

Playstation 3 nie będzie przecież odtwarzać filmów ogm,mkv czy innych.

Powinnien ktoś zrobić jakiś wszechstronny odtwarzacz dvd który odtwarza bez problemu wszystkie napisy  i popularne formaty filmów jak avi,ogm ,mkv.

#69 2006-04-10 22:01:09

johny_lennon
Użytkownik

~Armagedon napisał:

Final Fantasy VII for PS3 is in production and will use the FFXII real time battle system

no nareszcie potwierdzili to yahoo[respekt][okej]. Juz normalnie sie nie moge doczekac tego. Jak se wyobraze jak to bedzie wygladac[slina] to mi cisnienie od razu podskakuje[rip]

Ostatnio edytowany przez johny_lennon (2006-04-10 22:03:58)

#70 2006-04-10 22:02:34

ImixVega
Użytkownik

Na PS3 nie bedzie FF7... To było Tylko Demo... Taka Reklamówka...Ale Sama Firma mówi że nie ma zamiaru wydawac FF7 na PS3...

Co do PS2.. i mkv ... nie wiem czy To porażka....Porażka jest wyrazem nie na miejscu...Cięzko zrobić z konsoli do Gier Kombajn typu PC...do otwierania filmów ;/ to co sie udaje to sie udaje, a co nie... to nie i porazka nie jest wyrazem na miejscu, bo to co udało im sie napisać pod PS2 to juz jest duzy sukces... Porażka nie jest przegrac ze słoncem trzymając w reku motyke...bo to jest po prostu oczywiste...

A Porównywanie PC do Konsoli... jezeli ktos uwaza ze PC górą... To chyba nie mamy o czym rozmawiac :/ bo zal mnie sciska :/ (oczywiscie w kwesti gier, bo nie mozna na innych płaszczyznach porównywac :/)

#71 2006-04-10 22:11:45

Rekid
Użytkownik

Co do blu raya bedzie ciezko im sie z tym przebic bo
1 jest zajebiscie drogie
2 dwa na Pc odtwarzacze blu pewnie nie wyjda wogole bo bedzie to nie oplacalne
3 inne gigany pracuaj nad podobnymu rozwiazaniami w bardziej przystepnych cenach

Co do porownan PC ws konsola to jest temat rzeka i nigdy nie bedzie wygranego
Co do kart graficznych ktos walna ze najmocniejsza karta graf kosztuje tyle ile nowa ps3 wiec mam pytanie gdzie on taka karte znalazl i gdzie znalazl cene ps3 smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#72 2006-04-10 22:39:11

Armagedon
Użytkownik

ImixVega nie miała zamiaru ale teraz chyba ma, wiem ,że po tym demie pokazanym na zeszło rocznym E3 mówili ,że nie zrobią ale ta infromacja pochodzi z dzisiejszego dnia.

#73 2006-04-10 23:17:34

strusic
Użytkownik

A ja akurat sobie obejrzałem pare fragmentów z AC po raz kolejny (DVDISO przywlokłem[hehe]). I sobie właśnie przypomniałem o tej informacji. Więc jeżeli PS3 ma generować taką grafikę od początku jej produkcji (chodzi mi tu o pierwsze gry, bo kolejne wyglądają przeważnie lepiej) to ee tego bez komentarza baka To jest dla mnie nierealne baka Chciałbym to zobaczyć live slina

strusic.pngmalsig2.png

#74 2006-04-10 23:23:29

Isao
Użytkownik

Armagedon napisał:

[cytuj]Final Fantasy VII for PS3 is in production and will use the FFXII real time battle system

Ci co grali to wiedzą na co przyjdzie nam czekać .

Hmm można prosić o linka do strony z taką informacją lub źródła, z którego ją posiadasz...
Bo jakoś nie mogę w to uwierzyć... baka
SE w jakimś oświadczeniu prasowym po prezentacji tego Demka oświadczyło, iż powstanie takowego remakeu zajęłoby gdzieś z 3lata, a i osób pracujących przy nim musiałoby być dość sporo... jezor
Jednak oficjalnie (chyba) nie oświadczyli, że takowy remake nigdy nie powstanie... kombinuje

#75 2006-04-11 22:27:09

Lain
Użytkownik

co do FF7 to mimo wszelkich zaprzeczen square-enix licze ze remake zrobia albo robia i nic nie mowia (moze na jakas rocznice by wydali slina(rok 2007.07.07) nawet jak to wyjdzie za 10 lat to w to zagram XD)
choc ja bym uwazala bo to, ze demko jest takie piekne nie znaczy, ze wszystkie gry na ps3 od razu beda tak wygladac... wrecz bylabym w tym wzgledzie bardziej sceptyczna...

a co do konsole vs pc:
x-box to pomylka (po co mi dwa piece w domu??)
psx/ps2/ps3 to esencja konsol nie do zastapienia smile_big i niech sie mikro z tym swoim softem schowa i szczerze nie do konca jestem za dodawaniem funkcjonalnosci kompa do kosoli (jak odtwarzanie wszystkich formatow, twardy na ilesset giga i system operacyjny niedaj Boze winda... choc teraz tez jest cos windo podobnego na ps2 zdawa sie ale nie widze przynajmniej ze to winda XD) gdyby na macintoshe wychodzilo wiecej gier moznaby niemal wtedy stawiac '=' miedzy nimi a konsola bo i to kupujesz w jednym kawalku zoptymalizowane i to...

btw zagralabym sobie w ff:before crisis... nie sprowadzal ktos sobie tej komorki na ktorej to jest z japoni?? kombinuje

#76 2006-04-11 22:53:43

Armagedon
Użytkownik

#77 2006-04-12 09:45:38

ImixVega
Użytkownik

Jaki Temat Rzeka?? porównywanie Konsoli do PC....
To Jak Porównywanie chleba do wiatraka...
W Kategori gier możemy prównywać te dwa urzadzenia. Bo do tych celów zostały stworzone. A w tej kategori.. Wygrany jest TYLKO jeden... Nie musze pisać chyba kto...

A porównywanie Konsoli, do drukowania przegladania stron, odtwarzania wszystkich formatów video, pisania w programach tekstowych, liczenia w 3D Maxie itp.  No chyba w tych kategoriach nie bedziesz ich porównywał... Bo konsola nie została produkcyjnie do tego stworzona. A to ze ktos napisał softa...I na przykład da sie pisać, da sie otwierac wiele formatów wideo, to to jest pewnego rodzaju bonus...I ludzie powinni sie z niego cieszyc a nie porównywac go z mozliwosciami PC i jescze piep.... yć że PC jest lepszy...

#78 2006-04-12 10:52:45

strusic
Użytkownik

ImixVega napisał:

Jaki Temat Rzeka??

Wiesz... Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie wytykał błędy, sprzętowi którego nie lubi. Ja kiedyś mówiłem, że konsole są lepsze niż PC, oczywiście dalej tak uważam. Jeden kumpel mówił znowu odwrotnie, że konsole to shit, bo "grafika słaba" (czasy PSX). Zejdę teraz w stronę gier, ale uważam, że osoba która dostała superkomputer nie mając w młodości styku z commodore, amigą i innym starym sprzętem nie będzie chciała na tym grać, bo wygląd gier odstrasza (szczególnie na C64). Tak samo nie będzie prawdopodobnie chciała grać na PSX (szczególnie teraz jak sobie pogra np w F.E.A.R.), bo grafika do d**py i konsol nie chce. A daj takiemu łebkowi najpierw PSX'a (a nie PC) pogra w pare lepszych gier, poczuje ten magiczny klimat i PC dla niego stanie się shitem. Wg. to częściowo zależy na czym się taki człowiek wychowa. Ja zaczynałem od C64 i jakoś mnie grafika nie przeszkadza...

PC=PraCa (ale dziwinie podpasowało hehe) Konsole=zabawa!

strusic.pngmalsig2.png

#79 2006-04-12 11:17:45

ImixVega
Użytkownik

Ja sie wychowałem na C64... W ile sie gier wtedy grało... Turican, Schadow Dancer, Clystron... Gry nie do zdarcia.. 2 lata temu został nawet napisany Turican 3 pod C64, fak że nie przez firme ale przez Amatrskich programistów... Do tej pory uwielbiam C64 bo ludziska robą teraz takie dema że poprostu nie chce sioe wierzyc , że z takiego sprzetu mozna wyciagnać takie cuda... Nienawidzę Gier pod PC, ponieważ wszyscy wiedzą ze gry nie są w ogóle optymalizowane... Konsola ma to do siebie...że są pewne ograniczenia dla Producentów gier. Po prostu muszą gre optymalizować, bo uzytkownik nie dokupi sobie nowej karty graficznej do konsoli, żeby mu gra ruszyła i sie nie cieła na minimalnych detalach.
Smiesza mnie najnowsze gry gdzie Trzeba miec MEGA SUPER KARTE, żeby Gra Ci menu odpaliła :/ Jak swego czasy Nowy Quake wyszedł czy jeszcze Doom... Gra betoniasta a wymagania Kosmiczne...(no fakt bo to sie w kosmosie działo) chyba chcieli żeby gracz poczuł klimat dając mu kosmiczne wymagania...szkoda ze tylko na to postawili producenci a nie na gre

Tutaj tez nie chodzi o to kto, gdzie sie wychował. PS2 ma zegar 300MHz... zarzuc sobie FFX na PC'ta 300MHz z najlepsza grafika na rynku...I zycze powodzenia...

Mimo że mam PC, zawsze go miałem to uważam że PC jest zawsze daleko w tyle..

PC ok 1,2GHz = PS One...
PC ok 5 = PS2

Fakt jest, ze na 1,7 na epsxe potrafie tak wykrzesać grafe z gier na PS One że głowa mała.. Miedzy innymi grałem w Silent Hila 1 i final Fantasy 9 albo Chrono crossa, ale do tego trzeba miec jaki sprzet.

Tylko muscie wiedziec że PS One ma w sobie zegar 30Mz...

PC zawsze bedzie z Tyłu... A porównywanie w tym momencie PS One do PC 2GHz jest zupełnie nie na miejscu...

Ale tez żeby nie było że nienawidzę PC'tów... Bo mój skarbek kocham...

Ostatnio edytowany przez ImixVega (2006-04-12 11:19:54)

#80 2006-04-12 12:12:45

Thar
Użytkownik

A ja i tak sądze, że to PeCety są lepsze, bo są bardziej funkcjonalne jezor Na konsolch to tylko pograsz, właśnie dlatego wszystkie nowe konsole są masowo upodadbniane do PCtów, i ładuje się w nie wszystkie funkcje, jakie kompy miały już od dawna...

I śmieszy mnie ten argument z ciagłym wydawaniem kasy na upgrade kompa. Jak chcesz pograć w nowe gierki na konsolę to też sobie musisz zmienić, dajmy na to, PSOne na PS2. Upgrade jest i w konsolach, i w PeCetach, tylko w PC możesz sobie zdecydować, co chcesz ulepszyć, a w konsoli kupujesz kilka nowych (przyznaje - bardzo zaawansowanych technologicznie) bajerów, a spora częśc podzespołów zostaje ta sama, czyli płacisz dwa razy za to samo jezor

Stopka forum

© Animesub.info 2024