Nie jesteś zalogowany.
Co do kart graficznych ktos walna ze najmocniejsza karta graf kosztuje tyle ile nowa ps3 wiec mam pytanie gdzie on taka karte znalazl i gdzie znalazl cene ps3
Najszybsze karty na rynku (dla domowego użytku, Matroxów za 25000 zł nie liczę ) kosztują ok. 600-700$. Jaka będzie cena PS3, nie wiadomo, ale szacuje się właśnie na nie więcej niż te 700-800$ (koszty produkcji), niewykluczone, że będzie taniej. Jeszcze jakieś pytania?
Playstation 3 nie będzie przecież odtwarzać filmów ogm,mkv czy innych.
Skąd wiesz?
...I śmieszy mnie ten argument z ciagłym wydawaniem kasy na upgrade kompa. Jak chcesz pograć w nowe gierki na konsolę to też sobie musisz zmienić, dajmy na to, PSOne na PS2. Upgrade jest i w konsolach, i w PeCetach, tylko w PC możesz sobie zdecydować, co chcesz ulepszyć, ...
Widze że nie mamy o czym rozmawiac...
ale ten Upgrate Ci wszedł.... dobrze ze mam duzy pokój to jak turlałem sie ze smiechu...to nie uderzyłem w sciane...
Dosyc tego tematu...Szkoda zdrowia...
Ostatnio edytowany przez ImixVega (2006-04-12 19:33:05)
happy end:)
[cytuj]Widze że nie mamy o czym rozmawiac...
ale ten Upgrate Ci wszedł.... dobrze ze mam duzy pokój to jak turlałem sie ze smiechu...to nie uderzyłem w sciane...
Dosyc tego tematu...Szkoda zdrowia...[/quote]
No, chyba rzeczywiscie nie ma o czym. Nie z kims, kto zamiast dac odpowiedz poswieca posta na opisy wnetrz.
Nie uderzyles sie w glowe? A szkoda...
[cytuj][/quote]A ja i tak sądze, że to PeCety są lepsze, bo są bardziej funkcjonalne:D
Musze przyznać że robawił mnie ten argument, bo chyba nie o to w tym chodzi który sprzęt jest bardziej funkcjonalny.Konsola służy wyłącznie do grania (nie bedziesz chyba smażył na niej naleśników:P )i w tej dziedzinie nie ma sobie równych.
A co do ceny to tak na prawdę nikt nie wie ile będzie kosztować (po za szefostwem Sony).
Ee wiesz co... PSX wyszedl w 1994 roku, PSone w 2000, PS2 tez w 2000. A teraz odpal sobie Gran Turismo 4 albo BLACK na PC z 2000 roku. Ĺťycze powodzenia... Konsole wymieniasz raz na 5-6lat, PC przynajmniej raz w roku, wywalając wiecej niż kosztuje PS2. PS2=500zł karta graficzna do PC=1500zł
tam cena jak cena z czasem spadnie zanim przejde ffXII z 12 razy to moze bedzie mnie juz stac na ps3
ale jedno Thar czlowieku obudz sie!! znaczy nie chce cie urazic ani nic ale glupoty gadasz XD
widac ze nie masz pojecia o konsolach... wiem piec jest wygodny do wielu rzeczy ale to nie zmienia faktu, ze zeby pograc sobie w porownywalne do playa gry (i jeszcze zeby ci sie nie cialy co klatke) to musisz wydac na swoj piecyk 2 jak nie 3x tyle co na konsole (no chyba ze konsola wychodzi juz z uzytku - chociaz i tak playa2 masz za jakis tysiac a na piecu za tysiac nie pograsz... no chyba ze w diablo )
nie ma upgradu konsol XD zeby bylo jasne mozna sobie wymienic konsole ale to inna bajka niz wymiana grafy w kompie wiec wybacz... wymien sobie calego kompa i zobacz ile cie to wyjdzie - no zalezy na co wymienisz ale grafa za 2k, plyta za 0,5k, chlodzenie, procek za 2k, do tego naped, dysk, dzwiek, zasilacz... no mniej wiecej cie to wyjdzie z 4k komp na poziomie... a i tak pol roku pozniej gry zaczynaja miec takie wymagania ze musisz w nim cos zmienic, zeby pograc w te najnowsze... a z ps tak nie ma, grasz na nim bez problemu do premiery nowej konsoli, a gry sa coraz lepsze na niego mimo, ze nie zmienia sie sprzet i wymagania - producenci gier na pc nie przejmuja sie, ze maja ograniczona ilosc ramu czy mocy procka i grafy - jak co to dadza wieksze wymagania, a producenci kart graficznych jeszcze im za to zaplaca ^^, z kolei pisanie pod playa wymaga optymalizacji tego co sie robi)
moze wolisz pieca bo wiekszosc gier mozna miec na niego za darmo jak wiesz jak je scrackowac, na playu to jednak najlepiej kupic sobie orginal bo chyba by mi ps2 padl gdybym go chciala spiracic (zreszta gry na playa przynajmniej te w ktore ja gram sa warte swojej ceny i wrecz chce sie placic tym ktorzy ja zrobili za kawal dobrej roboty - gry takie jak ff, dmc, mgs, gt trzeba miec orginalne)
a jak juz wspomnialam ja jestem przeciwna dodawaniu bajerow do konsol ale one sa dostawiane dla takich jak ty :] ktorzy jak maja miec jakies pudelko to ono musi byc do wszystkiego... ja wiem ze to byloby ciekawe, gdyby mikrofalowka miala w sobie opcje lodowki i zamrazalki ale po co?? wtedy to juz nie mikrofalowka - a wez pod uwage ze najbardziej w strone pc leca konsole billa - jak kiedys przeczytalam o pierwszym x-box jaki mial wyjsc myslalam ze sie zaplacze jaka oni sa krzywde robic... (i ta nieszczesna winda... system ktorego nikt nie rozumie nawet jego tworca...) a konkurencja no co? jak ktos zaczal to tez musza jakos tych, ktorym nie wystarczy platforma do grania, zachecic do swego produktu i wsio.
jak dla mnie jak bede chciala sobie mp3 posluchac to sobie kupie mp3playera - konsoli nosic wszedzie nie bede pc tez nie XD (30kg+ wagi buehehe zabrac to gdzies to koszmar a laptopa tez do kieszeni nie schowam )
a do ogladania filmow i tak mam pieca... czemu? bo i tak go bede miec w domu bo potrzebuje go do pracy i tyle na temat - konsola jest glownie do gier i niezalenie od tego co do niej wlozysz ten fakt sie nie zmieni.
Lain zapomniałeś o takich tytułach jeszcze jak Resident Evil,Tekken,Onimusha ;] ale całkowicie zgadzam się z twoią opinią Pc=Praca Konsola=zabawa, szczerze przez ostatnie hmm chyba to już 2 lata nie udało mi się skończyć żadnej gry na Pc jak jakąś zaczynam to po kilku godzinach zaczyna mi się nudzić(ale czemu tu się dziwć ostatnie 80% gier na pc to tylko FPS) a nna konsole to ostatnio ukończyłem ze 4( ostatni miesiąc ;] ) jakoś gry na ps2 bardziej do mnie przemawiają a szczególnie takie które mają super fabulę.
W Kategori gier możemy prównywać te dwa urzadzenia. Bo do tych celów zostały stworzone. A w tej kategori.. Wygrany jest TYLKO jeden... Nie musze pisać chyba kto...
No, jeśli wziąć pod uwagę gry takie jak FPS, MMO, RTS to tym wygranym jest PC. Z innymi gatunkami się zgodzę (szczególnie bijatyki i samochodówki).
Smiesza mnie najnowsze gry gdzie Trzeba miec MEGA SUPER KARTE, żeby Gra Ci menu odpaliła :/ (...)
PS2 ma zegar 300MHz... zarzuc sobie FFX na PC'ta 300MHz z najlepsza grafika na rynku...I zycze powodzenia...
Sorry, ale wytknę Ci (i kilku innym) błędy w rozumowaniu (bez urazy)
1. Nie licząc Battlefielda i FEARa to na Radeonie 9550 (wydatek około 350zł za podrasowaną wersje) pójdą wszystkie gry bez większych oporów (chyba ktoś tutaj wykorzystuje marketing wielkich firm (czyt. Ati i Nvidia) oraz za bardzo ufa 3dmarkom, bo tylko w ich opinii potrzeba najnowszej karty żeby pograć w najnowsze gry)
2. Kwestia MHz. Przez emulację owszem FFX nie pociągnie na procku 300 MHz, jednak po przepisaniu kodu na architekturę x86 będzie śmigać aż miło. Zauważ, że ten problem działa również w 2 stronę. Żadna z konsol (nie mówię o x360 ani PS3, bo nie znam ich możliwości) nie pociągnie nawet Quaka 2 który ma wymagania 90MHz i 16MB RAM
Najszybsze karty na rynku (dla domowego użytku, Matroxów za 25000 zł nie liczę ) ...
Najszybsze to pojęcie względne. Skoro już wspomniałeś Matroxy to dopowiedz również, że są najszybsze w zastosowaniach CAD CAM itp. FEARa nie pociągną...
Konsole wymieniasz raz na 5-6lat, PC przynajmniej raz w roku...
No i to może być wadą, ponieważ przez te 5-6 lat rynek zmienia się nie do poznania a konsole stoją w miejscu, daleko zagłodzone i zabiedzone, ledwo zipiąc. Ja swojego PC nie wymieniałem od 4 lat i wszystkie gierki chodzą. Nawet jakby przyszedł czas na wymianę to 100 zł na ramy i 600-700 do 1000 zł na grafikę i znów jestem na czasie.
Aha wracając do sprawy grafiki. Konsole (te stare) mają rozdzielczość 720x576 z przeplotem, do tego brak HDR, PS i VS. Mogę was zapewnić, że na takich ustawieniach na PC odpalę każdą gierkę (oczywiście te pod PC) w granicach płynności (15-25 klatek) na GF 4 ( nie mx, ponieważ on nie ma PS a niektóre gry go wymagają). A dla nowej generacji dochodzi koszt telewizora HD. Ceny porządnej (1080i) plazmy zaczynają się od 20 k w górę.
Tak dla formalności dodam, że cały czas mówię o tych starych konsolach (za wyjątkiem kwestii gatunków gier, bo to nie ma znaczenia czy sie gra w RTS lub FPS na PS2 czy PS3 i tak zawsze będzie do dupy na padzie). PS3 to już inna historia. Tutaj rzeczywiście procesor (cell <-- ciągle kojarzy mi się on z komórczakiem z DB ) to monstrum i wątpię czy przez najbliższy rok wyjdzie coś lepszego na PC (grafika już jest lepsza na PC (jeśli chodzi o x360, bo nie wiadomo do końca, co siedzi w PS3 ale pewnie i w stosunku do niej również)). I tutaj już się objawia wada zamkniętej architektury konsol. X360 nie ma jeszcze nawet roku a technologicznie PC już są lepsze (za nierozsądną cenę, ale jednak - czyli jak kogoś stać wydać tyle pieniędzy to nie musi czekać tych 5 lat żeby zobaczyć najnowsze efekty graficzne). Na koniec dodam, że pecety też nie są idealne. Wkurzają mnie, jednak z zupełnie innych powodów (Windows of Korz). Nie jestem przeciwnikiem konsol, ani zwolennikiem PC jednak nie mogę przejść obojętnie nad tym jak ktoś wychwala pod niebiosa jedną ze stron a drugiej wytyka tylko wady i to nie zawsze słusznie.
Czyli podsumowując ZGADZAM się, że konsole się lepiej nadają do gierek, ALE również nie wszystkich, i temu uważam, że niesłusznie wieszacie psy na poczciwym PC.
A teraz czekam, aż mnie pojedziecie, bo wątpie czy do was trafiłem
BTW ciekawe czy 3 bedzie mozna przerobić (oczywiście bedzie mnie to interesowac dopiero gdy bede mial nagrywarke bluerail na swoim pc )
No z paroma rzeczami to się nie zgodze po pierwsze Quaka 2 był juz na psx,po drugie dla niektórych na padzie gra się lepiej w Fps(spora cześć),po trzecie z tymi wymagami to troche przegięcie uwierz mi Obecnie mam p4 2,6gh,1024 ram ,Gf-5700 ulatra i tak doom 3 na najniżych ustawieniach tnie się nie mówiąc już o najnowszych tytułach i właśnie po tym przestałem inwestować w kompa , te cześći kupiłem po ukazaniu się Battelfilda i do tej gry było wmiare spoko ale już 5 miesięcuy poźniej to było coraz gorzej. I na koniec do tej grafiki to nie powinno się porównywać do tej co masz w pc to zópełnie inna konstrukcja i pamietaj pc musi utrzymać jeszcze system a to jest dobre 40-60% wydajności całego kompa a w szczególności podczas grania. Ale zgadzam się z tobą w kwesti gier Fps,RTS ,MMO(choć też się tego coraz wiecej pojawia na konsole) do takich gier Pc jest lepszy ale to też się może zmienić skoro do PS3 będzie można podłączyć klawe i myche, a i jeszcze z tym telewizorem to też lekkie przegięcie 21 całowy telewizor lcd z HD można już kupić w granicach 1400zł to już nie jest taki duży wydatek .
I tak na marginesie jeszcze to na psp też jest Quaka 2 ;]
No z paroma rzeczami to się nie zgodze po pierwsze Quaka 2 był juz na psx,
Tak ale właśnie o to chodzi, że to była werja pod psx, a nie emulowana. I temu stwierdziłem, że każda gierka z konsoli po przepisaniu kodu na x86 też będzie chodzić na PC (bardzo przeciętnym PC, a nie jak niektórzy twierdzą 3 czy ileś tam GHz)
...po drugie dla niektórych na padzie gra się lepiej w Fps(spora cześć),po trzecie z tymi wymagami to troche przegięcie uwierz mi Obecnie mam p4 2,6gh,1024 ram ,Gf-5700 ulatra i tak doom 3 na najniżych ustawieniach tnie się
Prawdę mówiąc to jest BARDZO dziwne i zastanawiające, musisz mieć coś nie tak w windowsie ( nie wiem czy wiesz ale Dooma 3 udało się odpalić na dwóch riva'ch tnt2 , o czymś to świadczy). Aha FPS i pad ... próbowałem ale to jednak nie to co myszka
I na koniec do tej grafiki to nie powinno się porównywać do tej co masz w pc to zópełnie inna konstrukcja i pamietaj pc musi utrzymać jeszcze system a to jest dobre 40-60% wydajności całego kompa a w szczególności podczas grania.
O i tu się zgadam w 1000%. Windowsy to takie dziadostwo, że głowa mała. Co do grafiki to jeśli chodzi o PS3 to tak, jednak ja cały czas mówiłem o "starej" gieneracji (ort umyślny)No chyba, że źle Cię zrozumiałem i mówisz o innym fragmencie mojej wypowiedzi (brak cytau).
Ale zgadzam się z tobą w kwesti gier Fps,RTS ,MMO(choć też się tego coraz wiecej pojawia na konsole) do takich gier Pc jest lepszy ale to też się może zmienić skoro do PS3 będzie można podłączyć klawe i myche,
No i tutaj konsola zaczyna coraz bardziej upodabniać się do PC. Ktoś wcześniej wspominał o makintoszach, i uważam że bardzo słusznie bo praktycznie niczym to by się nie różniło (znaczy się makintosz od konsoli, czyli praktycznie i PC od konsoli).
... a i jeszcze z tym telewizorem to też lekkie przegięcie 21 całowy telewizor lcd z HD można już kupić w granicach 1400zł to już nie jest taki duży wydatek .
I tak na marginesie jeszcze to na psp też jest Quaka 2 ;]
No co do TV to nie twierdze że nie. Jednak to na pewno nie będzie 1080i, a skoro wszyscy mówią o najlepszych kartach graficznych i tym ile trzeba na nie wydać żeby cieszyć się porządną grafiką to ja wspomniałem o porządnej plaźmie takiej ja wiem, gdzieś 40" i 1080i
Ostatnio edytowany przez Dahag (2006-04-13 02:36:00)
I temu stwierdziłem, że każda gierka z konsoli po przepisaniu kodu na x86 też będzie chodzić na PC (bardzo przeciętnym PC, a nie jak niektórzy twierdzą 3 czy ileś tam GHz)
Może i by chodziła, ale co z tego skoro nie chodzi, bo nikomu nie chce się optymalizować kodu... Ja sobie nie wyobrażam Devil May Cry 3 (bo niedługo ma wyjść) na PC. 10 minut klawiatura roz..bana . Kto grał to wie o co chodzi
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-04-13 02:11:38)
Dobrzy (i nie tylko) deweloperzy (czyli z regóły ci robiący najlepsze gierki) optymalizują kod, jednak nie w takim stopniu jak na konsole, bo jest to niemożliwe (i to jest fakt). Co do DMC3 to ... no ... coż nie wszystkie gierki nadają się na PC podobnie jak inne sie nie nadają na konsole (kto temu zaprzeczy )
Wracając do klawiatury i jej destrukcji, pamięta ktoś jeszcze Sydney 2000 ?? To dopiero była gierka zrobiona ku uciesze producentów klawiatur. Prawdziwy dezintegrator
No i znamy cene PS3, tak jak mówiłem 499$ za wersje z 20GB HDD i 599 za wersje z 60GB HDD.
Zobaczcie trailery o_________O
Armagedon jesli ci domm3 na takim sprzecie sie tnie to masz spieprzone cos w kompie i to ostro u mnie (2 gh proc, 1024 ram, GF3 Titan [zabytek juz powoli] ) na ustawieniach srednich smigalo milo i ladnie. Co do konsol tylko i wylacznie nadaja sie do grania
a wlasnie jakos tak nikt nie zauwazyl ze do PC mozna dokupic porzadnego pada w bardzo odbrej cenie i wtedy gierki typu DMC 3 nie stanowia problemu
No to znamy już praktycznie wszystkie szczegóły dotyczące ps3 najważniejszajest oczywiście cena która wyniesie 499$ za wersje z 20gb dyskiem i 599$ za 60 gb dysk, konsola będzie dostępna na początku w kolorze czarnym, jedną z ciekawszych informacji jest nowy wygląd pada który wybląda tak samo jak ten z ps2(tyle ,że lżejszy) ale ma jedna duża zmianę a dokładnie czujniiki dzięki którym możemy zrobić z niego np: kierownicę lub drążek sterowniczy. Niektóre zaprezentowane dziś gry naprawdę robią wrażenie np: 8 dzień . Duże wrażenie równierz zrobił Eye toy ale to po prostu trzeba zobaczyć ;]. A jakie są wasze odczucia po dzisiejszym dniu??
Ja mam lekki niedosyt, za mało gier, ogólnie wszystko robione z małą pompą, no i ten pomysł z dwiema wersjami[ej]. Ale niektóre gry "dają rade" i to się liczy, na przyszłe wakacje sprzęt będzie już u mnie stał.
Moze byście podali jakieś linki, bo narazie tylko dyskutation.............