Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Na lekcji angielskiego w jednym z materialow powtorzeniowych widzialem takie cos: "The eye of the beholder", nauczycielka nie wiedziala co to znaczy może wy wiecie? Widzialem tez gre o takim tytule...
Z tego co znalazłem w goglach to jest to gra (1990) i film (1999). Jest też taki potwór w tibii ([roftl]) Beholder z jednym dużym okiem. W anime Bastard też był taki potwór
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-04-15 11:48:30)
Polski tytuł tego filmu to "oko obserwatora".
Beholder to taki stwór z masą oczu (ciężko mi powiedzieć czy mityczny, czy wymyślony przez ludzi nam współczesnych, ale stawiałbym na to drugie). Często występuje w różnego rodzaju książkach, czy grach ^^.
hmm...w tamtej ksiazce szlo to jakos tak (temat byl o wygladzie, takie tam po co ludziom operacje plastyczne, make-up'y itp. "rozmowka sterowana") ...beauty and coĹtam IN THE EYE OF THE BEHOLDER...wiec to musi byc jakis idiom
heh..wiecej nie wiem, w sumie nie potrzebuje tego, ale dobrze by bylo wiedziec ;]
Beholder najbardziej jest znany fanom fabularnej D&D:D. ~strusic już zamieścił jego ograzek:). Po prostu przerąbany potwór...
edit: ~vivi_ssj3 napisz całe zdanie.
niestety wiecej niz to nie pamietam, po swietach sprawdze dopiero ;]
w heroes też był Beholder :)i strzelał z oka
w heroes też był Beholder :)i strzelał z oka
A jeśli chodzi o D&D to może "strzelać" 10 razy w rundzie, ale w jedną postać tylko 3 razy:P.
Strony 1