#21 2006-04-18 10:46:44

Zgrzyt
Użytkownik

Odp: Chrno Crusade,zobaczyłem....

Czuje się już dobrze i powie coś o zakończeniu czemu mi się zbytnio no nie wiem co ale ...hmmm
UWAGA SPOILER
to tak lubię złe zakończenia bo jak nie patrzeć anioł(Remington) został żebrakiem, Aion(bo okazało się że go zabić nie można)cały i zdrów był przy zamachu na papieża.
Wszyscy fajni bohaterowie poginęli(K[cenzura]A tak ja przy Samurai 7)ale tak
Rosetta(jak to się pisze) zabiła w głupi sposób tego Lorda demonów(nie pamiętam jak się nazywał)
Satella(nie...) zginęła .....razem z siostrą
Chrno i Rosetta umarli i niema kogo pomścić
Po prostu za dużo ludków zginęło.....Ale zło wygrało[hehe]
A czy bóg jest czy go niema mi to wszystko jedno i tak nie będę go czcił wyznawał..(choć i tak sądzę że go niema)

#22 2006-04-18 12:10:03

czacha222
Zbanowany

Jak sobie przypomniałem tę smutną dość historię, to mnie znów za serce wzięło placze. Większość anime wzrusza. Nawet, jeśli mają dobre zakończenia (każdy płacze, bo anime się kończy:P). Tymczasem trzeba znaleźć następną serię - anime nigdy za wiele slina
Pozdro dla wszystkich animemaniaków okej

#23 2006-04-18 14:12:27

Winged
Użytkownik

Widzę, że prawie wszystkich wzruszyło. Czuję się osamotniony. smile Anime całkiem dobre. Z początku spodziewałem się lekkiej komedyjki z demonami w tle, ale miło się rozczarowałem. Twórcy przeszli od oklepanego schematu współpracy dobra i zła przeciwko gorszemu złu do naprawdę wciągającej i pasjonującej historii.
BTW, ostatnim anime na którym się wzruszyłem był Captain Tsubasa Road 2002. smile_lol Do grona anime na których doznałem mocnego wzruszenia należą obok Tsubasy: GITS SAC gig 2 i BECK. Dziwne tytuły do płaczu. Tak myślę.:)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#24 2006-04-18 14:25:13

nuito
Użytkownik

Chrno Crusade......bardzo ciekawe anime. Od samego początku mnie wciągnęło. Przyznam się nawet, że chodził mi pomysł po głowie, by niektóre odcinki puścić na religii jako pomoc dydaktyczna w temacie demonologia i egzorcyzmy, ale jakoś nie zagadałem z księdzem:P. Musze przyznać, że to anime mnie wzruszyło (choćby samo poszukiwanie brata przez Rosette, oddanie sprawie - tu nie płakałem:P), co do ostatniego odcinka to dał on mi kopa emocjonalnego, sam moment jak bohaterowie odeszli, razem (czemu musieli odejść??[placze][placze][placze]), a jak ich znaleziono to mi się obraz rozmył przez łzy[placze].

#25 2006-04-18 14:27:18

Epra
Użytkownik

a widział ktoś Matantei Loki Ragnarok? ja oglądałam myśląc że to lekka komedyjka a tu przyszedł koniec i miałam całe biurko na którym komp stoi mokre od łez, prawie tak jak przy CC placze

#26 2006-04-18 15:09:27

Aizen
Użytkownik

Matantei nie widzialem ...znasz moze http do tego? smile

#27 2006-04-18 20:11:54

ralphkun89
Użytkownik

hmmmmm... Chrno Crusade jest IMO naprawde dobre[respekt] Dużo humoru i akcji i wątek miłosny, mnie nie poryszyło tak bardzo jak EL, ale łezka w oku mi się zakręciła(choć nie wypłynęła[szpan]). A zkończenie serii chyba nie mogło być lepsze, lubie dramaty[yahoo]

#28 2006-04-18 21:17:27

szefu
Zbanowany

hhehe może wyjdę na kompletnego debila albo coś w tym stylu ale wiecie co zauważyłem? pewnie nie wiecie jezor ostatnio ja na tvp1 puscili film pt."Pasja"(pewnie wiecie o czym)
to zaobserwowałem że nie mowili w naszym jezyku ani taki którego obecnie uzywamy podejrzewam że to łacina albo coś w tym stylu, no dobra powiem co zauwazylem na Jezusa mówili (napiszę tak jak mówili:P)  Jeszuła a w chrno crusade na tego małego kolesia co miał rogi  Joszuła jak myślicie ma to coś z tym wspólnego   Jeszuła Vs Joszuła ukryty

#29 2006-04-18 22:03:29

_KiRA
Użytkownik

Joshua znaczy Jezus (z Hebrajskiego bodajrze, albo z łaciny - nie wiem dokładnie:() - co do powiązania tego anime z Pasją to też to zauważyłem:P

#30 2006-04-18 22:41:09

Epra
Użytkownik

język używany przez postaci w "Pasji" Mela Gibsona to aramejski

co do Matantei Loki Raganrok to polecam poszukać za pomocą google.pl :> albo od razu isohunt lub tokyotosho.com

Ostatnio edytowany przez Epra (2006-04-18 22:47:57)

#31 2006-08-18 23:25:48

Saphronay
Użytkownik

UWAGA MOŻLIWY SPOILER

Skończyłem oglądać tą serię wczoraj ... kiedy skończyłem oglądać ostatni odcinek po prostu milczałem ... łza się w oku kręciła ... kiedy połozyłem się spać .. przypomniałem sobie sceny z ostatniego odcinka ... łzy same leciały ... placze[placze][placze]

Ale jeśli przyjrzeć się dokładniej ... czy nie uważacie,ze Rosette i Chrno juz na ZAWSZE pozostali razem, tyle, że po tamtej stronie ... ?  Wiem, że to postacie fikcyjne i w ogóle ... ale na prawde ta myśl dodawała mi otuchy i pozwoliła inaczej spojrzeć na to anime.

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-18 23:51:39)

#32 2006-08-18 23:42:54

Starfox
Użytkownik

Zakończenie naprawdę jest bardzo dobre, więc nie dziwię się co czułeś:) Napewno pozostali, ale mi bardziej zapadła w pamięci:

Spojler [Scena z Watykanem w ostanim epku] Spojler

Anime warte polecenia każdemu.

Ostatnio edytowany przez Starfox (2006-08-18 23:43:20)

#33 2006-08-19 00:01:40

zergadis0
Użytkownik

Właśnie oglądam i jak narazie jestem przy 19 epsie. Pierwsza połowa odcinków nie była zła, ale jakoś mnie nie potrafiła zbytnio wciągnąć. Natomiast teraz jest naprawdę ciekawie. Tylko po co przy poważnych zakończeniach każdego  z późniejszych odcinków robią jakieś głupawe zapowiedzi kolejnych epsów (mnie to odrazu wybija z klimatu anime)? Również fanserwis jest tu trochę głupio wstawiony. Normalnie jest to dla mnie nawet zaleta, ale naukowiec, który ma odbite na punkcie podglądania zakonnic to lekkie przegięcie.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-08-19 00:05:42)

#34 2006-08-19 00:08:32

Saphronay
Użytkownik

Ja tych zapowiedzi nigdy nie oglądałem. Zawsze byla wtedy wieksza ciekawosc co wydarzy sie w nastepnym odcinku smile

zergadis0 czekamy na Twoją opinie jak skonczysz ogladac cala serie smile

#35 2006-08-19 00:08:58

Planeta
Użytkownik

Nie obejrzales calego, lepiej nie czytaj...
Jesli chodzi o to anime, to moze nie lecialy mi lzy na zakonczeniu, ale meczylo mnie to dobre 3 dni. Zakonczenie mimo, iz smutne to trzeba przyznac bardzo dobre. Zreszta cala serie jest naprawde warta obejrzenia. Jak o tym mysle to nawet teraz mi smutno. Chociaz ze mnie taki typ, ze zawsze jak konczy sie anime to mi smutno. Poprostu nie lubie konca smutny Btw. tego co pisal Saphronay, mnie sie zdaje, ze niekoniecznie. Co sie dzieje z demonem po smierci ? A co z czlowiekiem ? Aha i czy ktos wie, jak to sie stalo, ze na koncu jednak ten glowny zly ... jak on mial? ... Aion pojawil sie na placu w Watykanie ?

#36 2006-08-19 00:17:00

Saphronay
Użytkownik

Jesli nie obejrzales calego anime, lepiej nie czytaj tego co poniżej.

Planeta napisał:

Btw. tego co pisal Saphronay, mnie sie zdaje, ze niekoniecznie. Co sie dzieje z demonem po smierci ?

A nie sądzisz, ze Chrno przez swoją tułaczkę po ziemi, oraz to jak bardzo pomagał zakonowi oraz Rosette, odpokutował swoje grzechy?

Planeta napisał:

A co z czlowiekiem ? Aha i czy ktos wie, jak to sie stalo, ze na koncu jednak ten glowny zly ... jak on mial? ... Aion pojawil sie na placu w Watykanie ?

Ja to zrozumiałem tak:  Aion mógł narodzić się na nowo przez zło i nienawiść panujące w ludzkich sercach wiedzionych chęcią władzy, pychy i innych bardzo negatywnych emocji. Ludzkie zło po prostu odrodziło go na nowo, dlatego ponownie zaczał krążyć po ziemi ...

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-08-19 00:21:36)

#37 2006-08-19 00:19:03

Dżibril
Użytkownik

Ja to rozumiem tak :
Wszyscy ludzie wracają do tego astralnego coś tam i nie są już ludźmi ale energią , której potrzeabują demony do życia. Tak więc Aion mógł żyć póki istnieją ludzie i ich energia .

#38 2006-08-19 00:41:00

Planeta
Użytkownik

Sorry, ja sobie nie wyobrazam demona, ktory moglby tak naprawde sie zmienic. Chociaz w sumie Szatan to upadly aniol... wiec jest to mozliwe. Chociaz nie wiem czy 100.000.000 istnien ktore zgladzil Chrono, mogl tak latwo odkupic. Dzibril dobrze kombinuje, ale kombinujac tak dalej to Chrono tez (chyba) przezyl/odrodzil sie? Slyszalem teorie, ze zabity demon powraca do piekla i tam sie odradza. Chociaz nie wiem, czy to moze miec cos wspolnego z tym anime xP
EDIT:
Sam, analizujac to co mowia w tym anime, dochodze do wniosku, ze Aion istnial na swiecie po to tylko, aby wypelnily sie wszystkie 3 tajemnice fatimskie. I dlatego nie umarl i pojawil sie na Placu SW. Piotra.

Ostatnio edytowany przez Planeta (2006-08-19 00:43:00)

#39 2006-08-19 01:12:00

Saphronay
Użytkownik

Cóż, każdy na swój własny sposób będzie interpretował to anime. Ale jedno moim zdaniem jest pewne, na pewno wielu z nas jeszcze nie raz wspomni ten tytuł z łezką w oku ... smile

BTW: Macie może dostęp do jakiś Anime Music Video z Chrno Crusade ??? Byłbym serdecznie wdzieczny za jakies linki smile

#40 2006-08-19 01:31:26

Hatake
Użytkownik

ja już dawno obejrzalem, ładne i wzruszające, ale spoilerowął nie będe^^. BTW, może ma ktoś rawy tego anime?:D

EDIT: Saph - trzymaj i oglądaj do woli;) - LINK

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-08-19 01:33:10)

Stopka forum

© Animesub.info 2024