Nie jesteś zalogowany.
Niestety natknąłeś się na movie fake:) Ot taki żart ze strony Sunrise:D
Yes!! Też otym słyszalem a nawet mam na dysku kiedyś na ansi była chyba dyskusja nawet otym.
Bo ja wiem wyglądało prawdziwie.Nawet data premiery była na ten rok.I kilka fajnych urywków np.śmierć Nao i Mikoto płacząca nad jej ciałem.
Gwarantuję Ci, że to był fake:) a data wydania na ten rok? ja tam widziałem tylko: 20006:)
Ostatnio edytowany przez Starfox (2006-04-15 17:32:25)
To lipnie.A już myslałem, że coś fajnego sie szykuje.choć pewnie jeszcze coś zrobią ale prawdopodobnie długo będzie trzeba czekać.
Wiesz ard w Mai-Hime to ten powrót zza grobu był bardziej dosadny(nagle wszyscy ożywają), natomiast w Mai Otome tego nie było. Podałeś przykład Aoi, która nie zginęła, a jedynie była w ciężkim stanie(tak wiem "tylko" ciężki stan po spadnięciu ze skarpy, normalnie Love Hina wysiada:P). Widać, że Sunrise nie lubi uśmiercać "starych" bohaterów.
W odc. 21 w ok. 11 min. jest pokazana pewna osoba podczepiona do aparatury(nie widzimy jednak twarzy). W odc. 22 w 4 min i 45 sec. już jest pokazana ta osoba. Tak ,tak to jest Aoi. Dość ostro obandażowana, ale żyje:)
Oglądałem pierwszy odcinej i macie racje to energetyczne anime.:D
A zapał dziewczyn udziela sie pozytywnie.:D
Anime z polotem i klasą, tak stwierdzam po obejrzeniu już ostatniego odcinka.
beda jakies oavki lub kontynuacja serii?
W ten o to pochmurny dzień(u mnie) odkryłem coś wspaniałego!! Otóż odkryłem special którego jeszcze nie widziałem pod tytułem "Mai Otome DVD extra 4". Zabieram się za ściąganie^^
Eragon: Jest to special o Shiho i jej maki maki
Dziś lub jutro napisy
Figórka głównej Bohaterki
ta figurka ma straszną twarz(dobranoc papa)
Dużo gorsze od Mai Hime to na pewno łącznie z ostatnim odcinkiem jak i od strony komedii, dramatu i muzyki. Mai Otome Zwei lepsze od serii tv. Najsłabsze element Mai Otome to beznadziejne i krótkie walki, szczególnie ta na końcu. Podczas walk powinny być piosenki żeby panował lepszy klimat jak w Mai Hime. Obydwa anime się nie umywają choćby do Scrapped Princess gdzie wiele podobieństw można znaleźć.
Dużo lepsze było to że w Mai Hime byli wszyscy ożywieni na końcu niż to że w Mai Otome ktoś zginął na zawsze. Bo jak oglądasz to nie wiesz że tak będzie dlatego to nic nie szkodziło, a wiadomo że wszyscy w takim anime nie mogą zginąć.
Ostatnio edytowany przez animetwelve (2008-01-25 13:24:54)
bez sens, jak ktoś umiera to na zawsze chyba ze to bleach itp. świat Mai Otomo był wiarygodniejszy i lepiej ukazany, co ważne oparty na technologi nie dziecinnych magicznych bzdetach. Nie mówię ze Mai Hime było złe, jednak Mai otome było bardziej dopracowane i robione z większym rozmachem. A Scrapped Princess opowiada zupełnie inną historie i niema żadnych podobieństw do serii Hime.
Jak ktoś umiera w anime gdzie występuje magia to wcale nie na zawsze.Od tego właśnie jest magia, która może również przywracać życie, zależy w jakim anime. Grałeś w Final Fantasy. Tam co chwilę można ożywiać:D W anime tak też może być jeśli nie ma być dramatem tylko bardziej komedią. Ze Scrapped Princess skojrzyła mi się ta zaginiona technologia. Mai Otome było po prostu dużo bardziej dziecinne od Mai Hime.