Nie jesteś zalogowany.
Dla amatorów Elfien Lied, to będzie produkt interesujący.
I myśle że mi się też podobał, w odrużnieniu od EL.
Jatka podobna, ale nie tak doładnie pokazana. I dobrze.
Bochaterka ma więcej zalet, oczywiście to osobiste odczucie.:D
Ale wiadomo ocena ta, po pierwszym dopiero odcinku.:P
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-04-10 15:02:24)
A jakieś elementy romansu są??
Romansu niema, przynajmniej w pierwszym odcinku.
Narazie jest kobieta, mocno zbudowana i córka. Tak przynajmniej wygląda że to córka.
Może to niezbyt brzmi, ale za to dobrze wygląda.
Więcej nie powiem bo zepsuje zabawe.
Podstawowe informacje na AniDB.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-04-10 12:28:45)
a wyszly jakies hardsuby?
bo po jakponsku niebardzo rozumiem.
a wyszly jakies hardsuby?
bo po jakponsku niebardzo rozumiem.
Pierwszy odcinek był wyświetlony 06.04.2006. Niewidać żeby już był.
Nie wiem czemu większośc tak się podnieca EL. Fakt anime dobre. Podszedłem do niego z lekką rezerwą i później okazało się że niesłusznie. Nawet po 2 razie spodobało mi się Jednak nie wychwalam go pod niebiosa.
Co do witchblade... jak zachwalasz to obejrzę jak wyjdzie jakiś hardsub
~constans73 informuj jeśli takowy się pojawi bo mam tendencję do zapominania o takich sprawach
Pojawił sie #2 odcinek witchblade - jednak subów dalej nie widać... :/ Moze ktos wie, czy istnieją przynajmniej jakies angielskie? nie moge znaleźć....[baka]
anime najbardziej kojarzy mi się z bloodrayne (wiem, że to gra, ale... kto widział, ten wie o czym mówię ), z el niewiele się dopatrzyłem podobieństw.
~Rekid możesz mi powiedzieć, gdzie mogę ten komiks pobrać?
Pojawił sie #2 odcinek witchblade - jednak subów dalej nie widać... :/ Moze ktos wie, czy istnieją przynajmniej jakies angielskie? nie moge znaleźć....[baka]
Zdając się na AniDB stwierdzam, że nie ma żadnych hardsubów.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
http://www.animesuki.com/series.php/811.html
Pierwszy odcinek
Serial ten to jest chyba ewenement, bo jakby nie patrzeć Japończycy zrobili anime na motywach Amerykańskiego komiksu =-] I coś wam powiem. Jeszcze samego serialu nie oglądałem, ale po zrzutach moge stwierdzić, że Amerykańska Witchblade jest bardziej seksowna od tej Japońskiej
pojawily sie hardsuby (albo softsuby, tego nie jestem pewnien bo to mkv a na anidb brak info) grup Conclave i BakaKozou
dzieki takiej fuzji prawdopodobnie odcinki beda wychodzic regularnie:) choc BakaKozou troche sie bedzie obijac jak ich znam
Ostatnio edytowany przez shinma (2006-04-28 11:31:30)
Dziwne że nikt nie pisze o tym anime.
Obejrzałem je w wersji DVD czyli bez cenzury i mam podzielone zdanie tj podobały mi się w nim niektóre rzeczy i sam fakt przesycenia erotyzmem anime i wygląd bohaterek po przemianie był świetny. Walki też nie były takie złe lecz niestety w tym anime było wiele rzeczy tak absurdalnych że odpychało od ekranu np zachowanie głównej bohaterki w wielu scenach, ale choćby ostatni odcinek bije głupotą większość wcześniejszych. Dla przykładu po co te 3 Neogines w ogóle tam były z nią walczyć bo głupi producenci pomyśleli że nudno żeby walczyła z sami robocikami ?
To nie ma sensu.
I od razu mówię że nie interesuje mnie seria i komiks bo wiem że anime jest całkowicie inne.
Oceniam 7/10 bo sama fabuła była ciekawa jak również ładna kreska i muzyka, ale anime wiele traci przez niedorzeczność postaci, którą znowu japońce doprowadzają do absurdu w anime.
ale co podoba to się innym warto obejrzeć? ;p
jak dla mnie Anime było takie sobie ... ^^
koniec trochę bidny ... fabuła naciągana spodziewałem się czegoś lepszego ^^
Nawet walki były na niskim poziomie ...
Czyli nie warto się tym anime przejmować?
Bo jak by nie patrzeć, rzeczywistość świata przedstawionego w EL jest na +
Może dlatego że 1 prawdziwe anime jakie zessałem (po naruto)
A to dla mnie ważne kryterium...
Czyli nie warto się tym anime przejmować?
Bo jak by nie patrzeć, rzeczywistość świata przedstawionego w EL jest na +
Może dlatego że 1 prawdziwe anime jakie zessałem (po naruto)A to dla mnie ważne kryterium...
Zależy bo jednak zaletą w tym anime są ładne dziewczyny po przemianie (i przed) z tym niesamowitym wyglądem i to przesycenie erotyzmem . Walki jakieś bardzo widowiskowe nie są, ale niektóre szczególnie pod koniec już są lepsze.
Ale w anime występują dużo homoru wśród przyjaciół głównej bohaterki co mi się nie podobało.
Myślę że warto, ale jeśli chcesz oglądać tylko dla walk, to na nieszczęście dla niektórych nie są zbyt długie i niesamowite są "zwykłe", dla mnie to +, porównywanie z El dlaczego? nie rozumiem po co w ogóle porównywać tak z goła inne anime. Jak dla mnie to co podobne w tych dwóch innych seriach są to moce nadprzyrodzone "kontrolowane" przez korporacje. Tak.. jak ktoś będzie się doszukiwać to i z naruto to połączy ...