Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
wiem że to idiotyczny temat ale chciałbym się zapytać może jednak. jak wiadomo u mnie net jest tak, że HTTP idzie na jednym "paśmie" a torrent i gg idzie na drugim "paśmie". tak że jak zwalą neta to torret i gg i tak działa. teraz mam na odwrót tylko wyłączy się torrent no i się włączy i jest i nagle mi się wszystko wyłącza ale stronki są. i mimo że dalej nie ma neta to łączy mi z gadu i połączy mi ale i tak nie mogę rozmawiać z ludzmi bo jest takie jakby niedostępne i mi tak wskakuje i przeskakuje co dosłownie 2 min. i teraz pytanie: czy to może coś u mnie czy może u usługodawcy? mam już tak od wczoraj.
Najpierw napisz o co ci chodzi. Najlepiej w punktach, bo kurcze chyba niekumaty jestem i nic nie zrozumialem. Jakie pasma?
Masz neta radiowego?
niewiem oco ci chodzi:) Ale umnie admin sieci blokuje czasem torenty i tym podobne bo zabardzo sieć obciążają więc może u ciebie jest podobnie. GG czasem lubi spłatać figla:)
tak że jak zwalą neta to torret i gg i tak działa. teraz mam na odwrót tylko wyłączy się torrent no i się włączy i jest i nagle mi się wszystko wyłącza ale stronki są. i mimo że dalej nie ma neta to łączy mi z gadu i połączy mi ale i tak nie mogę rozmawiać z ludzmi bo jest takie jakby niedostępne i mi tak wskakuje i przeskakuje co dosłownie 2 min.
o losie, o co chodzi?
przecinek z klawiatury ukradli?
wiem wiem namotałem zaraz wam dokładniej napisze.
Więc tak. z dostawcą jeszcze nie rozmawiałem bo nie mam jak, dopiero jutro będzie taka możliwość. a co do neta chodzi mi o to, że stronki działają mi normalnie a gadu i torrent nie. raz na 20 min. połączy mi się torrent i gadu i potem znów rozłącza. mam tak od wczoraj popołudnia, co najlepsze, moi koledzy tego nie mają, a mają internet z tego samego dostawcy. i czy to coś u mnie czy raczej u dostawcy? i mam czekać cierpliwie aż sobie to naprawią czy mam u siebie coś zrobić?
EDIT: internet mam kablowy z osiedlówki jeśli komuś coś to mówi: Netis
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-04-30 10:24:52)
Skontaktuj się z providerem. Bardzo często w sieciach kablowych, jeśli twój komputer bez twojej wiedzy stał się zombie, czy też rozsyła wirusy, blokowany jest częściowo lub całkowicie dostęp do internetu.
Druga możliwość to taka, że zablokowałeś w firewallu te 2 aplikacje :/ ale to chyba nie jest możliwe
no nie jest bo nie mam firewalla jak narazie teraz działa normalnie i to już od godziny a niedawno odkryłem że u mojego kolegi było to samo
W sumie to oni takie problemy czasami mają.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-04-30 13:11:25)
a powiedzcie jak mam Kasperskiego to sam on wystarczy czy lepiej jeszcze jakiegoś firewalla dorzucić? bo teraz nie wiem.
aha czyli teraz jest pewne ze musze firewalla to se ad-aware pociągne. albo to i to
złota zasada mówi, że jak działa u innych
to przeinstaluj windowsa [roftl]
Dlatego też instalowało się system z odączonym kablem sieciowym.
A co do kombinacji antywiruz+firewall to nie do pobicia jest:
NOD32 + OutpostPRO (niestety płatne). Istnieją wersje darmowe, ale nie spełniają już takiej roli jak ich płatne odpowiedniki.
A tak poza tym to kto w dzisejszych czasach nie używa firewalla? LOL!
Strony 1