#1 2006-05-01 22:47:44

Satanael
Użytkownik

Tnący sie obraz w MPC

Mój problem: włączam sobie standardowo filmik, konkretnie [Anime_Raws]_BLACK_LAGOON_-_01_[HDTV_DivX] w MPC i zonk. OP jeszcze bez problemu się odtwarza, ale jak zaczyna się już normalnie film (dialogi) to zaczyna go nieziemsko rwać, tzn. dźwięk leci, a obraz zwisa czasami tylko jakby zaskakując. Nie wiem co jest grane smutny Np. [x-raws]_Ergo_Proxy_-_01(1280x720_WMV9_AAC_24fps) odtwarza mi się bez problemu choć ma taką samą rozdzielczość co Black Lagoon. Myślałem nawet, że powodem zwisów jest zbyt mocne obciążenie procka, to wyłączyłem wszystko co pracowało w tle i dalej to samo. Może ktos się już z takim czymś spotkał? Mam nadzieje, że nie są to pierwsze objawy potrzeny wymiany sprzętu, bo chwilowo nie mam na to kasy :/ Więc forumowicze licze na waszą pomoc

Mój komp:
AthlonXP 2600+ Barton
768MB DDR RAM
Radeon 9800 Pro 128MB
HDD Maxtor SATA 200GB
SB Live! 5.1

Codeki:
Combined-Community-Codec-Pack-2006-01-18
ffdshow-svn2526-2006.04.24

PS. Szukałem podobnego tematu na forum, ale nic nie znalazłem.

#2 2006-05-01 23:08:05

s0n1c
Użytkownik

Odp: Tnący sie obraz w MPC

Jaki sposob renderowania masz ustawiony w MPC. Czy ten lagoon z [Anime_Raws]napewno zakodownay jest w DivX??
I czy masz ustawione zeby MPC kozystal z systemowych filtrow/decoderow niz ze swoich.

Bo co do sprzetu to nie ma sie co przyczepic.

Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-05-01 23:08:58)

KiXBu

#3 2006-05-01 23:23:37

amarthar
Użytkownik

ard napisał:

Nie napisałeś tylko jaki masz procesor.

Napisal.

#4 2006-05-01 23:42:45

Satanael
Użytkownik

s0n1c napisał:

Jaki sposob renderowania masz ustawiony w MPC.

<- VMR7/9 (na obu ten sam problem)

s0n1c napisał:

Czy ten lagoon z [Anime_Raws]napewno zakodownay jest w DivX??

<- wskazuje na to że TAK

s0n1c napisał:

I czy masz ustawione zeby MPC kozystal z systemowych filtrow/decoderow niz ze swoich.

<- Wstyd sie przyznać, ale gdzie sie to ustawia? Która to zakładka? Ja mam praktycznie i tak wszystko ustawione na default i nigdy nie było żadnych problemów. To jest pierwszy raz.

ard napisał:

Sprawdź, ustawienia filtrów w FFDShow Video. Wyłącz wszystkie.

<- Jeśli chodzi o zakładke Filters w MPC to mam wszystkie włączone tzn. z kolumny Source i Transform. To o to chodzi? A jeśli chodzi o te zakładki które są po zainstalowaniu FFDShow w Menu Programy to jestem stracony i nie wiem o co chodzi :/ (nieźle ten tekst wyszedł smile_lol)

ard napisał:

Czym wyświetlasz napisy? Jeśli masz ustawiony kanał aplha to wyłącz.

<- DirectVobSub; Kanał Alpha jest wyłączony.

Zaczynam sie delikatnie mówiąc wk[cenzura]ać. Jak osiągne temperature wrzenia to wywale tą wersje HDTV. Już ściągam wersje ShinsenSubs.

#5 2006-05-02 06:16:49

Satanael
Użytkownik

ard napisał:
Satanael  napisał:

Zaczynam sie delikatnie mówiąc wk[cenzura]ać. Jak osiągne temperature wrzenia to wywale tą wersje HDTV. Już ściągam wersje ShinsenSubs.

Mówiłeś, że szukałeś na forum. Ostatnio co drugi dzień się pojawia ten temat...

No to chyba jestem ślepy, ale nigdzie nie znalazłem tematu o podobnym problemie. Jak wiesz gdzie taki jest, to daj linka a z miłą chęcią się z nim zapoznam.

#6 2006-05-02 17:58:12

Satanael
Użytkownik

No i pomogłem sobie sam. Wywaliłem kodeki CCCP i zainstalowałem K-Lite Full i po sprawie. Nic nie tnie i wsio chodzi jak marzenie. Jednak te kodeki CCCP są przereklamowane.[beznadzieja]

Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

#7 2006-05-02 19:51:02

Bekon
Użytkownik

Satanael napisał:

Wywaliłem kodeki CCCP i zainstalowałem K-Lite Full i po sprawie. Nic nie tnie i wsio chodzi jak marzenie. Jednak te kodeki CCCP są przereklamowane.[beznadzieja]

Dzieki za wszystkie odpowiedzi.

Nie wiem czy masz tak samo ~Satanael ale używalem K-lite przed CCCP i jedyny problem to to że z mkv mogą być spore problemy w Sub Edit player z tymi kodekami wieszało mi kompa, ale może u Ciebie będzie działać bo innych problemów nie miałem.:D

Stopka forum

© Animesub.info 2024