#21 2006-05-02 10:02:04

peger
Użytkownik

Odp: Szczepionka na AIDS ;]

Tarnum napisał:

To ja wyskoczę:
A ja chcę taką grę jak w seriach .hack// jezor wręcz o tym marzę, a podobno to się staje coraz realniejsze smile

Jeeee też tegą chcę:) Ale było by źle jakby wniej utknąć i niemuc się wylogować. Bohater w SIGN miał chyba taki problem.

#22 2006-05-02 10:21:49

Syek
Użytkownik

co do wadliwych OS'ów itp to języki programowania też się rozwijają, myślę że kwestią czasu jest stworzenie (pewnie to jednak trochę potrwa:)) języków przy których rola programisty zostanie ograniczona do absolutnego minimum i za wygenerowanie całego kodu będzie odpowiadał komp, w jeszcze dalszej przyszłości po stworzeniu sztucznej inteligencji programista stanie się zbędny, choć wykorzystywanie do czegokolwiek [B]prawdziwej[/B] sztucznej inteligencji jest dość kontrowersyjne

#23 2006-05-02 20:06:37

peger
Użytkownik

Wszystko zależy od programistów a właściwie ich chęci. A sztuczna inteligencja. Wątpię, że powstanie coś takiego. Przynajmniej obdażonego wolną wolą.

#24 2006-05-02 20:19:50

Belraist
Użytkownik

oczyweiście ze powstanie ... w odpowiednim czasie ... a programy niezależą tylko od programistów ale rówzniez od języka w którym pisżą , innych programów ułatwiających prace ... wiadomo napisz strone kodow w pol godziny a zrob to w 5 minut na przyklad smile ... a czlowiek czlowiekiem myli się...

#25 2006-05-02 20:25:41

Beavis
Zbanowany

peger napisał:

Wszystko zależy od programistów a właściwie ich chęci. A sztuczna inteligencja. Wątpię, że powstanie coś takiego. Przynajmniej obdażonego wolną wolą.

Oj to jesteś w błędzie los.
Prace nad sieciami neuronowymi trwają od dłuższego czasu, a i inne rozwiązanie "nie śpią".
Ludzie jeszcze nie tak dawno (50 lat temu) też nie wierzyli w loty na Księżyc - a teraz jezor. Jak już wcześniej pisałem... przyszłość przed nami.

papa

#26 2006-05-03 10:02:19

gracol
Użytkownik

Sieci neuronowe to stara już sprawa. Ostatnio bawiłem się taką, służącą do wycen nieruchomości. Ogólnie rzecz biorąc do sztucznej inteligencji to jej jeszcze baaardzo daleko.

Stopka forum

© Animesub.info 2024