Nie jesteś zalogowany.
niedawno przeglądałem sobie jakie to ja ma nowe kanały i trafiłem na francuską stacje TV MANGAS. Widziałem na niej Tsubase, Ranme 1/2, Hunter X Hunter, czy Witch Hunter Robin i mam takie pytanie czy ogląda ktoś jeszcze tą stacje, bo ciekawi mnie jakie są na niej anime, a tak to troche beznadziejnie z francuskim dubbingiem...
Tam chyba wszystko jest zdubbingowane czy może jakiś tytuł nie jest?
Widziałem urywki tamtych anime i naprawdę niektóre są ciekawe.
Ale i tak w żadnej kablówce w Polsce tego kanału nie ma.
O ile dobrze pamietam to ten program jest na satelicie.
A co do innych serii na tej stacji to wystarczy zajzec na strone kanalu: http://www.mangas.fr/programmes2.asp
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-02 19:01:43)
a powiedzcie w jakich kablówkach polskich to jest ja mam toya i jakos nie ma:(
Żeby odbierać ten kanał trzeba posiadać antene satalitarną ustawioną na satelite Hot Bird 13.0°E. Do tego tuner satelitarny (najlepiej przreobiony może być nawet od Cyfry+) lub karte DVB do komputera z odpowiednim oprogramowanie. W kablówce raczej się tego nie dostanie po kanał jest kodowany. Dokładny program telewizyjny tej stacji jest tu
http://www.skysiertv.com/stv/index2.php?chaine=mang
Kiedys probowalem cos ogladac, jednak francuski nie jest dla mnie. A z serii, ktore sa tam emitowane interesuje mnie tylko ranma, wiec szkoda zachodu - wsyzstko w dual audio na dvdkach i wsyzstko rozumiem
a ja mam kablowke osiedlowa i mam tylko Hyper no ale zawsze cos
Ostatnio na mangasie oglądałem Initial D z moim francuzem ze szkoły zrozumiałme co 10 słowo i dałem sobie spokój
Choć raz czy dwa widziałem tam anime z angielskimi subami tylko ten francuski dubbing
Oprócz tego czasami puszczają jakieś stare japońskie filmy ala power rangers (też niestety z dubbingiem[cholera])
Jest wogóle jakiś 'dobry' kanał, na którym puszczają anime nie koniecznie cały czas?
A pocoż wam TV Mangas, jak możecie sobie zamówić bezpłatną paczuszkę z płytkami? Jedyny koszt to odesłanie jej do innej wskazanej osoby. Lenistwo przez was przemawia. Ja za swoich czasów to w kolejce na film Video zapisywałem się. Ale to była epoka "magnetowida łupanego"
Niewiem jak wy ale oglądałem pare miesięcy mcm (jak się go jeszcze dało oglądać) i widziałem GITS SAC city huntera , FF unlimited , gundam seeda i co do wszystkich produkcji to dubbing stał na bardzo wysokim poziomi .Prawie 2 lata temu w wakacje na vivie niemieckiej też leciały anime i przez te 2 miesiące nieźle się niemca poduczyłem ( a i niemcy zrobili naprawde świetny dubbing). Tak naprawde to chyba tylko polski i angielski jest do d[cenzura]y (wiem że to idiotycznie ale niewyobrażam sobie teraz oglądanie city huntera w innym języku niż francuskim ).
Jest wogóle jakiś 'dobry' kanał, na którym puszczają anime nie koniecznie cały czas?
Jak niekoniecznie musi byc polski kanal, to jest jeszcze RTL2. Niemiecki dubbing do One Piece, jest calkiem niezly.
Tak naprawde to chyba tylko polski i angielski jest do d[cenzura]y
Wszystko zalezy od tytulu. Akurat polski dubbing Spirited Away, Dragon Ball Z (kinowek, nie serialu, bo wogole to serial byl z lektorem, jakby ktos nie widzial roznicy), Shin-chana i angielski dubbing Excel Sagi i Puni Puni Poemi byly calkiem wporzo.
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-02 22:47:24)
ta i dubbing w pokemonach był całkiem niezły, ale rzeczywiście najbardziej przypadł mi do gustu ten z shin-chana:P. Fakt Isao Initial D też był i ostatnio widziałem Saint Seiya i DB, ale niestety nic nie rozumiem ;/ co do rtl2 to chyba leci tam jeszcze detectiv conan, czy jakoś tak, ale napewno jakiś detektyw ;p
Ostatnio edytowany przez shinnek (2006-05-02 23:00:18)
Kiedyś w wakacje na niemieckiej vivie oglądałem Agent Aika anime na pierwszy rzut świetne (ach te ujęcia wiadomo czego xD) jeno nic z niego nie wiedziałem
Kurde no, a tak mnie namawiali żebym się uczył tego niemieckiego zamiast francy powoli zaczynam żałować;)
Ostatnio edytowany przez Isao (2006-05-02 23:11:15)
Agent Aika anime na pierwszy rzut świetne
Tylko na pierwszy rzut oka. Fabula w tej serii jest taka jakby jej nie bylo, ale jak nie oczekujesz od tego niczego oprocz pantyshotow (ktorych jest w cholere) to sie nie zawiedziesz
no co ty , Aika jest wporzo , na niej się niemca nauczyłem:P
a macie taki kanal jak arirang??
leci tam wogóle jakies anime??
Kiedyś coś tam widziałem (dziecinnego)
Ja miałem arirang i anime tam nie ma bo to kanał koreański a nie japoński.
niestety , ale telenowele ma fajne
Ja oglądam anime na tym kanale, gdy jestem w Paryżu. Tak się składa, że znam francuski. Czasem coś tam się ciekawego znajdzie. Ostatnio widziałem też, że na francuskim Canal+ leciał FMA.