Nie jesteś zalogowany.
W przyszłym roku wybieram się do Japonii. Może ktoś był z was w Kraju Kwitnącej Wiśni, albo chociaż zna jakiegoś Japończyka:D i chciałby opisać swoje wrażenia.
Nie bylem, ale polecam zapoznac sie z WikiTravel, zeby zobaczyc co warto odwiedzic itp:
http://wikitravel.org/en/Japan
Miałem z kumplem jechać w lipcu, ale mnie wystawił i jedzie za tydzień sam[deprecha]
To narazie moje marzenie, ale i tak pojade a o wrażenia się nie martw Japończycy inaczej postrzegają świat tylko pozazdrościć;)
zazdroszcze:D. sam sobie kiedyś zafunduje taką wycieczkę, pozycjeobowiazkowe: Hinata, Tokyo U i pare innych:D[respekt]
pozycjeobowiazkowe: Hinata, Tokyo U i pare innych:D[respekt]
Jak chodzi ci o Pensjonat Hinata z Love Hina to cie zmartwie, ale to jest tylko wymysl Kena Akamatsu
radziocd napisał:pozycjeobowiazkowe: Hinata, Tokyo U i pare innych:D[respekt]
Jak chodzi ci o Pensjonat Hinata z Love Hina to cie zmartwie, ale to jest tylko wymysl Kena Akamatsu
Aleś ty brutalny . W tym momencie prysła bańka marzeń .
Kurde ~klers, extra sprawa! Jak ci się udało załatwić wycieczkę - podziel się swoim doświadczeniem, a może ktoś skorzysta (np. ja ).
radziocd napisał:pozycjeobowiazkowe: Hinata, Tokyo U i pare innych:D[respekt]
A ja gdzieś wyczytałem ( już nie pamiętam gdzie ), że Hinata tak naprawdę istnieje ( tylko jakoś inaczej się nazywa chyba ):)
Ostatnio edytowany przez B4RT3K (2006-05-03 15:34:08)
tak, wycieckza do Japonii świetna sprawa (ostatnio sie nakręciłam na taki wypad), ale KASA!!!
A ja gdzieś wyczytałem ( już nie pamiętam gdzie ), że Hinata tak naprawdę istnieje ( tylko jakoś inaczej się nazywa chyba ):)
Podaj zrodlo, bo nie uwierze
WyczytaĹem to na jakimĹ forum. Albo Waneko albo JPF'u:)
To już wiesz gdzei szukać
Hinata istnieje, sa nawet zdjęcia;]...
Co do wyjazdu do japonii to u mnie jest pewne na 100% (najpierw kurs), choćby z buta przez Rosję, ale pojadę[hehe].
Ale jak z kasą, podobno tak jest bardzo drogo.
Może opiszcie dokładnie waunki finansowe, aby tam pojechać. Warto by znać najtańszą wersje.
Myśke że wyjazd w towarzystwie japomaniaków byłby najciekawszy, samemu to 50% zabawy i przyjemności z pobytu mniej.
Jeszcze dekadę pożyję, to z Polski tam wyemigruję. Dlaczego? Pewnie ceny będą zdecydowanie wyższe u nas niżli w Japonii (Niemców i Angoli już pomału przeganiamy w tym), a pensje jak dla Hindusów z najniższej kasty A tak na poważnie, to jeszcze sobie poobserwuję Japońców u nas. W tym roku też ich ma do mego zakładu zjechać. Moje spostrzeżenia... lubią śmiać się i... pić. Kanpai.[yahoo]
PS. I wcale nie są takimi kurduplami, jak sądzimy.
A propos, ile taki dwutygodniowy wyjazd może kosztować? Pewno, tanie linie tam nie latają. A i zamknąć się w kapsule hotelowej to też nie wyjście. Są jakieś hostele, tygodniowe bilety na metro, tanie, ale przyjemne lokale gastronomiczne...itd. Podejrzewam, że bez paru tysięcy to się nie obejdzie, jak nie licząc naście
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-05-03 17:44:08)
Może was zawiodę , ale jeszcze sobie nie załatwiłem tej wycieczki, ale zamierzam intensywnie zbierać kasę. Mam nadzieję, że chociaż na tydzień wystarczy, lecz najchętniej bym tam wyemigrował. Przelotnie znałem rodowitego Japończyka, który mówił ,że nasze kraje prawie się nie różnią oprócz kultury osobistej i żarcia, choć ja nie wierzę w aż tak małe różnice. Abstrahując od tematu , kto chce uciec ze mną z tego popiepszonego kraju do Japonii ewentualnie do Australii, proszę o kontakt ze mną:P
Może rzeczywiście spróbujemy zorganizować za rok , może dwa taką wycieczkę razem?[yahoo]
Ostatnio edytowany przez klers (2006-05-03 18:41:12)
Ja jestem za ucieczką do Japonii, z miłą chęcią tylko trza większą grupe zorganizować[yahoo]
No to teraz was troche zmartwie jeśli chodzi o cene takiej wycieczki do Japonii. Taka wycieczka objazdowa (w końcu trzeba coś zobaczyć, a nie siedzieć w hotelu) na 2 tygodnie z zwiedzaniem Tokio, Kioto, Góry Fuji i innych różnych atrakcji oscyluje około 12000zł !!! Brutalne ale prawdziwe :/ Przeszło połowa tej ceny to jest przelot w dwie strony. Niestety, ale Polska nie dorobiła się jeszcze bezpośredniego połączenia lotniczego z Japonią i trzeba latać przez Hamburg, Londyn, Paryz lub Istanbuł (najtaniej wychodzi).
Jesli chodzi o sam wyjazd, to sam na niego zaczynam zbierać. podobnie mój kumpel, z którym sie umówiłem że za jakieś 3 lata jedziemy razem, bo już w dwóch to raźniej.
Dla zainteresowanych to tutaj jest LINK do bloga pisanego przez ludzi, którzy wyjechali z Polski do Japonii. Kapitalnie sie to czyta. Jest dużo fotek pokazującyhc życie w Tokio. Tylko najlepiej czytać od samego początku, tzn. najpierw od najstarszego archiwum. POLECAM.
No nie ma co większość z nas marzy by wyjechać z tej 2 Ukrainy, a Japonia świetny wybór ;/ a zarazem drogi będąc realista a zarazem optymista - byle gdzie ale nie w Polsce(jak to sie mowi wszędzie dobrze ale po za domem najlepiej)
Ostatnio edytowany przez Lukasz_1986 (2006-05-03 18:59:37)