Nie jesteś zalogowany.
ja miaĹem moĹźliwoĹÄ wyboru i wybraĹem nowÄ
,
do dzisiaj nie ĹźaĹujÄ, bo wtedy po polaku zobaczyĹem
tematy ze 'starej' i 'starej' bym nie zdaĹ
a matma i anglik byĹy proĹciutkie na podstawowym
od rana trzymalam za Was kciuki mam nadzieje ze wszystkim sie udalo
Miło z twojej strony Pa3cju:) my też mamy taką nadieje. Pytanie do maturzystów jak odpowiedzieliscie na drugie pytanie? to było to z zastapieniem podkreślonego zwrotu na bliskoznaczny
A ja mam to szczęście i zdaję starą mature
Już jest wszystko obmyślane:
-znam skład komisji
-wiem kto mnie 'wyprowadza' do toalety
-jestem ostatnim rocznikiem starej matury
-no i największy plus: BRAK nauczyciela z zewnątrzA zdaję sobie polaka i matme pisemnie, a ustnie polak i WOS
No i oczywiście zapomniałbym: będę miał piknik bo maskotki to już nie potrzebuję :]
To tak samo jak ja
tylko że ja piszę standardowo polski i drugi przedmiot - Geografię
Jeszcze kilka dni zostało na zrobienie jakichś ściąg
Ale ogólnie wynik mi wisi, bo nie planuje kontynuacji nauki.
Ostatnio edytowany przez kiewas (2006-05-04 16:38:18)
Huu, i ja po maturze. Nie powiem, to, co zobaczyłem na rozszerzeniu początkowo mnie wgniotło w te twarde krzesełko, jednak z czasem zrozumiałem dokładnie o co chodzi, co zaowocowało moimi egzystencjalnymi wywodami. Myślę, że Iwaszkiewicz byłby zachwycony. Teraz czekać na wyniki i albo się cieszyć przyjdzie, albo płakać. Swym tematem z podstawy uczyniłem Chłopów.
BTW, spojrzałem sobie w odpowiedzi krążące po Internecie, ale boję się patrzeć dalej . Z tego, co widziałem dwa pierwsze z tekstu ze zrozumieniem mam dobrze.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
ja też już po troche byłam zdołowana po części rozszerzonej, ale jak przeczytałam sobie przykładową odpowiedź to mi się humor poprawił trochę poza tym chyba nie jest tak tragicznie jak mi się wcześniej wydawało mam nadzieję, że Wasze odczucia są podobne do moich i są zgodne z prawdą
a co do podstawki to wydawało mi się, że jest dobrze, a z odpowiedzi wynika, że aż tak fajnie to nie jest
ehh...zobaczymy jak to będzie w lipcu. Powodzenia (życzę Wam i sobie) jutro!!!
Hmm.. teraz mi dopiero przyszło do głowy, żeby rozszerzoną zdawać. W sumie myślę, że bym sobie poradził. No ale kij z tym, polak mądry po szkodzie
trzymam za całą maturalną "brać " kciuki ja też zdaje *hihihi*
Może ktoś z okręgu Białegostoku chciałby żeby mu poprawić maturę Tak się składa, że zajmuję się ich zliczaniem z całego rejonu i okolic
Buuu czemu akurat z Białegostoku[placze] jak jest ktoś z okloic Warszawy, kto tak przypadkiem zajmuje się zliczaniem niech się odezwie:) A co do matury to najbardziej mnie zdziwił nie egzamin a to że nie kazali mi włosów związać a są już dość dłuuugie:D
Słyszałem, że w Białymstoku gdzieś skrócili niechcący maturę o 50 minut i do powtórki.
Powodzenia życzę jutro na angielskim.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
ech, teraz wszystko zależy od sprawdzającego[ukryty]
to ładnie kiewas:P chyba że Cię do woja wezmą:P chyba że masz d:) a nie bierzesz przykładu z kolegi z klasy co idzie na japonistyke:P
ja tam do Kreona Makbeta porównałem
Ja tak samo... za **** nie moglem se przypomniec co ten Edyp zrobil....
to ładnie kiewas:P chyba że Cię do woja wezmą:P chyba że masz d:) a nie bierzesz przykładu z kolegi z klasy co idzie na japonistyke:P
ja mam D, bo generałów nie biorą
czyżbyś znał Tomka ?
Znam:P I dla niego za pomysł[los] A zaraz wybieram się na angielski:) No jakby ktoś pisemnego angielskiego nie zdał[los]
dobra, niech wam będzie, powodzenia
O to państwowa komisja egeminajcyjna niezłe cwaniaczki:P Zrobili rózne arkusze bodajże 4 żeby nie można było ściągać od innych. Kot by się spodziewał:P
U mnie w szkole troche osób się przejechało na tych różnych arkuszach[shithappens]
Ale co im strzeliło do łbów żeby akurat teraz zrobić kilka arkuszy[ej][ostrzezenie]. Mogli na próbnej takie coś zrobić, ehhhh.....
U mnie w szkole troche osób się przejechało na tych różnych arkuszach[shithappens]
Ale co im strzeliło do łbów żeby akurat teraz zrobić kilka arkuszy[ej][ostrzezenie]. Mogli na próbnej takie coś zrobić, ehhhh.....
Co ty nie powiesz