Nie jesteś zalogowany.
Ja bym bral ps2. Dla serii tekken...
Ale raczej ta argumentacja nie skłoni Cię do zakupu ps2. heh
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-05-03 01:39:02)
PS2 ma FFX i FFXII
XBOX nie ma FFX i FFXII
no i to tyle
cala reszta jest bez znaczenia hyhy
Obiwanshinobi napisał:A ponoć w ten shooter TPP w świecie FF na PS2 można grać myszą i klawiaturą. Interesujące.
O jaką grę Ci teraz chodzi? Przecież BLACK to rasowy FPP Czegoś nie doczytałem?
Obiwanshinobi'emu chodzi o grę Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus
gamespot
Ostatnio edytowany przez kiewas (2006-05-03 03:34:22)
Jakbym mial wybierac ps2, czy xboxa 360 to bralbym xboxa gierki sa poprostu cudne no i oblivion bedzie czy juz jest a i sama konsola dluzej posluzy bo niedawno miala premiere
ara ara...
Narazie bym nie zakupywal x klocka 360 poniewaz pierwsze modele strasznie wadliwe
a pozatym nie ma zbyt wielu ciekawych tytulow jak narazie juz lepiej na ps3 poczekac
Ja mam obydwie konsole i napiszę tak. Jeśli chcesz tylko grać to zdecydowanie PS2. Co prawda PC-towych RPG raczej nie uświadczysz (z małymi wyjątkami) ale za to horrorów od groma. Polecam zwłaszcza 3 części Project Zero (lub Fatal Frame na rynek amerykański). Co prawda bohaterki wyglądają do bólu japońsko, ale rozgrywka bardzo ciekawa - wybijasz duchy tylko za pomocą aparatu fotograficznego. 2 pierwsze części były też na X-boxa. Z tego co mi teraz na myśl przychodzi (tylko na PS2) - Forbidden Siren (baaardzo frustrująca i baaardzo trudna ale też niespotykana) oraz Hauting Ground. Podobno też tylko na PS2 wydali wszystkie części Silent Hilla w jednym packu za cenę pojedynczej gry. Residenta 4 nie polecam bo to bardziej strzelanka niż rasowy horror. Na PS2 są co prawda prawie wyłącznie japońskie RPG ale wszystkie, naprawdę wszystkie na X-sa są też na PC więc sensu kupować ich nie ma. No i na PS2 są gry w rodzaju ICO, które autentycznie się przeżywa i podziwia - po prostu artyzm. I gry w rodzaju DMC,Castlevanii i Onimushy - co prawda zwykłe sieczki ale ile radości dają. No i MGS3 i wiele innych. Podobno konsola Sony po przerobieniu może mieć te same funkcje co przerobiony X-box (filmy w różnych formatach, emulatory itp.) ale nie ma w standarcie dysku twardego więc do końca nie wiem. No i jeśli granie w sieci ma dla ciebie duże znaczenie to X jest lepszy. Jeśli preferujesz tzw. "kopie zapasowe" ściągane z Internetu, to zdecydowanie łatwiej znaleźć coś na PS2. Pozdrawiam.
Narazie bym nie zakupywal x klocka 360 poniewaz pierwsze modele strasznie wadliwe
a pozatym nie ma zbyt wielu ciekawych tytulow jak narazie juz lepiej na ps3 poczekac
Pierwsze modele ps3 tez beda wadliwe, bo to jest standard ze nie da sie wszystkiego przetestowac, zreszta jak narazie niema ps3 i z pol roku nie bedzie, a cena z tego co wiem bedzie wyzsza od xboxa 360 i to sporo wyzsza. Ciekawe gry wychodza i beda wychodzic jeszcze dlugo na xboxa 360 bo to nowa konsola. Alternatywa w postaci ps2 jest nieciekawa, bo po wyjsciu ps3 malo ciekawych tytulow sie ukaze na ps2.
btw. ludzie czytajcie ze zrozumieniem Freemen wyraznie napisal ze niema komputera, wiec pisanie tekstow, ze duzo tytulow z xboxa jest na pc mija sie z celem
ara ara...
o_____O Playstation 3... 3K czyli jakieś 750 euro, sorry ale jakoś nie chce mi się wierzyć, poprostu ta cena jest nierealna... Musi taniej kosztować... musi[ej]
3000zł? Chyba żartujesz cena będize max 2500zł ale to maź jak i tak obstaiwam gdzieś 2000zł ale trzeba poczekać jeszcz 6 dni do pre E3 Sony powinno podać cenę która pewnie wyniesie 399$.
3k zł za tą MOC, któa tkwi w PS3 warto
"Za moc"? Ni ch?ja nie warto. Pragnę zauważyć, że tu nie wywiązała się żadna "walka" - raczej panuje zgoda, że jak konsola (konsola konsola) - to PS2. Dla gier. Jak będzie w czym wybierać, jak będzie PS3 i gry, których się zapragnie tak, że nie wiem, a na nic innego ich nie będzie - wtedy się opłaci. A to może być już po 1. obniżce.
Dla mocy, to se można sprawić dwa GeForce'y 7xxx, taką płytę gł., żeby palnęły oba naraz, parę giga RAMu, adekwatnie szybki procek itd. Oblivion, Ghost Recon (nowy), F.E.A.R. powinny jako tako na tym pójść (a dużo gier na Xa 360 i na PC będzie tych samych).
N64 była mocniejsza niż PlayStation - i co jej z tego przyszło?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-05-05 23:24:35)
Ta N64 byĹ silniejszy od PSX'a a okazaĹo siÄ ze nie siÄgaĹ mu do piÄt. Ludzie powinni wkoĹcu zrozumieÄ ze w konsoli nie liczy siÄ moc i grafika w grach ale przedewszystkich ich grywalnoĹÄ i klimat później dopiero moc konsoli. I powinno patrzeÄ siÄ teĹź na iloĹÄ gier na danÄ pratformÄ.
No, no. Ja bardzo uważam Nintendo. Ciosam w gry na N64 i inne ich systemy na emulatorach. Gdyby ta konsola miała napęd CD i dała się przerabiać na piraty, może dziś rynek wyglądałby inaczej. Np. Square mam za ciuli, bo nie pisali na N64. Szkoda, po prostu szkoda, jak się widzi/słyszy Zeldy i Banjo - Kazooie. Square na tym sprzęcie mogli pozamiatać, ale się podobno poprztykali z Nintedo. Tylko po co było zapowiadać, że NIGDY więcej nie stworzą NIC na żadną ich platformę? Podobno padły takie słowa, a potem wyszło coś z FF w tytule na Plejchłopka Advance'a i na Kostkę.
Dla mnie N64 to była jakaś pomyłka. Gier, które warto pograć na tym jest z 10. Brak piratów... Może PSX był słabszy, ale gry były lepsze i większy do nich dostęp.
N64 była mocniejsza niż PlayStation - i co jej z tego przyszło?
Zauważ, że Sony ma inną politykę niż Nintendo. Konsola, którą jest ciężko przerobić odpada... NGC da się przerobić, ale zanim na to ludzie wpadli to już było za późno. Za późno, aby prześcignąć konkurencje.
Dla mocy, to se można sprawić dwa GeForce'y 7xxx, taką płytę gł., żeby palnęły oba naraz, parę giga RAMu, adekwatnie szybki procek itd. Oblivion, Ghost Recon (nowy), F.E.A.R. powinny jako tako na tym pójść (a dużo gier na Xa 360 i na PC będzie tych samych).
Taa jasne... Taki zestaw pewno będzie 2 ktornie droższy niż PS3... Pozatym to będzie PC, a co za tym idzie, dalej brak świetnych tytułów (np. FFXIII, MGS4, Killzone2, GranTurismo5, DMC4 i wiele innych). PS3 ma obsługiwać gry z PSone i PS2 więc już na starcie biblioteka gier jest ogromna, a nowe gry to tylko kwestia czasu...
Ta N64 był silniejszy od PSX'a a okazało się ze nie sięgał mu do pięt. Ludzie powinni wkońcu zrozumieć ze w konsoli nie liczy się moc i grafika w grach ale przedewszystkich ich grywalność i klimat później dopiero moc konsoli. I powinno patrzeć się też na ilość gier na daną pratformę.
był silniejszy, ale nośniki (cartridge) nie oferowały takiej pojemności jak płyta CD, przez co developerzy nie mogli szaleć np. z teksturami, filmikami, muzyką... Po prostu, gdyby N64 ze swoimi możliwościami miał standardowo napęd CD, to kto wie jaka byłaby sytuacja rynkowa Nintendo w tamtych czasach...
Ludzie w polsce psx jest popularny bo sa "piraty" z tego co czytalem ps3 bedzie bardzo trudny do zlamania, do tego dojdzie kur....sko drogi sprzet do nagrywania plytek blue-ray, ktore wogole maja byc tak zabezpieczone ze nieda sie ich skopiowac i do tego dojda ceny czystych nosnikow w granicach 15$ za plytke. Wniosek jeden w polsce malo kto ja kupi, bo nie kazdy kupi gry orginalne po 200 zl, a na ps3 to pewnie z 300 zl sobie krzykna , a ceny piratow coz na poczaku beda pewnie nie wiele nizsze od orginalow , Zreszta jak widze ceny gier w polsce i angli na konsole ps2 to smiac mi sie chce, w angli gra ktora ma rok - dwa jest do kupienia za 5-10 funtow, ta sama gra w polsce prawie 200 zl.
ara ara...
Ludzie w polsce psx jest popularny bo sa "piraty"
Zgadza się, ale piraty są też na X-a
z tego co czytalem ps3 bedzie bardzo trudny do zlamania
Być może, do pewnego czasu . Człowiek zawsze potrafi
do tego dojdzie kur....sko drogi sprzet do nagrywania plytek blue-ray, ktore wogole maja byc tak zabezpieczone ze nieda sie ich skopiowac i do tego dojda ceny czystych nosnikow w granicach 15$ za plytke.
Sprzęt stanieje w czasie (nagrywarki DVD też początkowo były drogie), zabezpieczenia też ktoś ominie po pewnym czasie (DVD też niby było zabezpieczone i co sie stało?)
...a ceny piratow coz na poczaku beda pewnie nie wiele nizsze od orginalow ...
Sam sobie przeczysz w tym poście. Jakie piraty skoro ma być super zabezpieczony jak wcześniej piszesz
A propo piractwa ps2 mialo tez nie byc do zlamania reszty nie trzeba mowic
Najfajniejszy motyw, że zabezpieczenia "nie do złamania" miał Dreamcast Płytki w nim mają pojemność 1GB (GD-ROM). Takich płyt nie da się nigdzie kupić oczywiście, nagrywarki tym bardziej. Większość gier zajmowała mniej niż powinny, więc na zwykłe CDR wchodzą spokojnie. No ale jak PC widzi takie płyty Ano widzi pierwszą ścieżke, na której sa pliki textowe z licenjcą a plików do gry ni ma Między ściężką z grą a tą pierwszą była przerwa, co jest nie do ominięcia. Do DC była dostępna karta sieciowa, przez która gry były zrzucane na PC. Brzmi dziwnie, ale tak było. Gry na DC zrzucane przez napęd w konsoli na PC Później grupa KALISTO wymyśliła jak dograć pierwszą ścieżkę, żeby konsola automatycznie botowała płytki. I fajne jest to, że tej konsoli nie trzeba przerabiać Kupujesz nowe w sklepie, wkładasz kopię i działa Co prawda SEGA na tym ucierpiała I DC "umarło"...
Co do napędu blu-ray... Nawet jeżeli konsole będzie się dało przerobić, to skąd brać kopie?! Z netu? Powodzenia ściągać 30GB obraz płyty
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-05-06 12:52:27)