#41 2006-05-06 13:05:24

Jin
Użytkownik

Odp: PS2 czy XBOX?

Najlepsze zabezpieczenie miał i ma gamecube, małe płytki dzięki którym nie pograsz sobie w piraty. Każda konsola mogłaby mieć takie płytki.

#42 2006-05-06 13:16:30

Arkady
Użytkownik

Człowiek wymyślił zabezpieczenie, człowiek je złamie - proste. Prędzej czy później wszystko przerobią;)

Pamiętam ploty, że to niby same firmy które stworzyły konsole, wpuszczały do sieci informacje jak przerobić konsole, w czasie kiedy przegrywały wyścig z konkurecją. Ile w tym prawdy? nie wiem, podaje to jako ciekawstkę dropsa[ukryty]

#43 2006-05-06 13:22:12

strusic
Użytkownik

Przecież GameCube'a złamali smile

strusic.pngmalsig2.png

#44 2006-05-06 13:30:32

Freeman
Użytkownik

Dziękuję bardzo za wszystkie sugestie, taki byłem zabiegany, że nawet nie miałem czasu odpisać. Anyway, kupiliśmy ps2, bo akurat było w sklepie w lepszej ofercie smile

Obiwanshinobi napisał:
Freeman napisał:

Jestem zdeklarowanym graczem pecetowym

To znaczy? Jesteś gdzieś jakoś zrzeszony? Podpisałeś cyrograf? Wpłacasz składki?
"- Kto ty jesteś?
- Burmistrz miasta.
- Preferencje?
- Pederasta."
O co chodzi z tą deklaracją?

Widzisz, mój drogi Watsonie, "zadeklarować" a "być zdeklarowanym" niekoniecznie znaczy to samo, także rymowanki i związki zawodowe są jakby chybione. Otóż jestem zdeklarowanym graczem pecetowym, co oznacza, że zdecydowanie,jasno i wyraźnie preferuję gry na pc (od gier na konsole), a deklarację taką to mogłem sobie złożyć przed samym sobą. Na konsolach grałem, ale mało, z prostego powodu - nie miałem w co. Tutaj z inicjatywą wyszli bracia, ale ponieważ siłą rzeczy też z konsoli korzystam, to chciałem się dowiedzieć tego, czego się chciałem dowiedzieć. No i jak pisałem, kupiliśmy ps2 (x360 odpada, bo nikt tego sprzętu nie potrzebuje aż tak bardzo, żeby wywalać taką kupę kasy) i trochę gier z "górnej półki". Niestety w moim przypadku nic się nie zmieniło - Devil May Cry (3) - zanim się skończyła pierwsza walka, byłem już tak znudzony, że drugiej nawet nie zacząłem smile; Tekken 5 - jak gram z braćmi, to mogę dłużej, samemu - dwie walki i ziew. Need for Speedy, Fify, jakieś naparzanki, zręcznościówki... Na chwilę obecną to męczę tylko Call of Duty na padzie (powiem szczerze - pad się do tego nie nadaje), i czekam, aż mi jakoś horror w ręce wpadnie, albo może podejdę jeszcze raz do MGS (tu zaznaczam, że pierwsza część nie podobała mi się w ogóle i zrezygnowałem szybko, zdaje się, że w chwili, gdy celem ukrycia się przed nadchodzącym strażnikiem zapakowałem się na środku korytarza w kartonowe pudełko). Dla mnie jednak gry na pc są zdecydowanie ciekawsze smile Szkoda tylko, że coraz więcej gier na pc jest  tylko "sprymityzowaną" wersją konsolopodobną smutny Ale bracia sobie grają smile Aha, z ciekawości odpaliłem na ps2 Maxa Payne 2 -omg mało nie padłem ze śmiechu smile

#45 2006-05-06 13:36:32

strusic
Użytkownik

Freeman polecam pograć w Killzone i BLACK smile Najlepsze szutery na PS2. Aha i jak nudzi Cię NFS, włącz BURNOUT REVENGE szpan

Ostatnio edytowany przez strusic (2006-05-06 13:36:57)

strusic.pngmalsig2.png

#46 2006-05-06 13:44:42

Jin
Użytkownik

lepiej żeby włączył Grant Turismo 4. Lepszy jest o wiele od Burnout'a.

#47 2006-05-06 13:47:32

strusic
Użytkownik

Lepszy jako symulator smile

strusic.pngmalsig2.png

#48 2006-05-06 14:12:35

Armagedon
Użytkownik

Ale co jest najciekawsze coraz więcej firm wycofuje się powoli z rynku PC dobrym przykładem jest Call of Duty kolejna część oznaczona numerkiem 3 ukarze się jedynie na konsole nowe generacji PS3,XO,WII. Ciekawe jak będą się sprawy miały za parę lat. smile_big

#49 2006-05-06 14:28:40

Dehumanizer
Użytkownik

strusic napisał:

i jak nudzi Cię NFS, włącz BURNOUT REVENGE szpan

Ja wolę bardziej BurnOuta 3 od BurnOuta Revenge smile Pozatym, spróbuj Freeman dać szansę Ring of Red i serii Front Mission.

#50 2006-05-07 17:10:58

Kilgur
Użytkownik

dazzler napisał:
Kilgur napisał:

...a ceny piratow coz na poczaku beda pewnie nie wiele nizsze od orginalow ...

Sam sobie przeczysz w tym poście. Jakie piraty skoro ma być super zabezpieczony jak wcześniej piszesz smile

Napisalem ze bedzie trudny do zlamania, a nie ze niemozliwy do zlamania bo takich rzeczy niema jezor wiec sam sobie nie przecze szpan.W tym zdaniu chodzi o to ze biorac pod uwage ceny nagrywarek, nosnikow, doli dla zlodzieja/pirata, ceny piratow beda bardzo wysokie, jak juz uda sie zlamac ps3. Zreszta samo zlamanie konsoli nie jest bardzo istotne, ale zlamanie zabezpieczen plytek blu-ray, ktore bedzie bardzo trudne, jako ze firmy tym sie zajmujace bardzo powaznie potraktowaly zabezpieczenie przed kopiowaniem, wcale bym sie nie zdziwil jakby zastosowano fizyczne zabezpieczenie np plyty tloczone maja sektory odczytywane przez czytniki/nagrywarki, ale nagrywarka nie jest wstanie nagrac nic w tych sektorach plytki, coz poczekamy zobaczymy. Jedna przewaga pc nad konsolami to taka ze wcale nie trzeba perfekcyjnej kopi zrobic wystarczy crack jezor

ara ara...

#51 2006-05-07 17:22:30

Psychopata
Użytkownik

Freeman
Musisz koniecznie zalatwić sobie horrory, ten gatunek jest najlepszy na konsole.

#52 2006-05-07 22:30:58

Kilgur
Użytkownik

najlepszy gatunek na konsole to bijatyki jezor dead or alive 4, soul calibur 3, w te gralem i je lubie, zrecznoscowki tez sa niezle

ara ara...

#53 2006-05-07 22:36:24

Dehumanizer
Użytkownik

Tak, o ile masz z kim grać, bo samemu to szybko się nudzą... Ale jak wpadnie kilku kumpli, to tryb turniejowy z SC3 to wręcz kwintesencja grywalności smile_big

#54 2006-05-07 23:09:06

Obiwanshinobi
Użytkownik

Freeman napisał:

zdecydowanie,jasno i wyraźnie preferuję gry na pc (od gier na konsole), a deklarację taką to mogłem sobie złożyć przed samym sobą.

Ależ mogłeś, mogłeś, nikt Ci nie zabrania. Rozumiem, że gry na PC preferujesz, ale są coraz głupsze i prymitywniejsze. Domyślam się, że gdy poszedłeś do sklepu wbić nóż w plecy platformie PC ("podziękujmy konsolom", nieprawdaż?), tłumaczyłeś sprzedawcy, że "to dla kolegi". Tymczasem przez to, że PC odchował na własnej piersi taką żmiję wyrodną, jak Ty, która dała zarobić Sony, gry PCtowe stały się o jakiś promil krótsze, płytsze i bardziej multiplatformowe. W ogóle naród głupieje przez MTV, Jackassów i konsole, a Żydowie wykupują czyste DVD, żebyśmy nie mogli robić kopii zapasowych. I komuniści wykupują, i jeszcze geje. Nic panie, tylko na gorsze idzie.
Swoją drogą, kiedyś za prawdziwie obsceniczną i bezecną uważano jazdę na rowerze, ew. bicyklu. W użytkowaniu tych wehikułów widziano oznakę zdziczenia i obyczajowego zepsucia (stąd wziął się witz, że "wszystkiemu winni Żydzi i cykliści"). Kiedy np. profesor przyłapał studenta z rowerem, bywał z tego mały skandal.
Do Strusica: MGS4 będzie nieprędko, podobnie inne oczekiwane tytuły na PS3, które "nie mają prawa" być nieudane. Do tego czasu konsola zapewne stanieje, dotrze się usługa sieciowa itd. Miałem na myśli, że jeśli komuś pilno wydać dużo pieniędzy, ten może nabyć PC na którym już jest w co grać, a pewnie na jakiś rok starczy mocowo.
Jeszcze do Freemana: gorąco plecam MGS3 (Snake Eater). Od razu na wysokim poziomie trudności, bo bez tego trochę mało tam grania.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-05-07 23:15:31)

#55 2006-05-08 01:13:19

Freeman
Użytkownik

Obiwanshinobi - proszę Cię, wybacz mi to, co teraz powiem, ale muszę zapytać (chociaż z trudem przechodzi mi to przez palce): czy ty jesteś głupi, czy tylko masz coś konkretnie do mnie? Jeśli nie dostrzegasz tego, co się dzieje teraz z grami, a tym bardziej jeśli uważasz, że gry na pc rozwijają się w każdym kierunku, to przestań studiować słowniki archaicznej polszczyzny, kup gf7 i pooglądaj jakiś serial na Polsacie. Wyrażam swoje zdanie na tyle jasno, że skoro napisałem, że konsolę chcieli kupić moi bracia, to znaczy, że chcieli ją kupić moi bracia. Jeśli ty chodziłeś do kioski po świerszczyki "dla kolegi" i teraz masz na tym tle kompleksy, to mnie proszę do nich nie mieszaj.

[cytuj]gorąco plecam MGS3 (Snake Eater). Od razu na wysokim poziomie trudności, bo bez tego trochę mało tam grania. [/quote]
No wybacz, i jeszcze mi piszesz takie coś? To ja z góry chyba podziękuję.

Aha, zapomniałeś dodać w swoim błyskotliwym wywodzie na temat, że dvd wykupują też masoni.

ps: jeszcze raz przepraszam za tego "głupka", nie lubie pisać takich rzeczy i zwykle tego nie robię, ale możesz mnie w tym przypadku nazwać nędznym chamem.

#56 2006-05-08 14:59:00

Kopek
Użytkownik

wybór jest tylko jeden PS2 i nicinnego, ja kupiłem zeby pograc w legendarnego i miodnego Final fantasy X

Ostatnio edytowany przez Kopek (2006-05-08 14:59:39)

#57 2006-05-08 15:39:06

R4Zi3L
Użytkownik

cicho... nie wiedzisz ze Freeman sie zezłościł? Konsole juz kupił i widać ze grania na niej  średnio go interesuje, wiece zamykamy temat... Jeszcze ktoś inny oberwie i sie obrazi... (joke)

#58 2006-05-08 17:23:12

Dehumanizer
Użytkownik

Freeman, pytanie - co jest w tych wspaniałych grach na PC co stawia je powyżej gier na konsole? Co to jest to "konsolizowanie gier na PC"? Co takiego jest odejmowane grom na PC że to takie straszne? Nie pytam ze złośliwości czy coś, ale chciałbym wiedzieć, bo nigdy nie wiem, o co ludziom chodzi, gdy narzekają na konsolizację gier, jakie są tego objawy, poza może grafiką?

#59 2006-05-08 17:35:15

Kopek
Użytkownik

gru z PC nigdy nie dorownaja gra z PS2, gry z PC to po prostu zenada i dno totalne a na PS2 jest od cholery zajebstych tytulow

#60 2006-05-08 18:19:51

Lain
Użytkownik

a wy nadal o tym O.o
Freeman ja bym powiedziala, ze jak widze gre z ps2 przerobiona na pc to uwazam ze jest "sprymityzowaną" wersja na pc... pomijajac fakt, ze jak grasz na ps2 nie masz szans na okienko typu "unexpected error - close application" albo inne ukochane przeze mnie wypadki, ktorych nam pod windowsem dzieki programistom Billa nie brak...
nie no mozesz uwazac, ze wygodniej gra ci sie na klawie i myszy niz na konsoli... to czy trafisz na dobra gre na ps czy nie inna bajka... ja nie trawie na pc gierek takich jak Max Payne... nie moje klimaty ale nie powiem przez to, ze wszystkie gry na pc sa zle... w jakies tam zdarza mi sie grac. Jednak nie zmienia to faktu ze gry na ps2 sa naprawde warte swej ceny (poza pewnymi wyjatkami ktorymi nie zawracam sobie glowy...)

Obi nie jest głupi (wrecz inteligentny...) tylko złośliwy a to dwie różne rzeczy...
Poza tym ja tam lubie jego pełne pasji wypowiedzi juz nawet pomijajac, ze z ta powyzej sie zgadzam bo gadanie ze pc jest lepsze od ps2 to jak polowanie na czarownice (w polskich realiach na zydow...) nie ma powodow by tak twierdzic (w druga strone tez jest ich niewiele i niewystarczajace).
A fakt, ze gry staja sie płytsze wynika z rynku - zapytaj w co pogrywaja głownie młodsi koledzy - aktualnie juz mamy pokolenie co sie wychowało na "Ed, Edd i Eddy" i te dzieciaki raczej nie zagraja w gre typu Torment XD

Stopka forum

© Animesub.info 2024