Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem nie chce mi się łazić po forach komputerowych może ktoś mi pomoże :)nagrałem pewien czas temu kilka serii na dvd zajmowało to jakieś 3 gb ostatnio dociągłem speciale do jednej serii.Doszedłem do wniosku po co tracić następne dvd jak mogę dograć.no i sie dograło patrze na płyte widać że ścieżka jest wieksza a po wrzuceniu do dvd czyta mi tylko to co dograłem czyli jakies 500mb :/ a tamtych nie widze[cholera]
Straciłem tamte dane ? czy jak bo jestem zielony
rany ... heh ... Logika nakazuje mi twierdzić, że twoje dane są stracone(nie wymądrzam się) po prostu.[shithappens]
Może sprawdź programem IsoBuster.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-06 11:03:07)
ale kurcze jak patrze na ścieżke to jest jednak coś zapisane poza tymi dogranymi
Hmm u mnie też pojawia(ł?) się ten problem (korzystam z Nero 6), zobacz poprostu w innym czytniku powinno być ok.
Ostatnio edytowany przez prorobo (2006-05-06 11:44:23)
Straciłem tamte dane ? czy jak bo jestem zielony
A jak to zrobiłeś? Bo prawidłowo powinieneś podczas nagrywania tych 3GB rozpocząć dysk multisesyjny, a później jak chcesz dograć to wybierasz "kontynuuj dysk multisesyjny". Teraz możesz wejść do Nero i to sprawdzić, powiedz co ci pokazuje w "Informacje o dysku" Ctrl+I
Nero lubi płatać figle z tymi multisesjami. Spróbuj zgrać płytę Alcoholem 120% ale wybrać tylko sesję która Cię interesuje, a później powstały obraz płyty zamontować pod dysk wirtualny. Możesz również spróbować takiego czegoś (wprawdzie w moim przypadku nie zadziałało nigdy, ale ludzie zawsze mi to doradzali gdy miałem podobny problem): wchodzisz w mój komputer => prawy przycisk na napęd => właściwości => zakładka sprzęt => znowu wybierasz tam napęd i wciskasz właściwości => zakładka woluminy => wypełnij => wybierasz interesującą Cię sesję (u mnie zawsze pojawiała się jedna, może będziesz miał więcej szczęścia).
ok zrobiłem przez alcohola ... dzięki za pomoc
Skorzystaj z programów: Badcopy(pro) lub RecoverMyFile powinno pomóc.
Jeżeli po multisesyjnym nagraniu płytki, w jednym napędzie czyta a w drugim nie, po prostu trzeba uaktualnić bios nagrywarki. Ja miałem tak z moją (właśnie był problem z dogrywaniem sesji). Po uaktualnieniu wszystko jest ok, a nero jeszcze nigdy nie zrobił mi problemu (korzystałem z nero od v.6 do teraźniejszej v.7).
Czasami tak mam, ale to chyba (tak mi się wydaje) tylko dlatego, że po nagraniu ostatniej (którejś z kolei sesji) nie zamykam płytki, wtedy np. stacjonarny DVD widzi tylko tą pierwszą nagraną sesję...
Ostatnio edytowany przez Isao (2006-05-06 15:00:36)
ludzieeeeee...było to już na forum, ja nawet taki temat założyłem...lol...jeśli chcecie to dopisze wam do FAQ jak odczytywać płytki multisesyjne.
Strony 1