Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Problem dotyczy formatu MKV..sciagnalem sobie anime escaflowne ale nie moglem go uruchomic..naszczescie sa dwie opcje zeby to naprawic.jedna to dekodeki mkvinst a drugie to nowy Mplayerc tylko ten drugi niepozawala na wczytanie napisow z polskim subbem a pierwszy powoduje ze podczas odtwarzania mam taki nieciekawy efekt nakladania sie jezyka angielskiego na japonski ..przynajmniej jakbym jeden z tych jezykow mogl jakos zablokowac..czy ktos z was mial juz taki problem i rozwiazal go w jaksi sposob?
HELP!!
A w czym odtwarzasz? Media Player Classic? Jak tak to pewnie w ustawieniach do Audio Switcher'a (w opcjach pod filtrami) wyłaczyłeś go i wtedy wszystkie ścieżki są odtwarzane na raz. Tak właściwie ten switcher istnieje tylko po to by je rozdzielać .
A jeżeli dobrze zrozumiałem, to w Media Player Classic nie ma żadnych problemów z napisami w języku polskim (o ile czcionka jest z obsługa europy centralnej).
mplayerc takze uzywam ale on nie chce wczytac tekstu z osobnych plikow tekstowych...teraz to mam bestplayer...ale w nim akurat tak jak pialem wzystko na raz leci..:)
A czy aby na pewno masz najnowsze wersje? Bo w bs playerze to nie ma wogule problemów z wyborem dzwięku. Co prawda była opcja by wszystkie na raz leciały w 0.86, jak również pojawiła się w najnowszym 1.00 RC build 808 z 27.04.2004, ale w międzyczasie tej opjci nie było. Jednak w bsplayrze się spokojnie wybiera co i jak. A może nie masz żadnego swichera zainstalowanego? Bo w media player classic jest jeden wbudowany, więc i bez tego on osbie poradzi z rozdzielaniem.
Jak dla mnie najlepszym sposobem jest użycie kodek packa k-lite i wtedy już nie powinno być żadnych problemów (przynajmniej z mkv, bo ostatnio napotkałem na dziwne niekompatybilności miedzy k-lite a nowymi bsplayerami i ogm'mami )
A więc tak:
MediaPlayerClassic na 100% bezproblemowo radzi sobie z tym formatem.
Aby móc wyświetlać napisy musisz mieć zainstalowanego min. DirectX7 (ale radzę mieć DX9) a w opcjach w kategorii Output ustawić na VMR 7 lub 9 (w zależności od posiadanego DirectX). Teraz nie powinno być problemu z odtworzeniem napisów (zarówno tych zmuxowanych do MKV czy OGM jak i tych w postaci oddzielnych plików).
P.S.
Radze pobrać najnowszy MediaPlayerClassic ma dużo dobrych poprawek a przypominam, że programu tego nie trzeba instalować więc wystarczy że nadpiszesz nowym plikiem ten stary i po sprawie.
P.S.S.
JAk po załadowaniu filmu klikniesz prawym na okno z filmem to będziesz miał w menu kontekstowym możliwość włączenia/wyłączenia/wyboru poszczególnych napisów i ścieżek audio.
P.S.S.S. (hehe który to już )
Możliwe też że przyczyną kilku napisów jest filtr VobSub albo G400.
Sprawdź czy podczas odtwarzania tego filmu są załadowane te filtry.
JEST DZIEKI!!!! ten mplayerc..kurde niewiedzialem ze ma takei bajerki:)..teraz to moge sobei w koncu to poogladac:) o tak:)
-a ja sie dziwilem o oc chodzi z tym dx6 i dx9..
Strony 1