Nie jesteś zalogowany.
A ja niestety na razie mam krótkie włosy (do ramion sięgają dopiero:() ale zapuszczam, co do muzyki... to oczywiście metal wszystkie gatunki oprócz tego najbardziej skrajnego i strasznego (chrześcijański, katolicki czy jak to się tam zwie... zgroza, kiedyś puściłem żeby sprawdzić co to na płytce mam nagrane... dalsze losy płyty po tym jak wyleciała z pokoju nie są znane:D)
~makrunia ja wcale nie stwierdziłem ze ze względu na muzyke ktoś nie jest katolikiem albo wierzy w Boga lub też nie ja tylko stwierdzam ze nie często się widuje ludzi z długimi włosami będącymi facetami i słuchającymi metalu w kościele i jeszcze w dodatku praktykują co oznacza że idą regularnie do spowiedzi i przyjmują Komunie itp.
Ale ja przecież nie mówię, że muzyka ma na to jakiś wpływ Po prostu zaznaczyłam, że moja decyzja dotycząca wiary nie ma nic wspólnego z muzyką czy też moim stylem, bo jak powiedziałam matce, że jestem niewierząca, zaczęła posądzać właśnie muzykę i zastanawiała się czy nie wpadłam w złe towarzystwo =__=
Zazwyczaj właśnie winę zwala się na muzykę. Sic!
Ale ja przecież nie mówię, że muzyka ma na to jakiś wpływ Po prostu zaznaczyłam, że moja decyzja dotycząca wiary nie ma nic wspólnego z muzyką czy też moim stylem, bo jak powiedziałam matce, że jestem niewierząca, zaczęła posądzać właśnie muzykę i zastanawiała się czy nie wpadłam w złe towarzystwo =__=
Całkowicie się z tobą zgadzam muzyka czy toważystwo w którym się obracamy jest często posądzana o nasze poglądy które są przeciwne do tych wymarzonych które nam wymyślają rodzice
makrunia napisał:Ale ja przecież nie mówię, że muzyka ma na to jakiś wpływ Po prostu zaznaczyłam, że moja decyzja dotycząca wiary nie ma nic wspólnego z muzyką czy też moim stylem, bo jak powiedziałam matce, że jestem niewierząca, zaczęła posądzać właśnie muzykę i zastanawiała się czy nie wpadłam w złe towarzystwo =__=
Całkowicie się z tobą zgadzam muzyka czy toważystwo w którym się obracamy jest często posądzana o nasze poglądy które są przeciwne do tych wymarzonych które nam wymyślają rodzice
Ale nasze poglądy jakoś się muszą kształtować i często kształtują je właśnie muzyka albo nasze towarzystwo.
Ja jestem taki, jaki jestem między innymi dzięki muzyce.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-12 16:28:59)
Ale nasze poglądy jakoś się muszą kształtować i często kształtują je właśnie muzyka albo nasze towarzystwo.
Wiesz może masz racje ale nie u mnie ja jestem całkowicie inny niż ludzie z mojego toważystwa muzyka ma na mnie wpływ ale nie aż tak duży a mnie uksztatowało głównie doświadczenie życiowe
Cóż, dla mnie muzyka służy tylko do relaksu albo szaleństwa *XD*, a nie do wyszukiwania w niej sensu życia czy, jak to ująłeś, do ukształtowania poglądów
Towarzystwo też ma na pewno wpływ, ale jeśli chodzi o mnie mam własne poglądy i własne zdanie, i towarzystwo w jakim się obracam nie ma na to wpływu.
Ale ale, znowu offtop się robi
Mnie muzyka kształtowała ale do pewnego czasu bo to co teraz dzieje się z Hip-Hopem to kpina z ludzi. Dlatego zazdroszcze ludzią słuchającym metalu że w dużej mierze to undregrund i brak w tym środowisku wielkiej komercji przez co jak powstaje grupa to z ambicjami.
W mojej klasie jestem ja i może 4 ludzi którzy nie słuchają techno lub muzyki klubowej, a moje poglądy są moimi poglądami i największy wpływ na to jaki jestem miałem ja sam.
Też mam tak jak ty Znam nawet ludzi, którzy mają czytanie w kościele, wtedy to się moherki patrzą i gadają "Zobacz, dziewczyna z brodą".
Szkoda że mieszkam w małej miejscowości chciałbym zobaczyć jak moherki robią z tego sensację w mojej parafi[hehe]
Ostatnio edytowany przez vgobi (2006-05-12 17:05:46)
HH to nie jest muzyka tylko słowa wypowiadane przy melodi kazdy potrafił by tak , tak jak mandaryna myslała ze umie spiewac a co do czego przyszło "w sopocie" to sami wiecie co było...
Ostatnio edytowany przez Nevon (2006-05-12 21:10:50)
(..)Też mam tak jak ty Znam nawet ludzi, którzy mają czytanie w kościele, wtedy to się moherki patrzą i gadają "Zobacz, dziewczyna z brodą".
brecht brecht - niezly tekst
niektore babcie sa naprawde irytujące
ale babcią to mozna wybaczyc. Mnie srednim wieku wziela za kobiete gdy mialem.. hum.. 19 lat. Pare lat pozniej babacia gdy lazilem po naszych pieknych gorach - ale babcia wybacze ^^"
Gorzej jak bylismy w Radomiu na koncercie z kumplem o swicie stoimy na przystanku autobusowym.. przejezdza samochod z dwoma facetami. Pasazer patrzy na nas i do drugiego: "Patrz miechu jakie w tym Radomi brzydkie laski mają"
nie rozumiesz - nie wiesz
jako rodzic pewnie zacząłbym podejrzenia podobne do twojej starej, ciesz sie ze sie tobą przejmuje.
wiara.. ludzie maja jej za malo A tam - kazdy widzi swiat po swojemu wiec i wiare i idelolgie ma w jakims stopniu odmienne. Dopieri po smierci wyjdzie jakimi bylismy glupcami[hehe]
vgobi -> wszystko co nas otacza ma na nas jakis wplyw chociaz niewiele ludzi zdaje sobie z tego sprawe
Nevon ->polska muzyka to najczesciej kanal. HH to wypowiadanie slow i jakichs mysli(?) wykonawców czasem rymowane. W Popie tez lipa. Czesc merytoryczna zazwyczaj denna . Nie wydaje mi sie by polacy byli bezmozgami lub tez by wszyscy zwracali uwage - tak jak i ja - glownie na rytm.
Polskie zespoly sa niemal wszystkie (powinien jeden pozadny byc, nie?) komercyjne. Nie wazne co spiewają - byle sprzedac.
Ostatnio edytowany przez Yaku (2006-05-13 17:31:05)
To nic nadzwyczajnego, ze babcie sie irytuja widzac chlopaka który ma wiecej włosów na głowie niż mocherek w trwałej:P (Dziekuje panu Tuskowi za to określenie )
A co do muzyki to metal jest naprawde w podziemui, ja neiwiduje w telewizji a nawet w wiadomosciach zespołów metalowych, no chyba , ze Tv czepia sie tych muzyków...naj przykład koncert MM w Polsce. Tak mysle czy zobacze kiedys koncert Vadera , Behemota w Tv na żywo:)Albo chociaż powtórke:)
A co do wiary, to obejrzyjcie South Park, tylko mormoni dostąpią nieba, dlatego Ojciec Cesarz Rydzyk tak nie lubi mormonów, bo ogladal South Park:P [roftl][roftl]
Ostatnio edytowany przez Zeus (2006-05-13 18:37:46)
[...]Tak mysle czy zobacze kiedys koncert Vadera , Behemota w Tv na żywo:)Albo chociaż powtórke:)
Jak się dostaną na Sopot Festival lub do Opola to zobaczysz [roftl]
Ciekawe czy ludzie by wiedzieli co ich czeka, siedza sobie ludzie spokojnie i nagle wychodzi ekipka i zaczyn nap... i zap... ostro:P Ach, marzenia:)
Na takich koncertach to trzeba byc a nie w tv na zywo ogladac
Moi kuple mają zespół i jak grają koncert w mieście to zwykle kończy sie winem na bulwarze Metal pobudza pragnienie...
Boje się skrzywienia kręgosłupa szyjnego, bo jak słucham metalu to głowa mi sama lata do przodu i w tyl
Boje się skrzywienia kręgosłupa szyjnego, bo jak słucham metalu to głowa mi sama lata do przodu i w tyl
. Kiedyś po jakimś koncercie przez 3 dni chodziłem tak jak bym miał niewidzialny kołnierzyk.
Tak mysle czy zobacze kiedys koncert Vadera , Behemota w Tv na żywo:)
W tv pewnie nie, ale Behemoth akurat ma trasę po Polsce, to tam można ich zobaczyć, a nawet trzeba.:P
Co sadzicie o długich włosach u chłopaka ??
Nosiłem długie w (ośmioklasowej) szkole podstawowej. Odkąd się strzygę na (bardzo) krótko, ani razu nie pożałowałem dawnego fryza (chociaż znające mnie przedtem kobiety mówiły mi, że szkoda).
Wychodzi na to, że warto zapuszczać "na kobiety", ale fatygi z długimi włosami jest tyle (higiena, czesanie, frasowanie się, czy aby na pewno dobrze wyglądają), że trudno mi szczerze polecić zapuszczanie. Tzn. nie zazdroszczę facetom, którzy noszą długie.
A co do muzyki to metal jest naprawde w podziemui, ja neiwiduje w telewizji a nawet w wiadomosciach zespołów metalowych, no chyba , ze Tv czepia sie tych muzyków...naj przykład koncert MM w Polsce. Tak mysle czy zobacze kiedys koncert Vadera , Behemota w Tv na żywo:)Albo chociaż powtórke:)
Metal stoji na dobrej pozycji jedynie nasze media nie promują/nie akceptują takich zespolow. U nas tylko badziwny pop jest na miejscu. Straszliwo Polska Komercja.
W innych krajach nie ma takiej lipy.
Obiwanshinobi -> jak wszystko : są plusy i minusy. Są też rużniaste gusta ^^"
Samo zapuszczanie jest dosc upierdliwe. Stale te wlosy zaslaniajace widok Potem jednak jest juz tylko lepiej. Nawet do codziennego dwugodzinnego mycia, rozczesywania i ukladania mozna sie przyzwyczaic .. chyba
Nawet do codziennego dwugodzinnego mycia, rozczesywania i ukladania mozna sie przyzwyczaic .. chyba
Tu niestety się nie zgodze do tych zabiegów przyzwyczaić się nie można