Nie jesteś zalogowany.
Niedawno czytałem komentarze na onet.pl związane z wyżej wymienionym filmem. Można powiedzieć, że są wręcz kłótnie, na temat podważania wiary itd. Pojawia się sporo artykułów na temat bojkotu kościoła katolickego i muzułmańskiego co do tematyki książki. A wy co o tym sądzicie, bo ja sam wybiorę się na ten film do kina. Z samej ciekawości
ja ten film potraktuje jako dobre kino akcji i nic więcej,a zapewnie motym religijny doda tylko smaczku filmowi.
zapewne takie działanie to chwyt reklamowy żeby więcej osób poszło na to do kina:D
Ksiażka było nudna wręcz do dupy. Ale moze Tom Hank pokaze klase[okej]
Dla mnie książka to poprostu dobra fikcja literacka.
A skoro ktoś postanowił nakręcić na jej podstawie film, to sądze iż będzie również dobry.
A ta cała nagonka, na ten tytuł to jest z grubsza przesadzona.
hmm , nie wiem co o tym sadzic... ale jestem Ateistą , taka ksiazka jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza , imo tak czy siak wierze w to co widze
A ta cała nagonka, na ten tytuł to jest z grubsza przesadzona.
Powiedz to moherowym babciom
A co sądzicie o tej dziwnej reakcji kościoła? To wręcz wygląda na prawdziwą panikę z ich strony. Z tego co czytałem w Indiach zabronili puszczać tego filmu. W kilku miastach Polski, też się zabrania. Moim zdaniem trochę przeginają, skoro kościół jest tak pewny w to co wierzy, to czemu tak panikuje?
bo się boji prawdy:P:P
hmm , nie wiem co o tym sadzic... ale jestem Ateistą , taka ksiazka jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza , imo tak czy siak wierze w to co widze
Książka jest fikcją literackom co potwierdził sam autor książki. Obużenie u opini publicznej wywołała reakcja ludzi którzy na podstawie książki postanowili sprawdzić czy autor aby na pewno zmyślał.
P.S. Na film nie pujdę dopuki nie przeczytam książki więc proszę bez większych spojlerów[ej].Sorka za orty ale nie mam dziś głowy aby to poprawiać.:(
Ksiażka jest atakiem w podstway instysucji Kościoła, kościół broni wiary, wiec dlatego takie zabulgotanie:)
Zeus moim zdaniem, skoro kościół jest tak pewny wszystkich poglądów, to nie powinien panikować. Po za tym, o ile się nie mylę mamy tu wolność słowa, a nie reżim
Ostatnio edytowany przez ogi (2006-05-15 20:56:42)
Kosciól broni sie, ma do tego prawo, nikt nie lubi gdy podważa się jego "argumenty", w tym wypadku dotyczace wiary.
ja jestem w trakcie czytania i narazie moenatmi wieje nudą a czasami troche lepiej zwykła książeczka na dobranoc nic specialnego a cz to jest prawda czy fikcja to nie mam zielonego pojęcia
pozdro
Nikt nie lubi gdy ktoś podważa czyjeś argumenty, ale nie przeginajmy. Od kiedy to kościół może zabronić ludziom chodzić do kina Przecież to głupota
To tak jak "Pasja" był szum, Ĺťydzi się burzyli , a teraz jest spokój i nikt tego nie pamieta.
Teraz to się czepiają wszystkiego. Byle by tylko o kościele było głośno. No w końcu czasami muszę przypomnieć światu, że istnieją
Reakcja Kościoła mnie osobiście zaskoczyła. Czytałem tę książkę wkrótce po jej ukazaniu się - fajne, napakowane akcją czytadło do odstresowania się. Po przeczytaniu dość szybko o tej powieści zapomniałem, bo i nie ma w niej nic charakterystycznego ani wartego zapamiętania. A tu jakiś czas później wybucha olbrzymia afera o ataku na wiarę przeprowadzonym przez Dana Browna. Jest to o tyle ciekawe, że w końcu nie jest to pierwsza książka, w której elementy wiary są użyte w taki sposób (kurde, brzmi to jakby były tam zabójcze herezje, a oprócz dużej wyobraźni autora, miejscami nawet zbyt dużej - scenarzyści hollywood ze swoimi efektami mogą się schować, nie ma w tej książce nic:-D)
Podejrzewam, że bez sztucznego podgrzania atmosfery, o powieści już niewielu by pamiętało, a na film poszliby tylko miłośnicy kina pełnego efektów i wybuchów.:P Swoją drogą boję się pomyśleć, jak będzie wyglądać zakończenie filmu - książki już było skrajnie idiotyczne, a jeśli jeszcze ktoś zmieszał je z typowym zakończeniem hollywoodzkim, to wyjdzie bełkot totalny.[szalony][roftl]