Nie jesteś zalogowany.
Witam,
Wiecie może czy istnieje Final Fantasy 8 i 9 po japońsku ?
To znaczy chodzi mi o japońskie głosy.
Czy może zostały wydane jedynie wersje angielskie?
pewnie jest ale w japoni bo wszystkie gry najpierw wychodza w japoni po japonsku, a dopiero pozniej rozchodza sie na rynek amerykanski i europejski. Co kojarze tylko jeden final nie zostal zrobiony prze japonczykow, nawet w niego gralem ale se po krotkiej chwili podarowalem bo zostal przystosowany do iq amerykanow czyli do tzw debili
A jest gdzieś do ściągnięcia ta gra po japońsku?
Mam takie pytanie
mianowicie czy 8 i 9 nie były tylko tekstowe?
czy może była jakaś reedycja?
pewnie na jakims azjatyckim p2p bo watpie zeby to bylo na naszym europejskim . Przewaznie w europie i w ameryce nie uzywa sie japonskich gier bo trzeba miec japonska konsole, a to sie za bardzo nie oplaca chyba ze ktos jest fanatykiem to wtedy bedzie ow taka posiadal
Mam takie pytanie
mianowicie czy 8 i 9 nie były tylko tekstowe?
czy może była jakaś reedycja?
sa tylko tekstowe, ale w filmikach czasami cos tam po mamrocza i o to chodzilo tom_21 zeby to bylo po japonsku przynajmniej ja tak to zrozumialem
oo, pierwsze slysze noo ciekawie by to wygladalo heheh =o
Najlepiej japoński głos i angielskie napisy ale mimo wszystko grałem na pc w IX i XIII i fajnie się grało.
Ciekawe jak X pójdzie na emulatorze jeśli pójdzie.
Pójdzie dobrze jak masz baaardzo mocny sprzęt. Przy słabym sprzęcie bedziesz miał jakieś 5-10 FPS.
Ciekawe jak X pójdzie na emulatorze jeśli pójdzie.
Moim zdaniem emulacja, a gra na konsoli to dwie rozne bajki. Niby gra ta sama, a zawsze jakos tak inaczej. Dla przykladu jaka frajde dostarcza gra na pegasusie, a jaka jego emulacja
albo na komodorcu to juz nie to samo jak trzeba bylo sie modlic zeby gra z kasety sie wgrala. A jak sie nie wgrala to srubokret w dlon i ustawianie glowicy to byly czasy
Jaja to byly na atarynce, czasami kladlem magnetowidka do góry kołami albo bokiem i gierki wchodzily:P Najlepsze był specjalny kadridz Turbo 2000, przyśpieszal wgrywanie, nie wiem na jakiej zasadzie:)
Ostatnio edytowany przez Zeus (2006-05-17 13:36:21)
Moim zdaniem emulacja, a gra na konsoli to dwie rozne bajki. Niby gra ta sama, a zawsze jakos tak inaczej. Dla przykladu jaka frajde dostarcza gra na pegasusie, a jaka jego emulacja
Jak się podłączy kompa do TV i weźmie się pada w dłoń to jest dokładnie to samo
Sam tak grałem w FFVII (tylko że w werjsę PCtową, która właściwie jest dokładną konwersją z PSXowej).
luczek napisał:Moim zdaniem emulacja, a gra na konsoli to dwie rozne bajki. Niby gra ta sama, a zawsze jakos tak inaczej. Dla przykladu jaka frajde dostarcza gra na pegasusie, a jaka jego emulacja
Jak się podłączy kompa do TV i weźmie się pada w dłoń to jest dokładnie to samo
Sam tak grałem w FFVII (tylko że w werjsę PCtową, która właściwie jest dokładną konwersją z PSXowej).
bardzo si mylisz... ja teraz gram w wersję PC na telewizorze z padem a obok stoi PS i Final na PS i różnica jest kolosalna...filmy są dużo gorszej jakości a muzyka na PC jest fatalna ...mimo że i tu i tu masz midi
-----
gram na PC nie na PS dlatego że na PS już przelazłem a na wersji PC teraz czituje ile wlezie
Ostatnio edytowany przez kalamir (2006-05-17 15:26:03)
W Final Fantasy 8 i 9 nie ma w ogóle głosów, ani w grze ani w żadnym filmiku.
ale muzyka jest wszędzie i to bardzo dobra ,a głosy są bo piosenki to niby co.
Głosy postaci są chyba od X.
[cytuj]sa tylko tekstowe, ale w filmikach czasami cos tam po mamrocza i o to chodzilo tom_21 zeby to bylo po japonsku przynajmniej ja tak to zrozumialem [/quote] Mam pytanie gdzie bo grałem w finala pełno razy i ani głosika w filmikach nie usłyszałem, ani w grze.;)
Ostatnio edytowany przez Zell ff8 (2006-05-18 12:44:02)
[cytuj]sa tylko tekstowe, ale w filmikach czasami cos tam po mamrocza i o to chodzilo tom_21 zeby to bylo po japonsku przynajmniej ja tak to zrozumialem
Mam pytanie gdzie bo grałem w finala pełno razy i ani głosika w filmikach nie usłyszałem, ani w grze.;)
a jak leci filmik w FFVIII jak Cloud wraca z kosmosu razem z Rinoą - to leci przecież na filmiku PIOSENKA o ile pamiętam z wokalem
[cytuj}a jak leci filmik w FFVIII jak Cloud wraca z kosmosu razem z Rinoą - to leci przecież na filmiku PIOSENKA o ile pamiętam z wokalem [/quote]
Squall a nie Cloud.
Jedyna piosenka z FFVIII z wokalem jakÄ znam to 'Eyes on Me' i w KAĹťDEJ wersji jest ona po angielsku.