Nie jesteś zalogowany.
Hmm, całkiem świeża sprawa. Tak to jest jak się nie ma czasu na inne strony poza ANSI.
Gdybym miał stawiać jakąś kasę, co z tego wyniknie, to bym powiedział, że sprawa wkrótce przeminie, jak i niegdysiejsza afera dopingowa. Chociaż takie sprawy powinny być badane dogłębnie, a winni ukarani. Chociaż patrząc na sport w dzisiejszych czasach, to bliżej mu do biznesu niż to sportu w jego klasycznym rozumieniu.
Co do Polski i ekstraklasy - gdyby degradowali to obecna II liga (czy jak ona się nazywa) byłaby po prostu ekstraklasą.
Miłych snów ~phenix i nie myśl o "dziwnych rzeczach".
PS. dzięki za artykuł.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ja tam się cieszę, że wygrała Barcelona[yahoo] i nie szkoda mi przegranych. Zwycięża lepszy i tyle.
Tylko Arsenal !!
Ja nie miałem nic do Barcy ale po dzisiejszym meczu nie lubie ich. Co prawda rozumiem czemu ostatnie 10 min grali niesportowo (mam na myśli podawanie do tyłu i zaprzestanie gry) ale zato ich nie lubie od dziś.
Arsenal powinnien wygrać miał więcej gry i był zdecydowanie lepszą drużyną ale miał niefart
Arsenal Rulez ! W przyszłym sezonie Arsenal wygra Lige Mistrzów !
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-05-18 14:42:01)
to niesprawidliwe że rsenal przegrał ale tak już jest piłka[blee]
Feniks_Ognia a co za przeproszeniem arsenal robil cale spotkanie?:P brobil sie i zwalnial akcje jak to bylo tylko mozliwe , nie podchodzenie do roznego , jak by nie bylo komu itd a ty masz zal ze przez ostatnie 10 min barca tak grala?[ej]po za tym jak to powiedzieli bajka arsenalu nie mogla wiecznie trwac , powiedz mi kiedy ostatnio on tak(w finale LM) sie znalazl? czekaj to chyba ich pierwszy raz, w lidze tez ledwo na 4, malo brakowalo a miala by 5 co to oznacza to chyba wiesz , wiec ten sezon arsenalowi wyszedl na 5+ , arsenal lepszy w czym? w obronie? to napewno barca zbobyla 2 raz rzedu mistrzostwo , teraz LM i to o niej sie pisze ze gra pieknie a nie o arsenalu , dzisiaj zostalo napisane ze sedzia przyznal sie do bledu , pisze ze powinien uznac bramke i dopiero pozniej dac kartke , wtedy po tym prowadzeniu arsenal by atakowal odslonil sie i wtedy juz by bylo wiecej bramek dla barcelony . Wiem ze ktos kibicuje danej druzynie i jest zdenerwowany jak przegra ona ale wkurza mnie to ze nie moze uznac wyzszosci druzyny i powiedz gralismy dobrze ale druzyna przeciwna byla lepsza , to sie nazywa trzezwe stopanie po ziemi
Ostatnio edytowany przez hwdp (2006-05-18 17:06:56)
wtedy po tym prowadzeniu arsenal by atakowal odslonil sie i wtedy juz by bylo wiecej bramek dla barcelony .
~Hwdp nie mozesz byc tego taki pewien... nikt nie wie jak by to sie potoczylo W koncu pilka to loteria Arsenal gral dobrze, no ale Barca byla lepsza Ciesze sie ze wygrali ta LM nalezalo im sie a puchar uefa juz sie skonczyl czy jeszcze nie? bo nie wiem
EDIT: aha dzieki ~lb333
Ostatnio edytowany przez Tkaczu (2006-05-18 17:29:56)
Puchar UEFA wygrała Sevilla.
Mnie się za to strasznie podobał Sporting Lizbona w tamtym sezonie. Jak on pięknie grał w pucharze UEFA... szkoda, że nie wygrał.:(
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-18 17:30:30)
Liga Mistrzów była minęła, Barca zdobyła puchar i tak powinno być A teraz przychodzi czas na mundial Tam to się będzie dopiero działo
teraz przychodzi czas na mundial Tam to się będzie dopiero działo
Właśnie! Ktos się wybiera? ja nie wiem czy uda mi się jeszcze zdobyć bilety...
Kumpel mojego ojca ma 3 zaklepane (znajomości) ale idzie z synami [jeśli wszystko będzie ok] lub z nami [ojciec + ja]. Nie chcę czyjegoś pecha ale liczę na drugą opcję
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-05-18 21:16:45)
Dudek, Kłos i Frankowski się wybierają;) (na lożę VIPów).[cholera]
Franka sam bym nie zabrał na mundial (jasko trener ). Ile czasu już nie strzelił bramki, nawet nie liczę . Na ataku powinien grać Ĺťurawski i Smolarek, albo Ĺťurawski i Saganowski. Szkoda mi Dudka i Kłosa, dobrzy piłkarze. Chociaż dudek by sobie nie pograł Boruc nr 1, i chwała mu za to (dobry jest[okej])
Ekhem... nie chcę się kłócić, ale:
1. Dudek nie gra, więc nie ma dyskusji: jedyna dobra decyzja Janasa.
2. Frankowski, mimo iż nie strzelał ostatnio, jest jednak najlepszym napastnikiem. Czemu? Żurawski... czy on w ogóle jest napastnikiem? Jak patrzę na jego grę, to mi się wydaje, że dalej gramy diamentem. Z Żurawskim w środku pomocy. Saganowski? Tak, ale właściwie nie udowodnił, że się nadaje bardziej od Franka. Rasiak? No comments. Smolarek? Bez formy, tak jak Frankowski, poza tym będzie grał na pomocy.
Frankowski może i jest/był bardzo dobry. Ale po co komu napastnik, który nie strzela bramek. Ĺťurawski, strzela, Saganowski strzela Rasiak i Jeleń bez komentarza . Smolarek, może i ma słabszy okres, ale na Mistrzostwach się pokaże
Smolarek, może i ma słabszy okres, ale na Mistrzostwach się pokaże
No to ja mogę powiedzieć, że Frankowski ma słaby okres, ale na mistrzostwach się pokaże.
Ale tak serio, to wkurza mnie tłumaczenie Janasa: "Franek nie w formie, nie strzela." A Mila? Nie gra od początku sezonu "W miesiąc doprowadzimy go do formy". Janas to jest dla mnie wielki przygłup, i żeby było jasne: twierdziłem tak od początku eliminacji, nie dopiero teraz.
Fakt faktem, że Janas mógł wziąć Frankowskiego zamiast np Jelenia (po cholere on jedzie? ). A Mila? Najwidoczniej Janas ma problem z pomocnikami, i bierze byle kogo. Taka jest prawda, że złożenie "dobrej" polskiej reprezentacji, graniczy z cudem . Chylę czoło dla Engela, który przed mundialem w 2002 roku, zbudował naprawdę silną eikpę
ja nieżałuje tylko jednej osoby Dudka -dobrze że niejedzie
Spokojnie... 4 lata temu pojechali sami znani i wiadomo jak to się skończyło - GORĄCE KUBKI.
Może Janas ma faktycznie jakiś ułożony, przemyślany plan działania. Polska reprezentacja pod jego wodzą (nie licząc kilku ostatnich pojedynków) spisywała się nawet nieźle.
Co my możemy wiedzieć o piłkarzach i ich dyspozycji? To trener (wraz ze swoim sztabem) ma z nimi najlepszy kontakt i może ocenić ich formę fizyczną, jak i psychiczną.
Z pewnością nie chce źle dla drużyny . Trzeba czekać i kibicować Polakom na Mundialu.
EDIT: Poza tym to wątek dotyczy wczorajszego meczu więc jeżeli chcecie jeszcze rozpisywać się dalej to proponuję założyć osobny wątek.
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-05-18 22:44:46)
Beavis ale zawsze jest miło podyskutować co się dzieje w naszej drużynie. W końcu będą nas reprezentwać na MĹ, obyśmy nie najedli się wstydu. Bo wystarczająco wiele upokażających scen Polacy pokazali (i nie chodzi mi tu bynajmniej o piłkarzy, tylko ostatnie wybryki naszych "wspaniałych" kibiców z Krakowa ). O EURO 2012 możemy zapomnieć
Właśnie z pomocnikami jest najgorzej, bo ponad połowa nie gra w klubach. A Mila i Kosowski są dla mnie największym nieporozumieniem. Dziwię się, że żaden klubowy trener Kosowskiego go nie lubił, a Janas tak go kocha.[cholera]
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-18 22:47:07)
Beavis -> nie warto zakład kilku wątków na raz na temat piłki nożnej, jeden wystarczy. Przynajmniej można pogadać na szerszy temat.
lb333n -> co do Kosowkiego, to moim zdaniem robi ładne rajdy, i długo potrafi utrzymać się przy piłce. Myślę, że gdyby grał regularnie w klubie, byłby bardzo dobry.