Nie jesteś zalogowany.
nigdy nie przepadałem za mangami(no chyba ze yattaman lub gigi albo tsubasa na POLONI , ale gdy kolega przyniósł mi wszystkei odcinki tej mangi
poprostu zwarjowałem TA GRAFIKA i muzyka(kocham hip hop),mroczny klimat sprawiajaże SCH
zwala z nóg juz po 10 min ogladania
naprawde trzeba to zobaczyc sciagnałęm sobie soundtrack który bardzo POLECAM świetny japonski hh+muza relaksacyjna swietne beaty+klimat .Jezeli ktoś chce jakies odcinki lub soundtrack mój mail cabasa@wp.pl
LUDZIE NAPRAWDE WART TO OBEJZEC
Gwoli wyjasnienia. To o czym ty piszesz to Anime. Manga to komiksy.
amarthar sadze ze nie wszyscy znaja różnice pomiedzy obojgiem pojec :] , wiec takie błedy benda sie w przyszlosci powtarzac.
hmm, jaki był cel tej wypowiedzi?
(nie to żebym miał coś przeciwko )
Imperare sibi maximum est imperium
Fakt Ssamurai Champloo no bardzo dobre anime. Generalni lubie anime o samurajach a to jest jedno z moich ulubionych. Jedna z lepszych scenek, ktora zapamietalem to ta z Ep.5, kiedy na poczatku Mugen zabiera pieniadze trzem gosciom z jakuzy... i ten text na koncu "skaczcie" hehe... panowie (wlasciwie jeden) sie nadziali...hehehe... wogole pelno w anime roznych smaczkow i ciekawych fragmentow.
Samurai chemploo dobre ale i tak nic nie przebije Berserkera, Trigana i Hellsinga:P (anime o podobnym klimacie) BO oczywiscie nie bede wymienial wszystkich gatunkow:P
Nic nie przebije Berserk'a
A ma ktoś może Polskie Hardsuby Champloo [GLS] ?
Ja mam i cieszę się jak dziecko
Imperare sibi maximum est imperium
Ogladnelo mi sie kiedys Berserker'a bardzo dobre anime. Trigun hmmm czy jest podobny, a nie zauwazylem;] W Trigunie jest duzo smiesznych scen hiehie, a co do Hellsing'a to tez moze byc Ale i tak z tej calej czworki wole Samurai'a Champloo. :]
DEEFsnk napisał(a):
> A ma ktoś może Polskie Hardsuby Champloo [GLS] ?
Hmm, początkowo chciałem samemu założyć temat o samurai champloo, no ale udało mi się opcją "szukaj na forum" znaleźć owy temat z 2005 roku
W 2005 ludki się wypowiadały tak, a jak dzisiaj doceniamy serię? Więcej osób lubi ją czy nie przepada?
Dla mnie seria bardzo udana, jestem w trakcie oglądania, więc nie mogę za dużo powiedzieć o końcówce i o całej serii, ale to co oglądnąłem było, póki co, dla mnie wyśmienite i trafia do mnie w 99%
Gdyby kto spoilera zapodawał, to proszę nagłówek w poście walnąć, że spoiler czy co takiego podobnego ;]
To oczywiście reaktywacja starego tematu ;]
Pomijam rewelacyjną, nietuzinkową w/g mnie fabułę. Anime stoi na tak wysokim poziomie artystycznym , mówię o rysunku i muzyce, że jest klasą sama dla siebie. To anime można pokazać każdemu kto uważa, że anime to jakieś bzdety dla dzieciaków aby nie można go było oderwać od ekranu. Pozycja obowiązkowa.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
BTW Canal+ puszcza Samurai Champloo pod genialnym tytulem Tajemniczy Samuraj. Tylko komu sie chce ogladac 1 odcinek co 2 tygodnie.Za duzo czekania. Canal+ chyba puszcza to tylko po to zeby zapchac ramowke, raczej nie traktuje tego serio ,choc puszcza dobre tytuly(kiedys puszcali wolf's rain).
Hmmm Samurai Champloo jest u mnie bardzo wysoko w rankingu (można powiedzieć że w pierwszej 5). Muzyka, klimat rysunek i fabuła niedają widzom nawet chwili wytchnienia i cały czas jesteśmy bombardowani genialnymi pomysłami twórców tego anime.
[cytuj]To anime można pokazać każdemu kto uważa, że anime to jakieś bzdety dla dzieciaków aby nie można go było oderwać od ekranu. [/quote]
Apropo tego to już mi sie udało 3 kumpli wciągnąć do anime, więc zawsze bede bic pokłony dla tej znakomitej serii.
Samurai jest naprawdę spoko, polecam go każdemu miłośnikowi gatunku. Nie chcę zbytnio spojlerować, więc powiem tylko, że zakończenie jest dość zaskakujące, jednak czuję po nim lekki niedosyt i lepiej było by gdyby stało się odwrotnie niż się stało. Cokolwiek to znaczy Jak dla mnie to pozycja obowiązkowa.
Masz rację. Prawdziwe amime o samurajach powinno się kończyć przynajmniej śmiercią wszystkich bohaterów, jeśli nie zbiorowym seppuku (hmm, na jedno wychodzi;))
E tam. Przecież nie powiedziałam, że Fuu zakocha się w aktorze kabuki, który okaże się jej zaginionym bratem (co przyprawi ją o utratę zmysłów ale za to otworzy się jej trzecie oko i zostanie sławną omnyouji); Mugen zostanie hersztem piratów z wyklętej wyspy, a Jin postanowi odszukać kurtyzanę z... nie pamiętam, którego odcinka:) i być może będą żyli długo i szczęśliwie:D
ta kurtyzana to wielki ogr z Ciemnego Lasu...:P
Jestem w trakcie oglądania, naprawdę świetnie anime. Nie przepadam za hip hopem, ale tutaj muzyka tworzy rewelacyjny klimat a fabuła mooocno wciąga Zakończenie jeszcze przede mną... Hmm już dawno przez anime nie siedziałam po nocy mając w perspektywie pobudkę o 6:15
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
ta kurtyzana to wielki ogr z Ciemnego Lasu...:P
Nie, nie. Tamtą zaszlachtowali w 2epie;)