Nie jesteś zalogowany.
Odlądnąłem 1 epka i następnych już oglądać nie będę. Dlaczego? :
- niby starannie rysowane, ale denerwują mnie te długie ręce i nogi postaci
- 50 % postaci [jak nie więcej] jest żywcem ściągnięta z innych anime typu: Chii (z Chobbitsów), ten biały królik z klejnotem na czole ( z Magic Knights Reyearth), główna postać Syor-coś-tam przypomina mi gostka z Tales of Destiny 2 i pewnie wiele więcej postaci, ale ze względu na to, że zbyt dużo anime nie oglądam, nie potrafię wymienić więcej. Po co ten zabieg ? Twórcy liczą na to, że jak wsadzą kilka postaci z innych popularnych anime to zwiększy im się oglądalność?
- fabuła niezbyt wciągająca, (choć nie wiem czy to można ocenić po oglądnięciu pierwszego odcinka)
- jedyny plus to chyba muzyka - fajna...
Ogólnie, to nie podoba mi się to anime. A wy co o nim myślicie? :>
1 ep. był nawet ale 2 ep. mnie zupełnie rozczarował
zastanawiam się czy wogule dalej to ściągać
Tego się właśnie obawiałem po tej serii..
Dlatego na razie nie ściągam.. poczekam, aż będą wszystkie epki, i wtedy może zerknę i wyrażę swoją opinię.
a mnie Tsubasa przypadl do gustu i z niecierpliwoscia wyczekuje kolejnych epkow
Popieram luczka !! Tsubasa Chronicles Jest wypas!!
niewiem czemu ale muzyka podobna jest chyba z hack//sign czy jakos tak ale moge sie mylic
O czym wy wszyscy mówicie? Przecież Tsubasa Chronicle to nic więcej powielenie starych schematów.:(
ta a ty sie spodziewasz że każda następna anime to coś nowego
z takim podejściem to większość anime to powielanie schematów
No i właśnie dlatego więksdzość anime obecnie to kiszka
Witam:)
Niestety musze sttwierdzić że macie racje To anime jest nie tyle że dziwne co nudne (stwierdzając z pierwszych epków) muzyka jest tylko w porządku.
Z tych anime co wychodzą obecnie to tylko polecam NARUTO.
Mi to anime bardzo mi się spodobało , muzyka jest normalnie zaglebista a i akcja nawet dobra . Super sprawa z tymi kudanami , chciałbym mieć takiego jednego
Dobra nowina dla fanów TC (w tym dla mnie ;P)
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?s … e&aid=5301
PS
Nie było tematu o TC, a nowego mi się zakładać nie chciało, więc dałem to tutaj
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Mi też jakoś ten styl kreski niezbyt przypadł do gustu ale widziałem o wiele gorsze style.
Co do schematów to da się zauważyć wiele podobieństw w anime Clampa, ale czy to nie specjalnie jest tak robione... Większość anime to porządne produkcje lecz adresowane do różnych osób a schematyczność i podobieństwo nie jest wadą pod warunkiem że powielane są te dobre schematy.
A mnie się seria bardzo podobała. Z niecierpliwością czekam na sezon 3. Będzie się działo.
ja skonczylem I serię i podobała mi się. Od jutra zabieram się za drugą
Nie bedzie trzeciego sezonu, za to limitowane odcinki OAV w listopadzie z superowskich Tokyo Arc z mangi Diametralna zmiana klimatów gwatantowana! Na lepsze oczywiscie
No i właśnie dlatego więksdzość anime obecnie to kiszka
Zależy co uznajesz za długie
pon ad 50 epków? jak tak to fma idealnie
100? One Piece górą!
movie tsubasy ma duże powiązania z serią?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-06-29 13:14:18)
Anime fajne, ale za bardzo wyidealizowane postacie. Muzyka też dobra, aczkolwiek, kiedy przez 26 odcinków słyszy się ten sam kawałek, to po pewnym czasie już taka fajna nie jest. Ogólnie rzecz ujmując anime dobre, nie wybitne aczkolwiek przyjemne w oglądaniu.