Nie jesteś zalogowany.
powiem taki lekki bulwers: matura jest coraz prostsza. zenada[deprecha]
ja tam z tego powodu narzekać nie będę:P
Ja też nie narzekam a do matury ucze się tak samo jak studenci i podejrzewam że będę miał nawet dobre wyniki, metoda 3Z to jest to[okej]
metoda 3Z to jest to[okej]
chyba 4 Z[kombinuje][okej][okej]
Jak 4Z? Zakuć, zdać, zapomnieć; chyba że coś pominąłem?
zakuć, zdać, zapomnieć i zapić[okej][okej]
Jak mogłem o tym zapomnieć:P chyba dziś wprowadze zasade 4Z w życie[yahoo]
zdarza się gdy sie zakuwa cały czas[szpan]
JuĹź dzisiaj o 15 ostatnia matura, ustny polski to bÄdzie 15 minut piÄknego freestyl'u przed komisjÄ , mam nadzieje Ĺźe siÄ uda[hehe]
Edit
A od wieczora nie bÄdzie juĹź zakuwania:D
Ostatnio edytowany przez teusz (2006-05-19 10:51:28)
to życze powodzenia:) szkoda że nie ma emotka jak się kogoś w dupe kopie:P
Thx, trza wychodzić[papatki] a co do takiej emotikonki to przydała by się:D fakt że pewnie tylko raz do roku ale zabawnie by przynajmniej było:D
Powodzenia, jak ja Ci zazdroszczę, że masz już koniec. Idę "Solarisa" do prezentacji skończyć czytać.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
wiem, że Ci którzy teraz zdają narzekać nie będą, bo niby dlaczego. tyle tylko, że obniża się poziom wiedzy Polaków.
wiem dokładnie jak sprawa wygląda od strony matematyki (mam znajomego matematyka) i niestety, ale dla przyszłego studenta kierunku technicznego to wcale nie jest tak dobrze.
wiem, że Ci którzy teraz zdają narzekać nie będą, bo niby dlaczego. tyle tylko, że obniża się poziom wiedzy Polaków.
wiem dokładnie jak sprawa wygląda od strony matematyki (mam znajomego matematyka) i niestety, ale dla przyszłego studenta kierunku technicznego to wcale nie jest tak dobrze.
Matura to nie tylko matematyka. Są również inne przedmioty. Zresztą nad poziomem, trudnością zdania etc. rozwodziłem się już wcześniej.
Co do obniżki wiedzy, to moim zdaniem jest to głównie wina reformy, a szczególnie utworzenie gimnazjów. Gdyby szkoły średnie trwały dłużej, to nawet przy maturze na niższym poziomie Polakom byłaby przekazywana podobna dawka wiedzy. Cóż, obecnie mamy sytuację, gdy trzeba 4 lata zmieścić w 3 (lub 5 w 4), stąd cięcia w programie nauczania i idąca za tym redukcja wpajanych mądrości. Moim skromnym zdaniem matura nie ma tu nic do rzeczy, równie dobrze mogłoby jej nie być.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Jestem świażo ( około 20 minut po) maturze ustnej z angielskiego.
zdobyte punkty: 18/20 - cieszę się neizmiernie z wyniku. Jestem wkurzony na egzaminatorów bo mi przerwali [czas] a chcialem jeszcze gadac i zdobylbym te brakujące 2 punkty
Ludzie!! Niesamowicie sie tego obawialem [matury] normalnie serce mi przed i podczas chciało wyskoczyć i odfrunąć
To jest banał! Poziom śmiesznie niski, teraz żałuję że nie zdawałem rozszerzonej
Za tydzień ustna z Polskiego...
Wyniki swoje z pisemnych podam jak będę je znał
PS: nie zawyżajcie swoich wyników bo nie wierzę, że tutaj większość to orły
Ja jeśli nei zdam z polskiego to tutaj to zamieszczę i nei będę sie tego wstydził
Ja jeśli nei zdam z polskiego to tutaj to zamieszczę i nei będę sie tego wstydził
Jak i ja, ale na początku będę pewnie mocno przybity, więc może to potrwać. A teraz pytanie. Dostaliście w szkołach te klucze, by móc sprawdzać wyniki w Internecie? My dostaliśmy, ale gdzie się logować, by uzyskać chciane informacje to nie wiem.
teusz napisał:metoda 3Z to jest to[okej]
Nie, nie, nie... coś pomieszałeś - 6Z - zakuć-zapić, zdać-zapić, zapamiętać-zapić... hehe studia was tego zauczą .
EDIT: Jest dobrze . Powodzenia na ustnych, dla wszystkich zdających
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-05-19 14:38:31)
Przemek3 napisał:teusz napisał:metoda 3Z to jest to[okej]
Nie, nie, nie... coś pomieszałeś - 6Z - zakuć-zapić, zdać-zapić, zapamiętać-zapić... hehe studia was tego zauczą .
my jeszcze nie jestesmy na studiach:P a to zapamiętać jest dobrze?? a nie powinno być zapomnieć?
Moim zdaniem z tym "zapomnieć" nie był bym taki pochopny
Dla tych co się wybierają na studia może sie przydać to czego się chociaż przez te 2 dni przed maturą nauczyli
A co do wyników (pisemne):
Polski: 4
Matematyka: 4
Oczywiście zdawałem starą maturę :]
~winged: owszem matury mogloby nie byc ale ona w pewien sposób obrazuje jak obnizane sa wymogi wiedzy po skonczeniu szkoly sredniej. smutna prawda. wiem ze matura to ne tylko matematyka, ale tutaj mam najwieksze rozeznanie. nie chodzilo mi tylko o ten przedmiot. szkoda ze tak sie dzieje, a wprowadzenie cudnego romka na stanowisko ministra obrazuje jak politycy podchodza do sprawy edukacji. ciemnosc widze[cholera]
Matura obrazuje? Cóż, nie wiem, dla mnie nie. Obrazuje to bardziej skrócony program nauczania. Chociaż w pewien sposób można i tak to ująć jak Ty ~nazghoul. Jednak matura jest tylko konsekwencją zmniejszonej podstawy nauczania. I tego raczej będę się trzymał.
Co do Pana Romana, to objęcie przez niego stołka ministra edukacji wynikała z czystej rozgrywki między PiS, a LPR. Myślę, że z góry były podyktowane jakie stanowiska mają objąć posłowie LPR, by wziąć udział w koalicji. Jednak jest to straszne, że od kształtowania młodych ludzi ważniejsza jest większość w sejmie. No, ale może Pan Roman Giertych zrobi coś mądrego. Wątpię, ale nie ma co mówić na samym początku. Chociaż jego wypowiedzi już na temat samego homoseksualizmu budzą wątpliwości i strach. Żyjemy w XXI wieku, jesteśmy w UE, ale gdzie tu z nauką młodych ludzi tolerancji względem jakichkolwiek mniejszości. "Źle się dzieje w państwie polskim."