Nie jesteś zalogowany.
Czy ktos wie w jaki sposob wyedytowac plik z czcionka w taki sposob zeby dorobic polskie litery?? Takie mam widzimisie
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
A) Poszukać na necie edytora czcionek.
B) Poszukać tej czcionki z polskimi znakami
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-19 17:57:08)
Ja mam u siebie w grupie speca od tego, a do edycji czcionek polecam ten program Font Creator Program v4.5.
wielkie dzieki, wlasnie udalo mi sie po raz pierwszy pozytywnie wyedytowac czcionke
=============================
maly problem:
mam malego zonka. Zainstalowalem czcionke, dziala mi pod wordem i w DirectVobSubie te ja moge wybrac, ale jak ogladam film z napisami w ssa i ass z ta czcionka to wstawia mi cos innego. Czy ktos wie o co chodzi??
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2006-05-19 19:26:41)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
dobra juz wylapalem blad, Wiec w napisach mialem kodowanie 238. jednak jak zaczynalem cos ogladac to DirectVobSub sie wykladal i przestawial swoje kodowanie na ANSI "0" i odpalal jakas dziwna czcionke. Dlatego pozniej sie okazalo ze musialem mu recznie przestawiac kodowanie na 238. Jeszcze nie do konca wiem dlaczego, ale po zmienie kodowanie w napisach na "0" DVS zaczal normalnie dzialac.