#21 2006-05-23 14:17:20

ponury
Użytkownik

Odp: Kodeki na Linuxa

prawdopobnie zdecyduje sie na tego Ubuntu. Mam Breezy Badger. Tylko mam dylemat ktore srodowisko graficzne wybrac GNOME czy KDE ? Bo slyszalem ze Kubuntu z KDE jest wiele,wiele lepsze...

#22 2006-05-23 15:55:20

gracol
Użytkownik

Hmmm... a dlaczego to miałoby być lepsze? Poczytaj na stronie GNOME testy wydajności nowej wersji, która ma być włączona do Ubuntu jezor

#23 2006-05-23 16:05:55

m_jay
Użytkownik

[cytuj]KDE ? Bo slyszalem ze Kubuntu z KDE jest wiele,wiele lepsze...[/quote]

Tu sie nie zgodze jezor KDE jest najbardziej windowsowate (no i najciezsze ze wszystkich srodowisk graficznych) - co nie znaczy ze najlepsze jezor. Ogolnie GNOME'a wspominam bardzo milo (uzywalem jakies poltora roku temu na auroxie). Z tym ze niestety KDE-libs i tak wypada miec gdyz wykorzystuje go kilka godnych polecenia porgramow (chociazby k3b).

WoodenJesus.png

#24 2006-05-23 17:02:30

Saeroth
Użytkownik

m_jay napisał:

[cytuj]KDE ? Bo slyszalem ze Kubuntu z KDE jest wiele,wiele lepsze...

Tu sie nie zgodze jezor KDE jest najbardziej windowsowate (no i najciezsze ze wszystkich srodowisk graficznych) - co nie znaczy ze najlepsze jezor. Ogolnie GNOME'a wspominam bardzo milo (uzywalem jakies poltora roku temu na auroxie). Z tym ze niestety KDE-libs i tak wypada miec gdyz wykorzystuje go kilka godnych polecenia porgramow (chociazby k3b).

Nosz, nie przepadam za okresleniem "windowsowate" to ze jest latwe i wygodne to odrazu jest "windowsowate" ? Kde bije na glowe windowsa jesli chodzi o wygode pracy, a co do jego "zasobozernosci" to mi system wraz z kde po starcie zajmuje kolo 50mb ramu po paru dniach/tygodniach to mniej wiecej 120-200mb ramu no i 0 swapu, wiele razy staralem sie przezucic na gnoma, no ale coz przyzwyczajenia sa silniejsze. Oczywiscie nic nie mam do gnoma :> kazdy wybiera to co mu odpowiada

#25 2006-05-23 17:45:12

m_jay
Użytkownik

Saeroth napisał:

Nosz, nie przepadam za okresleniem "windowsowate" to ze jest latwe i wygodne to odrazu jest "windowsowate" ?

windowsowate == sprawiajace najmniej klopotow userom ktorzy przesiadli sie z windowsa ze wzgledu na podobny interface (w taki znaczeniu uzylem w swojej wypowiedzi i nie jest to wada oczkod )

Saeroth napisał:

Kde bije na glowe windowsa jesli chodzi o wygode pracy

To nie ulega watpliwosci smile_big

Saeroth napisał:

a co do jego "zasobozernosci" to mi system wraz z kde po starcie zajmuje kolo 50mb ramu po paru dniach/tygodniach to mniej wiecej 120-200mb

Wszystko zalezy od aplikacji i roznorodnosci bibliotek ktorych te aplikacje uzywaja. Taki azureus to jeden chyba z najskuteczniejszych pozeraczy ramu jezor

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024