Nie jesteś zalogowany.
czy ktoś wytłumaczy mi to w skrócie[baka], skumałem niewiele. A 5 odcinek był normalny nie licząc początku[zezik]
W skrócie? Anime jest podzielone na rozdziały, które oprócz postaci i miejsca akcji niewiele mają ze sobą wspólnego. Każdy rozdział jest osobną historią (tak jakby alternatywne światy). W ogóle to w anime zostanie pokazane 6 z 8 rozdziałów z gry.
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-23 16:55:20)
jeśli to anime na poctawie gry to trochę to rozumie bo za każdym(no nie do końca każdym) razem można przejść inaczej.(chyba oto chodzi lol) ale seria mogła by mieć jeden rozdział 8 odcinków i to wystarczy bo jak by nie patrzeć ten tytuł mógłby się nawet skończyć na tym czwartym.
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-05-23 17:37:28)
To nie chodzi o to, że można na kilka sposobów przejść. Po prostu jak przejdziesz jeden rozdział to potem masz drugi rozdział, potem trzeci itd.
6*4=24, seria ma mieć 26. Czyli 2 epy pozostają luźne. Czyli wydamy ogólnie 7 paczek[hehe]. A gdyby wiadomo było skąd grę jeszcze dorwać (Visual Novel i full version Higurashi Daybreak:)) byłbym happy. No cóż, czeka mnie ciężka ktucjata przez tą serię, mam nadzieję, że w późniejszych rozdziałach pojawią się dorosłe główne postacie; teraz ich ciała są niewymiarowe, o czym pisałem wcześniej.
Niech Oyashiro-sama ma w opiece wrzystkich fanów Higurashi:)
Pierwszy rozdział (Onikakushi-hen) jest do ściągnięcia za darmo na stronie twórcy.
Podałbyś link? Ja już przejżałem chyba z 10 tych japońskich stronek o Higurashi, i nie wiem która to.
A tak dla odprężenia: Hinamizawa XD
A zaglądałeś na link do Wikipedii, który podałem wcześniej? Tam masz linka do strony 07th Expansion.
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-23 19:34:57)
Chodzi ci o to? Przejżałem każdy link i nic, chyba że coś przeoczyłem[baka], ja się poddaję. A ten link przeglądałem:). Ciekawe rzeczy tam piszą:)
Ludzie...
Oglądna.ęłm 1 epek i nie widzę żeby to było jakieś super stredujace, mózgorypczące.
Noo pod koniec coś bylo ale...
Powie mi ktoś ocb w tym anime?
A co do napisów, to przydałoby sie żeby sie pojawiały na ANSI w wersji MDvd lub jakiejkolwiek innej bo z tego co rozumiem chcecie je robić jako Hardsuby.
Arry jak zobaczysz drugi i trzeci to zobaczysz o co nam chodzi[hehe]
Arry jak zobaczysz drugi i trzeci to zobaczysz o co nam chodzi[hehe]
Zgrzyt, nie zapomnij o czwartym odcinku. To jest koniec pierwszego rodziału.
Suby na Ansi są do 5 epa. A Asoko-Akatsuki chce to wydać w hardku, póki co skończyłem na razie z subowaniem dla AnSi:).Wolę zrobić pl Hardek i mieć satyswakcję:). Coś jeszcze wyjaśnić? Na forum... Aaa... w 1 epie nic się nie dzieje, dalej dopiero się zaczyna hardcore. A ep 3-4 to już *******
Ciekawe czy kolejne rozdziały też takie są, (narazie mam na kącie 5 odcinków)
Ehhh ludzie...
Ja przez niektórych z was nie będę mógł spać...
YEAH!!![yahoo][okej]
Nom ale jeżeli chodzi o Hardki, to jaęzli będziecie wypuszczali po 4 odcinki to Z deka będą lekkie "opóźnienia".
No wiem powiesz "to ogladaj po angielsku", ale ze mnie taki dziwak, że wolę po polsku
Arry nie jesteś sam....
Wolę wypuszczać paczkami, żeby nikt mi nie zarzucił, że wydam 1 ep, a kolejny dopiero po roku. Niektóre serie to będziemy wypuszczać całymi seriami od razu. Poza tym lepiej ściągnąć od razu cały rozdział, niż czekać z niecierpliwością na kolejnego epa. Zresztą już niedługo zakończy się drugi.
NIe powiedziałem:-D
Ostatnio edytowany przez Virus (2006-05-23 20:09:49)
A Asoko-Akatsuki chce to wydać w hardku
Jak już będziecie to robić to błagam, NIE opierajcie się na wersji WIND, bo w porównaniu z Triad czy Ayu wypada baaaaaardzo blado (wiem, że są dalej z releasami, ale co z tego jak co do jakości są daleko w tyle ).
A i sam nie wiem, gdzie jest dokładny link do pierwszego rozdziału gry, bo mi się nie chce szukać. Poza tym ta gra się opiera głównie na tekście, więc dopóki nie będzie wersji angielskiej to nie zamierzam szukać.
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-23 20:11:12)
że wydam 1 ep, a kolejny dopiero po roku
Ja rozumie to tak raz na 4 lata paczka z 4 odcinkami albo tak ........(nie powie tego:P)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-05-23 20:12:47)
Dehu-kun tłumaczy głównie z Ayu i Triad, tylko wspomagając się WIND. Co do jakości, to faaaakt... Wind odwala manianę.
----
Źle rozumiesz, może nic nie widać, ale prace w Asoko nad hardkami trwają cały czas. Tak żeby wypuścić jak najwięcej odcinków na raz. Poza tym jakby ktoś odwiedził forum, to by wiedział nad jakimi[hehe], obecnie na tapecie są 3 serie i 1OAV.
----
Dla fanów Higurashi stąd można pobrać singiel Higurashi [OP], który o dziwo na półki sklepowe ma wyjść dopiero 24.V.2006 czyli jutro. Cóż, jak widać, cuda się zdażają:-D
Ostatnio edytowany przez Virus (2006-05-23 20:31:19)