Nie jesteś zalogowany.
no może troche przegiołem
gdzieś już to było ale nie znalazłem
niedawno wszedł 29 ep ciekawe ile ich będzie? gdyby bohaterowie poprosty odbili tą dziewczynę i zwiali zmieściło się w 26 odcinkach no ale wypyszczają docinki w które tylko przewlekają akcje i w gruncie rzeczy nic się tam niedzieje.
ktoś wie ile to będzie ep.
Podobnie niekończącą się opowieścią jest Naruto. :/ Z zakończeniem Dragonballa też mieli problemy
Mi sie wydaje ze z 50 moze ciut wiecej w sumie serie zazwyczaj koncza sie na 50 a po uratowaniu tej dziewczyny chyba juz dalej nic bedzie bo watpie by dalej zabijali pustych i uciekali przed zgraja zabojcow..:) a na stronce www.animenewsnetwork.com dowiedzialem sie ze wiedza juz o 30 epkach tej seri
W 52 epach się raczej nie zmieszczą, ep 29 to dopiero 94 rozdział mangi, która ma tych rozdziałów co najmniej 177 i wciąż jest wydawana. Ciężko więc wyczuć w ilu odcinkach uda im się to rozrysować, ale w planach mają chyba też film - http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/bleach/ , choć odsyłacz do niego oczywiście jeszcze nie działa.
W showbiznesie jest jedna zasada. Nie zabijać kury znoszącej złote jaja. Ile będzie epizodów? Tyle ile uda się sprzedać. Skończą się pomysły, to seria przestanie się sprzedawać i zostanie zakończona. Jednak skoro jest manga na podstawie której można kręcić, to pomysłów jest całe zaplecze.
A z DB to było tak, że co saga, to był koniec serii. Jednak maniacy DB napastowali wydawnictwo, a wydawnictwo molestowało Akire, więc koniec końców powstał tasiemiec. Dopiero GT powstało bez Akiry (nawet bez mangi) więc tu już dość szybko seria dobiegła do końca .
Ale mi to nie odpowiada nie lubie czekac za czyms co wyjdzie za pare miechow tak bylo w Naruto nie wiedzialem ze co tydzien cos nowego ja tu sciagam a tu buum niespodzianka akcja sie zaczela i dalej nie mozna ogladac cza czekac tak samo jak z Gundam Seed Destiny jeden odcinek na tydzien
No to jest raczej normalna praktyka, że wychodzi jeden odcinek na tydzień. Dodatkowo zauwazyłem, że nowe odcinki wychodzą o jakiś dziwnych porach, np. nowe Oh! My Goddess wychodzi o 1:30 w nocy. Tak samo było z Green Green. Ciekawe czemu? :|
Jeśli chodzi o tasiemce to kroi sie nam kolejny, tzn. Mahou Sensei Negima. Na 100% planowane sa 52 odcinki.
Ja jestem zwolennikiem teorii iż sztuka wymaga czasu więc specjalnie nie narzekałem czekając kilka miesięcy na kolejny odcinek Macross Zero
Imperare sibi maximum est imperium
Biorąc pod uwagę inną strefę czasową, to godzina mnie nie dziwi. Zresztą dochodzi jeszcze kodowanie. Nie żyjemy w Japonii by mieć wszystko live.
no tak, czytam i z każdym postem coraz bardziej czuje się przygnębiony
pozastaje mi wierzyć że oglądalność spadnie i dadzą sobie spokuj z tym projektem
ps kto powiedział że popularny komiks musi mieć musi mieć nieograniczoną liczbę odcinków. stara seria Ah! My Goddess miała tylko 5 odcinków niewiem jak było wtedy ale dziś mangi jest wmiare dużo (pewnie dlatego wyszła nowa seria)
niech mnie ktoś porawi jeśli bredze
Bredzisz.
Przedtem była seria OAV, więc nie mogła liczyć nieskończoną ilość odcinków. Mówiąc krótko, nie leciała w telewizji. Teraz dopiero jest wypuszczane anime bazujące na mandze, i teraz ciężko powiedzieć ile to będzie miało epizodów.
Planowane jest 26 odcinków Oh! My Goddess. A manga wciąż powstaje. JPF dogonił japoński oryginał i teraz będzie wychodzić z częstotliwością jednego tomiku na pół roku. Może żadziej.
26 ep? Fajnie. Zmieści się w tym te 30 pare (nie pamiętam dokładnie ile tego jest) tomów mangi? A nie jest przypadkiem tak, że po kilka epków na 1 tom? Czyli albo seria się wydłuży, albo będzie druga i trzecia itd. Tak długo aż to będzie przynosiło dochód. Nie żebym gardził tym sposobem myślenia. Po prostu sam jestem ekonomistą, więc wiem że pieniądz stoi za tym wszystkim.
jestem troche otępiały nie miałem zamiaru siedzieć do tej godziny więc jeśli teraz coś walne to ......
Yang przcież ja właśnie o tym mówie
mam dosyć ide spać
Temu to dobrze. Już pewnie się nawet wyspał, a moderator nadal czuwa
Yang po prostu prowadzisz nocny tryb życia
Ja czasem też jak się wyśpię za dnia.
heh wlasnie dojechalem do 30 epka no i zostalo 12 porucznikow i 13 kapitanow do tego jakis boss glowny :> pewnie bedzie pewnie walna jeszcze z 40 epkow lekka reka jak nie wiecej
ara ara...
NIE!!!!!!!!!!![placze][placze][placze][placze]
ja chce sściągać coś innego!!!!!!!!!!!!!!![placze][placze][placze]
Hm to ściągaj nikt ci nie broni . Mi tam się Bleach podoba, narazie seria trzyma równy poziom i nie zanotowałem jakiegoś słabego odcinka, głupich powtórek, czy nudy, jak spadnie poziom to może zacznę psioczyć. Póki co z Bleachem dobrze sie bawię
ja mysle ze bede okolo 100... no chyba ze manga szybko sie nie skonczy i cos czuje ze tak wlasnie bedzie