Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Trafiłem na filmy w mp4 np odc nr 2 i 4 Zegapain hmm moze macie info jakim programem to cuudo odtwarzac?
Ja walczyłem Subeditem oraz Realplayerem i Win Med Playerem i nie chciało odtwarzać tego mp4
Pozdro SAS
zainstaluj pakiet Matroska
albo lepiej mplayera...
!google man!
To ja może skorzystam z tematu i zapytam. Czy w filmach MP4 na różnych komputerach może być rożne FPS? Bo zrobiłem napisy do Gintamy, u mnie było 46,874 FPS, ale u niektórych jest inne np. 25 FPS. Sam jak robiłem napisy do pierwszego odcinka na innym komputerze (słabszym, Celeron 500), to gdy chciałem je odtworzyć na swoim, nie pasowały. Ktoś wie dlaczego tak jest?
Nie FPS w danym filmie jest zawsze identyczne na wszystkich komputerach. MoĹźe Ci róşnie wskazywaÄ z powodu np rĂłznego oprogramowania jakie uĹźywasz (np splitter Haali'ego i splitter Gabesta), ale rzeczywiste FPS jest takie same. Jest teĹź coĹ takiego jak VFR czyli zmienne FPS. MoĹźe byÄ, Ĺźe róşne programy (lub tez w róşnych momentach filmu) wskazujÄ inne wartoĹci FPS.
Nie, nie chodzi mi o wskazywanie FPS, ale o to, że FPS jest naprawdę inne na różnych komputerach. Robię napisy do Gintamy, a tym którzy ściągają, napisy nie pasują (na wersji tej samej grupy). Wiem, że to dziwne, ale tak jest. Jak robiłem pierwszy odcinek na gorszym komputerze, to musiałem zmieniać FPS z 25 na 46,874, żeby pasowały na lepszym (chodzi o ten sam plik). Sam nie wierzę, że to możliwe, ale tak jest[cholera]. Nie wiem co z tym zrobić, bo mi piszą ludzie, że napisy im nie pasują.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-24 07:34:46)
46 to druga po 25 błędnie podawana liczba w SubEdit. Sprawdż w MPC.
Jest taki programik co się nazywa "media info", pokazuje wiele parametrów filmu między innymi FPS, polecam ten programik.
Ale najlepszym rozwiązaniem jest format czasowy np. SRT (nie występuke problem z FPS-em więc pasuje do każdej wersji filmu).
Ostatnio edytowany przez blejders (2006-05-24 14:51:04)
Strony 1