Nie jesteś zalogowany.
Dzięki wszystkim Chodziło mi głównie o: Naruto, Sasuke i Hinatę. Innymi też bym nie pogardził ale i tak super. *wdzięczny*
To jeszcze Ino.
Też wypiękniała
[URL=http://img132.imageshack.us/my.php?image=narutoch284p120yg.png][/URL]
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Hmmmm, zapowiada się całkiem ciekawie. Ale jeśli znów po tych 8 odcinkach nie będzie normalnego naruto to biorę się za mange
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-05-20 15:37:43)
Taak , Hinatka przeuroczo wygląda przyznać muszę[okej] , ale zaciekawił mnie ten Kakashi Gaiden. Wziąłem się za mangę i wiem co tam bedzie dalej ale na nic o takim tytule nie wpadłem. To jest jakis special? A jeśli pojawia sie w mandze to w których rozdziałach?
Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-05-20 16:57:41)
od chaptera 239
ok dzięki
A w japoni nawe tomy mangi co ile są wydawane?
Ostatnio pobrałem opening 7 i 8 ( fillerskie openingi ). Muzyka ujdzie, ale w 7 kreska jest taka... , za to w 8 jest wszystko pogrubione. Gratuluje tym którzy jeszcze to oglądają i wiernie czekają na Kakashi Gaiden, które prędko się raczej nie pojawi.
A Nowe tomy mangi w japonii są wydawane co określoną ilość chapterów o ile się nie myle. A same chaptery są wydawane co tydzień, dwa. Nie chce kłamać, tylko sugeruję.
ja juz od 150 nie ogladam szkoda miesca na hdd i plyt[cholera]
Pojedyńcze chaptery ukazują się co tydzień(w czwartki o ile dobrze zauważyłem), chyba w "Weekly Jump", w przeciagu następnych 2-3 dni ukazują się skanlacje anglojęzyczne. Kiedy ukaże się odpowiednia ilość rozdziałow, te zbierane są w tomy (średnio 9 chapterów na jeden tom - czyli te wychodza co jakieś 2 miesiące). Aktualnie pojawił się rozdział 307, sama "poprawna" fabuła anime skonczyła się gdzieś na 238 , czyli obecnie jest do wykorzystania ok. 70 chapterów.Przeliczajac : z ok. 240 chapterów stworzono ok. 130 odcinkow tego anime.I nierozumię tym samym dlaczego wciąż wypuszczane są zapychacze, skoro jest już taki spory "materiał" to wykorzystania . I znowu jedno mnie zastanawia... dlaczego z kolei na Bleach ( manga wychodzi w tym samym czasopiśmie co Naruto) w ok. 60 odcinkach zużyto aż 180 rozdziałów - ok. 3 ch/odcinek, podczas gdy w Naruto jednen odcinek zabiera średnio niecałe 2 rozdziały (?!)[madrala]
mam prośbe: zna ktoś strone z której można ściągnąc(http/ftp) wszystkie odc naruto licząc od 1:)
byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mi podał linka. przeszukałem cały wątek i nie zauważyłem takiego choć mogłem przeoczyć:) z góry dziękuje:D
I znowu jedno mnie zastanawia... dlaczego z kolei na Bleach ( manga wychodzi w tym samym czasopiśmie co Naruto) w ok. 60 odcinkach zużyto aż 180 rozdziałów - ok. 3 ch/odcinek, podczas gdy w Naruto jednen odcinek zabiera średnio niecałe 2 rozdziały (?!)[madrala]
To że się ukazują w jednym piśmie akurat niewiele ma do rzeczy.
1) Obie mangi są robione przez różne osoby, co za tym idzie każdy inaczej przedstawia akcje, jeden pokaże ci więcej w jednym rozdziale niż drugi.
2) Oba anime są robione przez różnych reżyserów, a co za tym idzie, każdy ma swoją wizję jak dany odcinek zrobić, ile rozdziałów wykorzystać i co dodać od siebie.
mam prośbe: zna ktoś strone z której można ściągnąc(http/ftp) wszystkie odc naruto licząc od 1:)
byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mi podał linka. przeszukałem cały wątek i nie zauważyłem takiego choć mogłem przeoczyć:) z góry dziękuje:D
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-21 22:14:46)
To że się ukazują w jednym piśmie akurat niewiele ma do rzeczy.
1) Obie mangi są robione przez różne osoby, co za tym idzie każdy inaczej przedstawia akcje, jeden pokaże ci więcej w jednym rozdziale niż drugi.
2) Oba anime są robione przez różnych reżyserów, a co za tym idzie, każdy ma swoją wizję jak dany odcinek zrobić, ile rozdziałów wykorzystać i co dodać od siebie.
No masz rację..i niby to oczywiste.Ale mimo wszystko zastanawia mnie jak oni dali radę aż tak bardzo rozciągnąć Naruto( anime) . A to że obie serie ukazują się w tym samym czasopismie dodałem tak bez powodu:P
Ostatnio edytowany przez Macik (2006-05-21 23:04:49)
no i znowu 3 tygodnie zapychaczy
Ja już olałem Naruto przy 180ep. Jak jeszcze będę oblądał to tylko rzutem po 15-20ep.
A dla wszystkich fanów Naruto polecam mange:). Jest już nawet PL do 304ep(jak się patrzyłem tydzień temu).
Ostatnio edytowany przez Wersus (2006-05-25 15:01:41)
btw. jak ktoś chce naruto i bleacha od pierwszego ep, to polecam kanał #naruto-ninetails@irc.rizon.net (chociaż coś ostatnio przerwy są). zawsze wolne sloty są a i transfery ładne
czy ktos oprucz mnie śorpnoł już Naruto OAV 3 z mininowy bo u mnie jest obraz odrucony i niewiem czy tylko ja mam taki problem czy ktoś inny tez
ja ale rawa sciągałem, coś masz w kodekach skoro masz obraz obrócony. otwierasz do tego napisy? w direct vob subie mozesz mieć ustawione flipped picture czy coś takiego, a jak nie to kodeki.