Nie jesteś zalogowany.
a co to jakas niepisana zadada ?:D
jesli tak to dlaczego tak jest, ze niezlicencjonowane nie sa w ogm/mkv? ciekawi mnie to
http://bt.saiyaman.info/download.php?id … vi.torrent - wersja RAW
http://a.scarywater.net/db/%5BDB%5D_Nar … vi.torrent - wersja dattebayo z hardsub'em
Jakos na Ghost in the Shell - Innocence i Appleseeda w formacie MKV nie czekałem zbyt dlugo wiec sie z toba nie zgodze amarthar :]
Bo jeśli jest zlicencjonowana, to oznacza że zostaje wydawana na DVD. A MKV czy też OGM są używane przeważnie do dual audio, czyli amerykańskich DVD ripów. Jednak ostatnio to się zmienia i grupy fansuberskie również zaczynają wydawać w tym formacie, więc okres oczekiwania nie jest zbyt długi. Zresztą zawsze można sobie ściągnąć czysty film (czyli coś ala przekompresowany rawek) i sobie samemu zrobić mkv. A czemu nie raw? Ano dlatego że rawki są kompresowane jednoprzebiegowo (dziwne rozmiary pliku) i generalnie bez filtrów (czyli taki surowy materiał na film). Na dodatek dobre rawki mają 119,88 fps (podzielne przez fps 23,976 jak i 29,97) więc też wymagają konwersji na coś bardziej user friendly. Mam nadzieje że teraz już wiadomo co, jak i dlaczego
Niech w koncu ktos zrobi napisy!!!
Moje bedą koło 18:):):)
@Amarthar: dzięki za info
Wstępne suby prawdopodobnie będdą robione też przez nas, a po ukazaniu się releasu od AonE, zostanie dopasowana czasówka i wniesione korekty względem AonE (albo jak się uda to i względem oryginalnego przekładu).
mam nadzieję że będzie czasówka do wersji 1.37 gb
Jak ktoś podeśle to będzie:)
obsługa subedita nie boli ja nie będzie to się samemu zrobi hehe
BTW, wg. moich danych 'zaniedługo' będzie PL Hardsub, może warto poczekać?
Imperare sibi maximum est imperium
Tylko jak już bedą to niech ktos pomysli o RAWowcach Tych co maja wersje 760MB.
No może i warto ale pamiętaj że jest wielu ludzi którzy już mają wersje albo raw albo db więć oni tlko potrzebują subów:)
heh, jak masz sie wyrobic na 18 to co ty jeszcze robisz na forum ?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tłumaczy
Powiem tak nie wyrobie się na 18 bo jestem dopiero na 22 minucie ale mozecie być pewni że dzisiaj to będzie.
ile juz przetłumaczyłeś? bo nie wytrzymam puszcze kiedy planujesz skonczyć?
jestem na 32 minucie ale poprosiłem kumpla by mi troche pomugł wiecie co 2 głowy to mnie jedna:)
No to spoko, czekamy, czekamy
tupe nozka i wyrywam rzesy penceta (nie sobie):))) dajcie juz te napisy bo oszaleje pojde do kata i bede plakal:))) nie badzcie zyly mam RAV'a jakbym mial DB z angielskimi hardsubami to bym tak nie krzyczal:))) badzcie ludzcy w koncu Swieto Pracy:)))
z tego co wiem, to raczej na przetlumaczenie wstawki z zawodami sportowymi ktora jest w rawie na razie nie mamy co liczyć, bo z tego co wiem to w wersji DB tego nie ma! Toż to skandal normalnie a zapowiada się śmiesznie.. ehh