Nie jesteś zalogowany.
helo banna
------------SPOILER (8 ep)-------------
- Rena w tym rozdziale nie jest chyba w żaden sposób powiązana z demonem. Ani razu nie było u niej "kocich oczu". (właściwie to w tym rozdziale w ogóle nikt nie ma kocich uczu. Może to inny typ demona?)
- Mion, która okazuje się być demonem w drugim rozdziale, nie mogła być nim w pierwszym. Bo kto w takim razie zabił Keiichiego? Przecież Miona została wcześniej przez niego zamordowana. Chyba, że w pierwszym rozdziale wszyscy byli demonami.
------------Kontynuacja spoilera 8 epa------------(czytasz go na własna odpowiedzialnosć)
Ale popatrz...
Przecież w 8 epie ten policjant powiedział, że naprzykład Takano (ta blondyna, która była z fotografem) Nie żyła już 24 h przed włamaniem do tego magazynu!
Tak samo było z Mion, mówił, że znaleziono ja w studni i że nie żyła jeszcze długo przed tym wszystkim...
A jednak na końcu 8 epa było to, co było
------------Koniec spoilera do 8 epa------------
To anime jest w ogóle dziwne...
A najlepsze jest to, że główni bohaterowie znowu odbędą pranie mózgu i wszystko będzie od początku...(w końcu nowy Cjapter)
Tak jak powiedziałem, Na sam koniec jedynymi osobami, które będą wiedizały wszystko będziemy MY i Oyashiro-sama... no i policja
Właściwie, to ja nie mam pewności czy ten chapter się skończył. Przecież nie wszystkie muszą mieć po 4 epy. Poza tym w całym chapterze nie było tej akcji z Riką, która jest na początku 4 epa.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-28 20:34:42)
No właśnie nie oglądam:P
To fajnie mi smaka narobili na tę scenę z Riką... kurde.
[edit]
Tak w ogóle, to anime jest bardzo zaskakujące, więc wcale nie jest powiedziane, że im się pamięć wykasuje i będzie od początku. No ale zobaczymy jak będzie.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-05-28 20:43:25)
Niech Oyashiro-sama was starszy a Yourichi-sama niech was ma w swej opiece
Nie jestem aż taki straszny:P, prześladuję tylko prześladowców anime (Neostrada Child too[roftl])
Iie... kiedyś ujawnię swoją prawdziwą formę na Asoko-Forum:P. Choć póki co żyję w ludzkiej postaci... czyli jak przeciętny mazoku:P
A ja się rozczarowałem tym 8 odcinkiem, bo choć był fajny to myślałem że (UWAGA SPOILER):
1) jak powiedziała że zbezcześci ciało Mion to myślałem że przeleci Maebare
2) myślałem że będzie więcej tortur
A co do innych
1) kocie oczy były pomiędzy 18 a 19 minutą 8 odcinka zanim go dźgnęła.
2) ta scena z Riką , po prosty pokazali wcześniej jak zginęła
3) zapomniałem
Będę miał koszmary
PS. Jak można przebywać z seryjną zabójczynią i się tym nie przejmować lol( też 8 odcinek)
1) kocie oczy były pomiędzy 18 a 19 minutą 8 odcinka zanim go dźgnęła.
Czy ja wiem... na pewno były trochę inne...
2) ta scena z Riką , po prosty pokazali wcześniej jak zginęła
Kurde, jestem ślepy czy co? Ja jej nie widziałem
PS. Jak można przebywać z seryjną zabójczynią i się tym nie przejmować lol( też 8 odcinek)
Jemu już chyba to wisiało, bo i tak raz już umarł i odżył:P
SPOILER!!!!
Obejrzałem, czekałem na to cały dzień aż słońce zajdzie. Trochę się zawiodłem tą spowiedzią Mion, tak za łatwo, że wszystko odrazu powiedziała :/ Żal mi Shion A co do zeshizowanej końcówki to faktycznie niezłe ździwko Ale najlepsza dla mnie była i tak ostatnia scena. Myślę sobie o koniec... zaraz pojawi się ta krew co zawsze w napisach końcowych... a tu nagle ŁUP!!! Mion(albo ktokolwiek to już był ) łapie go za rękę... myślałem, że odlecę...
Ale najlepsza dla mnie była i tak ostatnia scena. Myślę sobie o koniec... zaraz pojawi się ta krew co zawsze w napisach końcowych... a tu nagle ŁUP!!! Mion(albo ktokolwiek to już był ) łapie go za rękę... myślałem, że odlecę...
No, ja się dwa razy przy niej przestraszyłem. Raz jak oglądałem, a raz kiedy tłumaczyłem. To jest najlepsze w higurashi. Potrafi zaskoczyć.
ja też już jestem po:) fakt końcówka zaskakująca:) ja się tylko zastanawiam czy Shion to Mion i czy Mion to Shion?( wprawdzie bliźniaczki więc jedna może udawać drugą:P)
co do spania Arry, ja chyab dziś nie zasnę:) nie ma bata:)
czekam z niecierpliowścią na 9 ep:D
Ja uważam, że następny rozdział może kontynuować tę historię, bo jest kilka nie wyjaśnionych spraw.
Np. z kim rozmawiał przez telefon Keiichi, skoro to nie była Shion. Albo czemu zaginął burmistrz?
No i najważniejsze, czy Keiichi przeżył uderzenie młotkiem
chyba przeżył gdyż Mion nie walneła go w głowę czy coś w tm stylu, tylko w gwóźdź:) tylko pytanie czy w niego trafiła:P
Otóż to, mogła najpierw walnąć go w głowę, a potem w gwóźdź... albo jeszcze raz w głowę Mogła wpaść w taki szał jak Keiichi na końcu 4 ep
Akurat młotkiem to mu wbijała gwóźdź w rękę. Chociaż potem mogło być ciekawiej, najlepsze to były te zmienne nastroje Mion.
Dzisiaj mam zajeb... atmosferę, strasznie wietrznie na dworku.
Ostatnio edytowany przez Maku (2006-05-28 23:56:23)