Nie jesteś zalogowany.
szkoda tylko, że nie było motywu z tasakiem w tym chapterze:P jak by ktoś widział w sklepie taki proszę dać znać:P
edit: gdybym miał taki tasak to bym se nim kanapki robił:D:D[szalony]
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-05-29 01:27:13)
Seconded!
Chętnie kupiłbym "Maczetotasak Reny - Higurashi No Naku Koro Ni"... Ĺťeby jeszcze bylo na nim wygrawerowane imię Reny w kanie...
no i wlasnie skonczylem epek 8
teraz czekac kolejne 4 tygodnie az sie pojawi kolejna "seria" 4 epkow...
ps w nocy sie oglada najlepiej
Ostatnio edytowany przez vishar (2006-05-29 02:27:39)
pytanko: kiedy wychodzą odc? w jakie dni?
Obejrzałem sobie 4-go epa i mówię sobie ...No to będzie jatka!!!! A tu ep05 ;)ech...
sam nie wiem co myśleć...[deprecha]...obejrzę następny...oczywiście...jak ściągnę.
Te Anime jest b dziwne i zakręcone hmm klimat to ono ma hmm
Typowy na razie dreszczowiec,Kryminał
Dotrwałem do 8 ep brne dalej
Zzera mnie ciekawość kto kogo,czym,dlaczego i po co?
Polecam te Anime nerwy zzera ale jest ok
Pozdro SASSAS
jak dobrze pujdzie to 9 odcinek za 4 dni..........
Te Anime jest...
Ach! Sorka bardzo, ale tego nie mogę znieść ponad wszystko!!! TO!!!<<---- ANIME!!! TO!!!
NIE ->TEEEE jakie te? Mówisz tak samo jak komentatorzy sportowi na Tele 5. Błagam! Litości...to błąd, który otwiera mi nóż w kieszeni.
Dobra, obejżałem sobie cały rozdział jeszcze raz i kilka rzeczy mnie zaciekawiło (mogą być powtórki, ale trudno), poza tym uważam, ze nie był taki zły:
UWAGA SPOILERY:
- zmiana charakteru Reny (ep 5-6 -> zdeczka dziecinna, albo jkaby brakowało jej 5 klepki; ep 7-8 -> nadzwyczaj poważna, co mnie zdziwiło, szczególnie jak się scieka [mini detektyw:P]) - jak jest poważne to jest KAWAII~~ XD
- tajemnicza reinkarnacja (Mion - 3 razy, Takano - 1 raz)
- historia ludzi-demonów
- noszenie guna przez Mion (z początku trochę mnie to dziwiło, ale potem wyjaśniło się że pochodzi z mafijnej rodziny)
- sala tortur (no comment - ale robiła wrażenie)
- ostatnia akcja w szpitalu (myślałem, że zawału dostanę - szkoda, że takie głupie zakończenie dali)
KONIEC SPOILERA
Seria robi wrażenie (pisane wielokrotnie:P), szkoda tylko, że Triady tak rzadko wypuszczają kolejne epy.
Zawiera Spoilery 8 epka
Ogólnie drugi czapter był bardziej detektywistyczny (do samego końca podejrzewałem że Mion to Shion, no i te zachowanie Reny, bardziej Kawaii niż jej "Kawaii Mode" ), trochę niepotrzebnie na samym koncu właczyli siły nadprzyrodzone, wyszła z tego akcja typu zabili go i uciekł(a).
A teraz moja teoria co do rozwiązania zagadki z drugiego czaptera:
Mion nie zgineła wcale, za to pozabijała wszystkich pozorujac własną śmierć.
Co do reszty niescisłości, Shion i Maebara weszli do tej szopy sami,albo nie weszli wcale (tylko się im tak wydawało), to tłumaczy dlaczego reporter i ta jego laska byli już martwi podczas gdy to się stało
Mion zahipnotyzowała ich, tak jak na samym początku zahipnotyzowała Rike by wbiła sobie nóz w głowę, poza tym w jaki sposób udało jej się uciec przed policją (która jak pamiętamy otoczyła rezydencje Sonozaki'ch? No i dziwne zachowanie mieszkańców, którzy staneli w obronie Keichiego, wygladali jak zombie (co prawda tu zamieszana była Shion, ale to przecie bliźniaczki więc mogą mieć podobne zdolnosci), ta samą zdolnością mogła posłuzyć się Mion by przekonac policję że zginęła w studni.
Co do innych podejrzanych: to zostaje Burmistrz, którego nieodnaleziono, a który mógł wszystkich pozabijać, a sama końcówka to efekt zwidów Keichiego.
No i Rena, która o wszystkim wiedziała, tak jakby sama w ty brała udział.
Eh... to tyle... czekam na kolejną część. Sama konwencja serii ukazujaca kilka alternatywnych wersji tej samej historii jest wg. mnie duzym plusem tego anime.
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-05-31 08:33:30)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Ciekawe spostrzeżenia, choć co do hipnozy to nie jestem pewnie. Raczej uważałbym, że Mion dzięki temu demonowi, może udawać swoją śmierć.
Co do Reny, może jest tak samo powiązana z tymi morderstwami, jak w pierwszym chapterze, tylko w tym się bardziej ukrywała z tym.
Co do burmistrza, to uważam, że jest on poprostu ofirą klątwy Oyashiro-samy, prawda Virus:P
P.S mi też brakowało tych słodkich oczy Reny, ale za to mielismy Mion:P
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-05-31 15:15:08)
No widzę, że jedank wyznawcy Oyashiro-sama (Tylko sobie za dużo nie wyobrażaj Virus ) próbują głębiej odczytać przesłanki przez niego przesyłane . A tak żeby nie było, że nic konkretnego tu nie napiszę, to powiem, że ja od samego początku przez cały drugi chapter miałem wrażenie, że Mion podszywa się pod Shion i wogóle kiedy tylko Keiichi gadał z Shion to zadawałem sobie pytanie: "Kto to taki?" (Kasztaniaki )
UWAGA SPOILER
Mimo wszystko zakończenie tego chaptera faktycznie było trochę wredne, bo nie wiadomo w końcu co się stało.
KONIEC SPOILERA
No to tyle.
Niech Oyashiro-sama będzie z wami.
P.S Jest już RAW do 9 EP
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-05-31 08:17:47)
No, juz myślałem że nikt poza mną nie ma problemu z tym że Mion chodzi z pistoletem, sadzę że jest to dość niepokojące kiedy dzieci spacerują z bronią (nawet jak doroś;li z nią spacerują a nie są to policjanci lub żołnierze to jest to dość niepokojące) tytmczasem w anime mamy zupełny brak reakcji na ten fakt ze strony osób postronnych... Cały czas zastanawiam się czemu Mion wbiła Keichiemu nóż a nie zastrzeliła go...
No i pytanie, na podstawie obrazka tytułowego/plakatu z jakiego anime powstała ta parodia? Mi się on kojarzy z Fate/Stay Night ale nie wiem czy dobrze
[URL=http://img210.imageshack.us/my.php?image=11higufate2qm0uu.jpg][/URL]
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-05-31 08:51:17)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
- noszenie guna przez Mion (z początku trochę mnie to dziwiło, ale potem wyjaśniło się że pochodzi z mafijnej rodziny)
No tak, ale dlaczego Shion tego guna nie posiadala?? Bardziej by sie jej przydal - praca w sexi ciuszkach, rozni klienci. Dziwne.
Mion była spadkobiercą rodziny. I ten policjant mówił, że jej rodzina, to chyba jakaś mafia. Więc, może ma ten pistolet do obrony, jak by jakaś inna rodzina ją napadła. A, że zabija nożem i taki tam innymi sprzetami, to chwała jej za to.
No widzę, że jedank wyznawcy Oyashiro-sama (Tylko sobie za dużo nie wyobrażaj Virus ) próbują głębiej odczytać przesłanki przez niego przesyłane .
Spoko, ja już mam swoich wyznawców:P, Asokistów:D... ale nie tylko:)
Co do burmistrza, to uważam, że jest on poprostu ofirą klątwy Oyashiro-samy, prawda Visrus
Hai, hai... burmistrz stał się ofiarą... żarciem dla domonów[roftl]. Ja za stare próchne się nie biorę:P... a i jeszcze jedno... Virus ;], albo Viri (niepotrzbene "s")
Ja powie tak to anime zostało tak stworzone by widz czół się nie swojo, by nie otrzymywał jasnych odpowiedzi i tak by każdy indywidualnie doszukał się odpowiedzi na swe pytania.A co do pistoletu ja myslałem że to talia kart potem się przyjżałem.
przepraszam Oyashiro-sama(Virus) już poprawiłem:P
szczerze to ja też tego pistolet nie widziałem:P ktoś powi w której minucie go widać??