Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Hmm musiałem cos o tym napisać bo nie wyrobił bym to powie tak. Jacie widziałem pełno anime ecchi a to i tak to przebiło wszystko jeśli chodzi o zmysłowość i stroje. Tym bardziej że to nie komedia lecz piękna dramatyczna za razem romantyczna przygoda. I powie tak nie wiem czemu ale uważam że w tym anime był jeden z najlepszych pocałunków kulminacyjnych.
Ale nie do końca wszyto zrozumiałem bo trochę dziwnie zbudowane te anime bo (UWAGA SPOILER)
w pierwszym odcinku EWA znika a ta laska w drugim szuka jej jak by znała te wszystkie światy
Kim jest do cholery ten Aaya (tak się zwał?! chyba)chodzi o tego takie raz go nazwano diabłem
czemu główna bohaterka nosiła ten bandaż na nodze
I gdzie do cholery ten Adam (bo wiem tyle że stworzył ludzi i te światy reszty nie zrozumiałem)
Ten nuż do papieru zamienił się w ta katanę
Anime super godne polecenia każdemu(no może nie każdemu)
no to by bylo trzeba sobie w gre zagrac zeby to cale zrozumiec bo tu jest tak wyrwane troche z kontekstu i wogole nie wytlumaczone . Watpie zeby ktos tu na formu gral w ta gre , tak wiec nigdy sie nie dowiemy co i jak.
No więc ja obejrzałem to anime i jestem tego samego zdania co ty.
Super kreska i naprawdę orginalny pomysł. A co do rzeczy których nie wiedziałeś to ja je zrozumiałem w taki sposób:
UWAGA SPOILERY!!!
Ten Aaya (Czy jak tam się zwał ) opowiada całą historię tego anime, jest jakby narratorem. Mamy tu do czynienia z bardzo fajnym zamieszaniem fabuły ponieważ okazuje się, że książka którą jakby "czyta" nam Aaya opowiada historię o bibliotece pełnej książek w których dzieją się poszczególne historie czyli po prostu o tym anime.
Bohaterka nosiła bandaż... bo nosiła po prostu
Adama ni ma dawno oglądałem to anime ale z tego co pamiętam to powiedziano tam tylko to co sam napisałeś, że Adam stworzył całą bibliotekę itd.
Jeszcze raz polecam to anime bo naprawdę fajne i duuużo eccchi ale nic ostrzejszego
Anime jest naprawde gites, nigdzie nie widzialem ladniejszej kreski, ladniejszych krajobrazow. Jest zdecydowanie w mojej czolowce, a co do fabuly to faktycznie trzeba by pograc w gre aby ja dokladnie zrozumiaec. Ja wam moge polecic recenzje ktora sporo wyjasnie tego anime, a oto ona: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/121/rec/121 Zdecydowanie polecam! Choc rozne opinie kraza co do tego anime.
Już dawno temu oglądałem to anime lecz było naprawdę bardzo dobre jeśli chodzi o klimat i postacie. Świetne fantasy i shoujo Ai.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=1093
Jednak co dziwne i głupie (choć nie jedyne) to anime jest na podstawie eroge, które nie jest żadnym yuri (jednak jakieś wątki ma). Jest jakiś samiec w tej grze więc wszystkie bohaterki są przez niego...
Nie wiem po co w anime tak to zmieniają i przez to wprowadzają w błąd.
http://vndb.org/v242
Zresztą w Koihime Musou było tak samo. Gra to jakaś hetero, a anime z samymi dziewczynami.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-05-06 00:01:25)
Strony 1