Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
oglądałem jakiś czas temu całkiem przyjemną serię
MeZZO DSA, a przed chwilą szukałem info o Kite,
o którym czytałem kiedyś w Kawaii.
i o dziwo szczęka mi spadła, bo
na grafie powiązań AniDB nie dość, że te tytuły
są powiązane, to wszystkie 3 tytuły oprócz DSA,
są zaklasyfikowane jako Hentai :O
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=314
czy ktoś oglądał Kite i/lub Mezzo Forte
i może mi nakreślić, ile tam jest fabuły,
ale ile zwykłego pier[]lenia? bo nie wiem,
czy to warto ściągać wogóle...
o Cool Devices nie wspominam, bo już sama fota
z AniDB tłumaczy wszystko, więc ten tytuł odpada
Mozesz sciagac... nie ma tam duzo pier* Lecz zarowno w Kite jak i Mezzo Forte jest sporo przemocy, aczkolwiek sexu nie jest zbyt wiele. Hentai dlatego poneiwaz jest kilka scenek
w sumie w kite i mezzo forte w calym anime sa 2 sceny gdzie jest ten tego, a takto jest to normalne anime podobne do nikity
Kite to może nie do końca hentai, ale jest tam sporo "akcji" więc nie dziwie się etykiecie nadanej przez Anidb.
Nie wiem jak z serią Mezzo DSA (bo nie widziałem) lecz Kite i Mezzo Forte to jakby dwie alternatywne opowiadania.
Jak napisał KAT - ściągnij obie OAVki - nie dominuje w nich sex, ale ciekawa (niespotykana nigdzie indziej) fabuła .
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-06-02 00:02:41)
To znaczy dochodzi do scen erotycznych (kilka jak to ujął ~KAT) i to IMHO nienajlepszego wydania, ale fabuła przynajmniej Forte zapewniła mi rozrywkę któregoś tam wieczoru. Obie serie są okraszone dużą dozą przemocy, czasami aż sprawiało to wrażenie (najbardziej w Kite), że krew i rozpryskiwanie się mózgów jest aż nader wyraziste przez co dla mnie trochę nierealne. Myślę, że przez tak dużą ilość "dziwnej i niepotrzebnej" przemocy Kite sporo straciła, mogła być lepsza.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Kite - hmm, słyszałem jakiś czas temu, że miał powstać film Live. Podrzuci ktoś jakieś info?
Co do samego anime to ma swój specyficzny klimat, przejechałem się na nim spodziewałem się czegoś innego. Kilka niespodziewanych zwrotów akcji i dołujące zakończenie.
Oglądać na własną odpowiedzialność
Aha, ładna kreska tam była
Myślę, że przez tak dużą ilość "dziwnej i niepotrzebnej" przemocy Kite sporo straciła, mogła być lepsza.
A mnie to właśnie "ta" przemoc najbardziej urzekła - moje pierwsze anime, z tak dużą dozą krwi.
Pierwszy raz oglądałem to na niemieckiej stacji (!) VOX, długo przed tym, gdy nie wiedziałem co to anime (coś około 1999 roku) i pewnie gdyby nie wstawki a'la sex & violence przełączyłby te niemieckie "szprechanie".
a więc dzięki za pomoc =D
~Beavis: w serii DSA nie ma nic z hentaia,
została sama akcja i przemoc =D
a długi czas nie wiedziałem, że DSA ma poprzenika.
pytanie dodatkowe: skąd wziąć KITE? (o ile jest nielicencjonowane! )
mianowicie HTTP/DCC bym potrzebował, bo nie mam możliwości
torkować, ani emulić :/
a na AniDB nie ma wpisane ŻADNEJ grupy,
która to wydała i nie mam się czego zaczepić...
co do Mezzo Forte, jakby kogoś topik zainteresił
to są na kanale #Hentai-Heaven na irc.rizon.net
/msg [HH]-Angel xdcc send 31
/msg [HH]-Angel xdcc send 32
za treść nie odpowiadam, bo jeszcze nie oglądałem ^_^
a na AniDB nie ma wpisane ŻADNEJ grupy,
która to wydała i nie mam się czego zaczepić...
Czemu tak twierdzisz? K L I K... ja mam wersję od AnimeSkyScraper, ale niestety nie ma dopasowanych do niej napisów w bazie ANSI . Zawsze jednak można samemu ustawić odpowiedni timming
ups, moja wina :/
sprawdziłem listę odcinków (1-3),
a nie sprawdziłem O1, bo te pozycje z literkami na początku
to z reguły promo, trailery, bonusy i insze,
czyżby to O = OAV?
przepraszam za zamieszanie, ale późna godzina była ^_^'
edit:
hehe, znalazłem, ale jedyna kopia ściągalna
przez IRCa to 372mb z portugalskimi napisami
obym tylko synchro dopasował...
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-06-03 00:44:50)
Kite jest w przyzwoitej jakosci do sciagniecia z torrentow, ale kwestia tutaj jest innego rodzaju: jest od groma roznych wersji tego anime. Oczywiscie dziela sie one na mniej i bardziej ocenzurowane. Ja kiedys probowalem dotrzec do wersji calkowicie nieocenzurowanej ale mi sie nie udalo.
Torrent mozesz znalezc tutaj:
Kite
Ja mam innego pytanie odnosnie Kite:
Co sie stalo na koncu? Rozumiem, ze dzieciak strzelil do Oburi'ego. Ale na samym koncu jest scena jak Sawa lezy na ziemi i slychac jak drzwi sie otwieraja. Kto wchodzi do pomieszczenia? Oburi? Jego zabojca? Ktos inny? Mi osobiscie wydaje sie, ze Oburi, ale moge nie miec racji...
Strony 1