#1 2006-06-04 20:31:45

Hatake
Użytkownik

MP3? - co to ma być?!

No?! Patrzcie taki mam problem, który męcze 2 dzień już. jak zawsze mój skład to samo ffdshow z CCCP z ustawieniami na x264, + K-Lite bez ffdshow i kodeków x264 i Xvida + xvid 1.2 + x264 v531. zawsze było ładnie i ostatnio coś się mi zrąbało z kodekami, a dokładnie tylko z MP3!! odinstalowałem kodeki, usunełem ich foldery docelowe gdzie były zainstalowane, reset kompa, reinstalka...dalej to samo. no to znów odinstalowanie usunięcie folderów, przeczyszczenie rejestru, reset, instalka i co? znów. włączam sobie program do konwertowania dzwięku, i oczywiście na formaty AAC, AC3, OGG, itp itd koduje piknie jak nigdy. ale mp3 nie chce, a w jednym programie to wczytuje mi to jako Unknown File O_o. teraz odinstalowanie wszyściuśieńkich kodeków, i rzecz jasna nic nie działa bo kodeków nie ma, mp3 idzie a jak, w Windows Media Player?[brakslow] koduje progsem z mp3 do mp3 tylko na 128 kbps 44 KHz. błąd windowsa Wyślij raport o błędach/Nie wysyłaj.......

Powiedzcie wiecie cóz to takiego?

#2 2006-06-04 21:18:16

Hatake
Użytkownik

Odp: MP3? - co to ma być?!

własnie na odwrót, lame jest zaznaczony za to ten Frauhait czy coś takiego podobnego niemieckiego nie jest.

EDIT: spoko nie obraża:D no co chciałeś pomóc:P

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-06-04 21:18:49)

#3 2006-06-04 22:30:48

Suchy
Użytkownik

No dość dziwne..
Usuń może z poziomu "Dźwięki i urządzenia audio", potem odinstaluj KLite i zainstaluj ponownie najnowszą wersję.

P.S.
A próbowałeś naprawić wpisy filtrów? KLite (te nowsze) ma takie narzędzie.

P.S.S.
Zawsze możesz ustawić dekodowanie mp3 w FFDShow

#4 2006-06-04 23:07:19

Hatake
Użytkownik

Suchy napisał:

No dość dziwne..
Usuń może z poziomu "Dźwięki i urządzenia audio", potem odinstaluj KLite i zainstaluj ponownie najnowszą wersję.

jak wchodzę w dekodery audio w właściwości wyskakuje mi taki błąd: błąd

Suchy napisał:

P.S.
A próbowałeś naprawić wpisy filtrów? KLite (te nowsze) ma takie narzędzie.

przy wybraniu sobie już odpowiedniej instalacji (MP3 na fraunhofer) wyskakuje mi to:
przy instalacji k-lite
to znaczy, że znalazło, tylko gdzie, a tu jest tak i nie dasz nie to nie istaluje k-lite dasz tak to zainstaluje tylko nie wiem czy usunie:)

Suchy napisał:

P.S.S.
Zawsze możesz ustawić dekodowanie mp3 w FFDShow

nie daje nic próbowałem.

Stopka forum

© Animesub.info 2024