Nie jesteś zalogowany.
Szukałem podobnego tametu na forum i nie znalazłem. Sądząc po postach użytkowników wiele osób lubi tą serie. Więc założyłem ten topic ( jak już jest podobny to sory:P )
Więc chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat tej nieprzeciętnej serii.
Historia przedstawiona w tym anime mnie urzekła, wspaniale opisane trudne początki i perypetie amatorskiego, japońskiego zespołu rockowego. Kolejną rzeczą która bardzo mi się podobała był dosyć rozbudowany wątek miłosny. Olbrzymie wrarzenie zrobiły na mnie postacie - każda miała dobrze dopracowaną swoją własną osobowość.
Teraz conieco ze strony technicznej: kreska wręcz wspaniała, (specyficzna dla tej serii, dosyć poważna) urzeka.
A całości towarzyszy wręcz doskonała muzyka. Począwszy od wpadającego openingu Beat Crusaders - Hit in the USA poprzez klimatyczne kawałki takie jak: Moon on the water, Slip Out, I've Got A feeling i cięższe rockowe kawałki przeplatane rapem takie jak: Spice of Life, Brainstorm czy Like A Foojin. Dla mnie idealnie pasująca mieszanka muzyki.
Chciałbym teraz poznać wasze opinie[brakslow]
Wspaniałe, po prostu wspaniałe!:)
Po endingu w ostatnim odcinku miałem doła przez trzy dni, że już się skończyło. Poza tym bardzo mi się podoba Maho (7. miejsce w konkursie na miss anime). Seria zmobilizowała mnie do ponownego grania na gitarze, bo już mi się odechciało.
BTW Zakłada ktoś ze mną zespół?:P
[edit]Może mi się wydaje, ale był już chyba taki wątek.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-07 23:09:07)
Hehehe człowieku ta seria jest magiczna ja po jej oglądnięciu zacząłem naukę gry na gitarce. Jak narazie jestem ale może się jeszcze naucze.
BTW: Więc moge być wokalistą albo ewentualnie jak się naucze to gitarzystą
EDIT: Jakie nic? Ja w 4 klasie podstawówki grałem na flecie[los]
Ostatnio edytowany przez ralphkun89 (2006-06-07 23:11:07)
No to jest nas dwóch, którzy nic nie umieją. Możemy zakładać zespół.
muzyka w tym anime to podstawa, wkońcu jest o zespole muzycznym
pamiętajcie też o psie, był niezwykły na swój sposób
ehh ja bylem ta seria OCZAROWANY. A muzyka wbila mnie w fotel (czyt. krzeslo przed kompem). Wielki zal ze seria miala tylko 26 epkow. A koncert na festiwalu to.... brak mi slow. No oczywiscie Maho kroluje.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Koncert ten ogladałem z 10 razy i za każdym razem miałem łzy w oczach jak wchodził kolejny członek zespołu i te okrzyki publiczności. Ahhhhh.... Ale jestem sentymentalny
-------- RACZEJ BEZ SPOJELRÓW, CHOCIAŻ NIEKTÓRZY MOGĄ JEDEN FRAGMENT TAK ODCZYTAĆ --------
Hmm... ja nic nie zacząłem.
Jednak seria zrobiła na mnie ogromne wrażenie.
Historia - pierwszy raz spotkałem się z czymś takim w anime, chociaż było to oparte na znanym schemacie. Z małej i nieznanej grupki muzyków ewoluują i są w końcu gotów sięgnąć po swoje marzenia. Czyli schemat, jaki najbardziej na mnie działa. Nawet łezka mi się zakręciła, o czym pisałem niejednokrotnie. Do tego całość podana w lekkiej i przyjemnej formie okraszonej humorem sytuacyjnym i ciekawymi, niebanalnymi i nieschematycznymi postaciami. Nie mamy tu wycackanych chłopaczków, cukierkowatych dziewczyn itd. Dostajemy za to plejadę osób, które możemy spotkać nawet w realnym życiu. Historia sama też może się wydarzy, co tylko oddziaływało bardziej na mnie. Emocje łatwiej się uwalniały, czy coś takiego.
Kreska - dobrze pasująca do anime. Bez fajerwerków i zbytniej ekspresji kolorów (nie wiem, czy można to dać do kreski). Postacie rysowane w sposób "zwykły", bez udziwnień, bez przerośniętych mięśni itd. Do tego Japończycy mówiący po angielsku - rewelacja.
Muzyka - generalnie nie słucham, ale akurat Beat Crusader mi podpasował. Świetnie oddaje klimat małych lokali, gdzie grają początkujące, rockowe kapele.
I chyba wszystko. Uwielbiam to anime.
[EDIT] ~ralphkun89 - właśnie na tym łezka mi się zakręciła.
Zapuściłem sobie soundtrack.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-06-07 23:22:54)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
ralphkun89, zdecyduj się, chcesz na flecie grać czy na gitarze?
Koncert finałowy był super, ale nie zdradzajmy jego przebiegu tym, którzy nie oglądali.
[edit]
Ja soundtracka słucham prawie codziennie.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-07 23:43:56)
Z tego co napisałem nie wynikło jak przebiegł koncert[jezor]
No a co do piosenek z OSTa, którego codziennie słucham to jeszcze Youkai Ningen Bem -piosenka, którą Koyuki zagrał na konkursie szkolnym jest fenomenalna.
Hmmm... flet już połamałem jak się kiedyś zdenerwowałem[ukryty], więc ja zostane przy wokalu, ewentualnie gitarze[okej]
Apeluję do tak zagozałych fanów tego anime : trzeba koniecznie zrobić korektę napisów!
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Apeluję do tak zagozałych fanów tego anime : trzeba koniecznie zrobić korektę napisów!
Wiem, ja ci już to obiecywałem. Postaram się zrobić napisy w wakacje. (nie myśl, że zapomniałem )
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-08 15:34:37)
mbell napisał:Apeluję do tak zagozałych fanów tego anime : trzeba koniecznie zrobić korektę napisów!
Wiem, ja ci już to obiecywałem. Postaram się zrobić napisy w wakacje. (nie myśl, że zapomniałem )
Hmm... może też bym się jakoś podłączył...
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ja to anime uwielbiam i oglądam codziennie po kilka razy:D Wiem wiem, jestem maniakiem, ale ta muzyka jest boska:D Grę na gitarze zacząłem rok przed obejrzeniem anime, więc z graniem kawałków z Becka nie miałem żadnych problemów. Sam nawet napisałem kilka tabów ;] Anime polecam każdemu, bez względu na wiek. Jest to ambitna seria, która motywuje początkujących, jak i zaawansowanych muzyków do lepszej pracy oraz zdobywania nowych doświadczeń. Chętnie podpisałbym petycję o stworzenie drugiej części, gdybym tylko mógł takową stworzyć. Ale to tylko mżonki, tak więc zadowolę się pierwszą serią, z nadzieją czekając na następne epki ;] Pozdro dla wszystkich lubiących BECK. BECK RULES!!
Powiem szczerze, ze chetnie moglbym robic za korektora napisow ktore ewentualnie powstana bo seria godna przypomnienia.
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2006-06-08 17:28:01)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Seria na prawdę świetna.. ma to coś..
Szkoda, że nie opowiada wszystkiego co jest w mandze, tylko się urywa.
lb333 napisał:mbell napisał:Apeluję do tak zagozałych fanów tego anime : trzeba koniecznie zrobić korektę napisów!
Hmm... może też bym się jakoś podłączył...
Powiem szczerze, ze chetnie moglbym robic za korektora napisow ktore ewentualnie powstana bo seria godna przypomnienia.
Możemy się jakoś dogadać
Z tego to wiem to wyszła jeszcze manga BECK, historia zespołu jest nieco dłuższa niż ta przedstawiona w anime. Więc można by napisać petycje do JPF by wydało tą wspaniałą mangę. Co wy na to?
Anime jest świetne ale czułam, że to niejest koniec więc postanowiłam przeczytać mange. Na projekt manga są przetłumaczone dwa pierwsze rozdziały. Niemogąc się doczekać zabrałam się za angielską wersję. Aż krew mnie zalewa, że zrobili jedynie 26 odcinków. Jedynie połowe mangi wykorzystali do anime=="