Nie jesteś zalogowany.
He he a ja lece po jeszcze 20 nagrywarek co bym potem nie musiał nielegalnie u ruskich nabyć, no ale najpierw do banku po kredyt... Nasze wspaniełe prawo szkoda, że zarobki inne jak u wszystkich w UE szkoda, że za to się nie wzieli wtedy nie było by potrzeby kupna nagrywarek, bo same oryginały by na pułkach mogły leżeć...
No i szkoda, że żaden poseł nie lubi Anime, może by to przeczytał ...:P
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-06-09 18:21:16)
dokładnie popieram swojego poprzednika tez jestem tego samego zdania:)a tak zachcialo im sie wyciagania pieniedzy od biednych ludzi zeby dziure w budzecie zalatac to sie chwytaja czego moga a sobie by troche kurdeee odjeli!!!
To jest jakiś wypych ... mówie wam przecież nikt nie mógłby być aż taki głupi (nawet ci z LPRu)
Oyashiro-sama...do dzieła! Oj!...biada wam ustawodawcy.
Ci co ich wybrali, zawiedli się (MAM NADZIEJĘ!) i żałują... może to dobrze? może źle? nie wiem czy Tusk lepiej by to zrobił Ale pewne rzeczy trzeba wyrzucić z ustaw narodowych i sytuacji społecznych, coś zmienić itd.. skąd ludzie mogli wiedzieć, że to będzie takie De-eN-O !!? Moi rodzice na Tuska głosowali, a znajoma nie chcąc głosować na żadnego, zaznaczyła obydwóch na jednej karteczce - głos nieważny, ale brała udział w wyborach!
Reasumując - możemy tylko narzekać lub się cieszyć, że mogłobyć gorzej.. Ale i tak nikt już prawdziwej rewolucji nie zrobi, bo kraj sie rozleniwił i o wiele więcej złego się stało, niedługo nie będzie powrotu od upadku naszego "cesarstwo"
mam propozycję:
może jakiś przewrót?
O szit ziomm, właśnie nagrywam 3 płyty... pogrążam się <lol> Pokój ludziom dobrej woli
[cytuj="www.wp.pl]Minister kultury i dziedzictwa narodowego Kazimierz Michał Ujazdowski wycofał z projektu nowelizacji ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych zmiany przepisów dotyczące ochrony technicznych zabezpieczeń uniemożliwiających kopiowanie utworu przez użytkownika.
W komunikacieministerstwo informuje, że w związku ze zgłaszanymi uwagami minister Ujazdowski, przed posiedzeniem Komitetu Rady Europejskiej Rady Ministrów 2 czerwca 2006 roku, wycofał z projektu nowelizacji zmianę art. 118.
Jak poinformowano w komunikacie, zmiany przepisów zostaną poddane dalszej publicznej dyskusji, po zakończeniu której przedstawiony zostanie kolejny projekt nowelizacji. Minister zdecydował również o zasięgnięciu dodatkowych opinii ze strony przedstawicieli środowisk naukowych - głosi komunikat.
Komunikat odnosi się do piątkowej publikacji "Życia Warszawy". W artykule "Każdy, kto ma komputer, może być przestępcą" zauważono, że art. 118 w nowym brzmieniu pozostawia dużą swobodę interpretacji. "Według niego każdy, kto wytwarza urządzenia lub programy komputerowe przeznaczone do obchodzenia zabezpieczeń przed odtwarzaniem lub kopiowaniem przedmiotów objętych ochroną prawa autorskiego, podlega karze do trzech lat ograniczenia lub pozbawienia wolności" - napisano w "ŻW".
Zagrożony nowym projektem artykułu jest też konsument, który za posiadanie takich programów czy urządzeń może pójść do więzienia na rok - wnioskuje "ŻW".
Praktycznie oznacza to, że złamać nowe prawo mógłby każdy, kto posiada komputer z nagrywarką płyt. Programy do łamania zabezpieczeń można pobrać za darmo z internetu.[/quote]
Czyżby ministerstwo tutaj zagladało???? [hehe][hehe][hehe][hehe]
To może jakiś zamach stanu? Tu wągliczek, tam bombeczka... Zaraz się przerzedzi
mam propozycję:
może jakiś przewrót?
Najgorsze jest to, że oni w umysłach polaków wypalają info, że można bezkarnie popisywać się głupotą i przeginać. Nie wróży to dobrze na przyszłość.
Nie miałbym nic przeciwko ciężko zbrojnej grupie, któraby opanowała co ważniejsze budynki w stolicy:D i zaczęłaby przez jakiś, nie za długi, nie za krótki, czas siłą rządzić państwem, niestety to nie przejdzie:(
Ostatnio edytowany przez Syek (2006-06-09 22:25:32)
Oyashiro-sama...do dzieła! Oj!...biada wam ustawodawcy.
Jak to wprowadzą w życie to razem z resztą Asokistów (ze mną na czele[szpan]) wjedziemy tam do tego ministerstwa i zrównamy go z ziemią razem z ustawodawcami[zly]. NIewierni i bluźniercy muszą zginąć! Jak będzie trzeba to i wojnę się rozpęta:) - zapewne będzie wielu chętnych:D.
[cytuj="www.wp.pl]Minister kultury i dziedzictwa narodowego Kazimierz Michał Ujazdowski wycofał z projektu nowelizacji ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych zmiany przepisów dotyczące ochrony technicznych zabezpieczeń uniemożliwiających kopiowanie utworu przez użytkownika.
W komunikacieministerstwo informuje, że w związku ze zgłaszanymi uwagami minister Ujazdowski, przed posiedzeniem Komitetu Rady Europejskiej Rady Ministrów 2 czerwca 2006 roku, wycofał z projektu nowelizacji zmianę art. 118.
Jak poinformowano w komunikacie, zmiany przepisów zostaną poddane dalszej publicznej dyskusji, po zakończeniu której przedstawiony zostanie kolejny projekt nowelizacji. Minister zdecydował również o zasięgnięciu dodatkowych opinii ze strony przedstawicieli środowisk naukowych - głosi komunikat.
Komunikat odnosi się do piątkowej publikacji "Życia Warszawy". W artykule "Każdy, kto ma komputer, może być przestępcą" zauważono, że art. 118 w nowym brzmieniu pozostawia dużą swobodę interpretacji. "Według niego każdy, kto wytwarza urządzenia lub programy komputerowe przeznaczone do obchodzenia zabezpieczeń przed odtwarzaniem lub kopiowaniem przedmiotów objętych ochroną prawa autorskiego, podlega karze do trzech lat ograniczenia lub pozbawienia wolności" - napisano w "ŻW".
Zagrożony nowym projektem artykułu jest też konsument, który za posiadanie takich programów czy urządzeń może pójść do więzienia na rok - wnioskuje "ŻW".
Praktycznie oznacza to, że złamać nowe prawo mógłby każdy, kto posiada komputer z nagrywarką płyt. Programy do łamania zabezpieczeń można pobrać za darmo z internetu.
Czyżby ministerstwo tutaj zagladało???? [hehe][hehe][hehe][hehe]
Ha ! Jednak wiedza kto w tak naprawde rzadzi w demokratycznym panstwie - spoleczenstwo!
http://newsroom.gery.pl/notka,10072.html?rss Najnowsza Nagrywarka Philips Blu-Ray
Czepiać się będą nas a producenci i tak nowsze technologie będą wdrażać na rynek. Ich nie zamkną bo podatek płacą swojemu państwu jak cholera
btw. 70 minut nagrywania plyty [roftl] 25 gb. czyli mam rozumieć jak się pojawią 50gb i więcej będzie to trwać ponad 2x tyle?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-06-11 13:59:43)
ale pamietacie ludzie jak bylo z tym sprawdzaniem kompow, tez byl wielki szum i pare sprawdzili a potem wszystko ucichlo teraz tez tak bedzie a przynajmniej mam taka nadzieje[placze]
To było tylko w Sieradzu Kasiu. Większość tu obecnych tego nie doświadczyło.
http://newsroom.gery.pl/notka,10072.html?rss Najnowsza Nagrywarka Philips Blu-Ray
Czepiać się będą nas a producenci i tak nowsze technologie będą wdrażać na rynek. Ich nie zamkną bo podatek płacą swojemu państwu jak cholerabtw. 70 minut nagrywania plyty [roftl] 25 gb. czyli mam rozumieć jak się pojawią 50gb i więcej będzie to trwać ponad 2x tyle?
A ja mam dysk 80 gb[klnie].
Nie przyszło wam do głowy że to są (przy sprawie praw dla mniejszości seksualnych) tematy zastampcze, które są nam podsuwane byśmy sie nie zajmowali tym co jest rzeczywistym problemem, np bezrobocie. Przecież wiadomo, że taki pomysł zaraz upadnie, bo musieli by zaaresztować cały parlament na samym początku.[kombinuje]
Nie chcę być wulgarnym do tej ustawy, więc powiem, że ona jest co najmniej niedoje***a !!!
Ciemna strona nigdy nie zginie !!!
Poza tym jeśli by zrobili taki zakaz to wiecie ile by stracili funduszy do skarbu państwa ???
W takim wypadku musieliby zabronić produkji CDków i DVDków, a to im by się nie opłacało !!!
Pomysł jest ciężko do dupy !!! (sorki za określenie, ale się troszkę zdenerwowałem głupotą ludzą) :[
Widać w naszym państwie tylko 1 kwietnia będzie wolnym dniem od dowcipów. Ten pomysł jest niedorzeczny i zakrawa o jakąś plotkę w stylu bójcie się PiS-u. Przecież musieliby tę ustawę, o ile taka kiedykolwiek ma zaistnieć (w co wątpię, bo szczury PO sieją wszędzie panikę), w parlamencie europejskim przepchnąć. Inaczej zabulimy karę za blokowanie rynku dla nagrywarek legalnie sprzedawanych w krajach UE. Jeszcze raz stwierdzam, że PO sieje panikę, nie mogą nic konkretnego znaleźć na swoje wypociny.
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-06-11 15:39:56)
A propos akcyzy na auta. To oficjalnie w TV słyszałem, że UE chcę, by IV RP od niej odstąpiła. Wreszcie coś pożytecznego EuroPółgłówki wymyśleli. Coś dla ludu. No to czekam do jesieni na autko
no z tego co mi wiadomo to akcyzya jest nielegalna ale placic ja trzeba i gdzie tu logika ;/
Zrobili by cos zeby gry stanialy a nie takie cos odwalaja