Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam, mam problem, nie mam dzwieku w filmach, itd. w formacie mp4. Ale śmieszne jest to, ze dzwiek jest gdy odpalam pliki odtw. Nero, a innymi nie ma. Niestety nie wiem jak w nero mozna odp napisy, jesli wogole mozna, prosze o pomoc, mam zainstalowane kodeki K-LITE a MediaPlayer pokazuje cos takiego, [img]Obrazek
Jesli ktos wie co jest prosze o pomoc.
Tylko w Media Player Classic ci wyskakuje coś?
Tylko w nim Ci nie działa (chodzi o MPC)?
Rozumiem, że obraz i wszystko jest a Dźwięk po prostu jest dead..?
Sprawdzałeś zawartość kodeków K-Lite? Czy mają coś z mp4?
Co do, dla mnie, nieoczekiwanego posunięcia nero, czyli odtworzenia pliku z muzyką, sądzę, że Nero już w sobie ma kodeki czy coś, jednak nie znam się, więc ciężko mi to określić.
Nero wykonuje jakieś czynności (widać, że coś robi) jak włączasz odtwarzanie filmu? Możliwe, że ładuje właśnie kodeki, które sam w sobie ma zawarte :]
Aha, właśnie czytam błąd i włąsnie MPC mówi, że możliwe, iż potrzebujesz kodeków (nie masz tych co są potrzebne) i/lub filtrów.
Jak coś znajdę jeszcze lub będę miał pytanie to z pewnością je zadam
Pozdrawiam, n0need :]
Jest tak, ze wszystkie playery jakie mam oprócz Nero odp bez dzwieku. K-Lita mam pełą ocje(wsie kodeki) i nie działa, nie wiem czy w nero cos sie ładuje, spr i normalnie sie włącza z głosem, ale nie moge odp napisów,a bez nich kiszka:(. Jakie dokeki moge doinstalowac do MP4-ek??
Ostatnio edytowany przez Zeus (2006-06-17 18:47:34)
Sprawa ma się tak, że ten dźwięk jest kodowany w AAC.
Prawdopodbnie nie masz zainstalowanego dekodera do tego dźwięku.
Włącz dekodowanie AAC w opcjach MPC, powinno pomóc.
Drugą przyczyną może być to, że te akurat pliki (School Rumble 2nd Term od WF) są źle muxowane do MP4 (po przerobieniu na MKV, lub poprawnym muxowaniu do MP4 wszystko powinno już być ok).
Najlepiej zrobisz jak odinstalujesz wszystkie kodeki i zainstalujesz sobie najnowszy Combined Community Codec Pack
Mam One Piece w mp4 i wszystki smiga z dzwiekem az milo
Wystarczy doinstalować sobie Halli Matroska spliter i po sprawie... na forum masz odpowiednie linki w poście Arda.
Mam halli matroska splitter, ale odp włącza sie FFD a nie splitterm chyba on nowa zainstaluje K-Lita albo ACEMP zaistaluje
ACE odradzam zdecydowanie
Mam halli matroska splitter, ale odp włącza sie FFD a nie splitterm chyba on nowa zainstaluje K-Lita albo ACEMP zaistaluje
Odradzam ci tak jak Suchy instalowania ACE. Mam go w wersji 6.03 PRo ale służy mi tylko do czyszczenia tzn. jak siecoś mi spartoli i nic nie pomaga - zainstalować ACE (ma w sobie praktycznie wszystko) i usunąć. Skutkiem tego będzie całkowite wyczyszczenie wszystkich plików kodeków itd z systemu.
Zainstaluj K-Lite od nowa lub sprubuj coś zmienić w 'Codec Tweak Tool'
CCCP przereklamowane. Coś cie się tego tak uczepili?
FFDshow + Haali Matroska Splitter + Quick/Real Alternative = Wszystko dziala.
Prawdopodobnie brakuje kodeka apple. Sciagnij quick time alternative.
Powino wtedy wszystko dzialac. (Wkoncu mp4 i acc+ to "formaty" apple'a)
Posta tego pisze dla przyszlych pokolen.
Z 2 strony mozecie sprobowac zminic rozszerzenie z mp4 na mkv.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-07-09 16:56:00)
Strony 1