Nie jesteś zalogowany.
Tylko czemu znowu nie ma żadnych RAWów do 12...
12 epek wychodzi chyba 21.06
A co do dziury, ja podejrzewam o to Takano. Poza tym ona chyba po raz pierwszy przeżyła święto Watanagashi albo to znów nie jest ona. No chyba, że jeszcze zdąży zginąć w 12 epku.
I co to był za samochód, który przejeżdzał, kiedy Keiichi kopał. Przypadkowy? A może to samochód Takano? Niestety nie zauważyłem koloru, zaraz sprawdzę.
[edit] W ciemności kolor wyglądał jak brązowy, ale mógłby to być też czerwony (taki jak samochód Takano).
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-18 22:59:14)
oby tylko wind szybko zsubował 12 ep:)
SPOILER
co do dziury, być może że to była Takano, ale jakie miałaby ku temu powody?
co do tajemniczego samochodu: też to magłabyć Takano, która zauważyła Keiichiego, dlatego padło to zajefajne pytanie na końcu:D i być może wiozła właśnie ciało tego wuja:)
SPOILER
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-18 23:04:25)
SPOILER
Jak mogła wieźć ciało wuja jak to Keiichi go zamordował i to on go przeciągnął ten spory kawałek.
SPOILER
SPOILER
Jak mogła wieźć ciało wuja jak to Keiichi go zamordował i to on go przeciągnął ten spory kawałek.
SPOILER
SPOILER
mi chodzi o to że mogła go wykopać i gdzieś zawieść, choć troche było by to bezsensu:D
SPOILER
SPOILER
A może wiozła kogoś innego? w końcu na Watanagashi zawsze są dwie ofiary,
Co do dziury to może po prostu znikneła z powodu deszczu, wiem że była duza ale nie jest to niemozliwe, w końcu zostawił ją na całą noc. Co do ciała wuja to Keichi go nie przeciagał w inne miejsce tylko zakopał tam gdzie ten wyzionał ducha
BTW; tak przy okazji to dajmy w temacie uprzedzenie o spoilerach, bo jeszcze ktoś się natnie
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-06-18 23:53:14)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
MistrzSztuki napisał:lb333 napisał:-----------SPOILER---------------
Dwa pytania się nasuwa odnośnie 11 epa.
1. Gdzie zniknęła dziura, którą wykopał Keiichi?
2. Co Takano miała w bagażniku (choć wydaje się to oczywiste)Po to są filmy, aby samemu dociec o co chodzi...
...
P.S.
Przez to Higurashi... jest takie wciągające, czyż nie?To oczywiste, że chcę się tego dowiedziec z filmu. Zwróciłem tylko uwagę na te kwestie, bo przecież z kazdym epem pojawiają się następne pytania.
Ja wiem, ale nie chciałem, żeby było coraz więcej spoilerów, bo to zbyt fajne ANIME i wszystkich chiałbym zachęcić jeszcze bardziej do ściągania, żeby sami się przekonali jakie to jest zajebiste.
Choć w sumie to fajnie jest sobie o tym podyskutować i nie trzeba przecież czytać spoilerów.[baka] Racja!
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-18 23:56:29)
SPOILER
A może wiozła kogoś innego? w końcu na Watanagashi zawsze są dwie ofiary,
Co do dziury to może po prostu znikneła z powodu deszczu, wiem że była duza ale nie jest to niemozliwe, w końcu zostawił ją na całą noc. Co do ciała wuja to Keichi go nie przeciagał w inne miejsce tylko zakopał tam gdzie ten wyzionał ducha
SPOILER
z tego co mi się wydaje to on przeciągną tego wuja na jego skuterze, a potem go zrzucił do rzeki(skuter) czy tam gdzieś, z tego co kojarze.
SPOILER
btw. Virus, kiedy planujecie wydać pierwszy rozdział polskiego hardka????
btw2. posiada ktoś może op higurashi w formie dzwonka poli? albo wie ktoś jak przerobić mp3 do midi?
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-19 10:31:13)
wie ktoś jak przerobić mp3 do midi?
Polecam programik Sony Sound Forge.
nad robiłem 3 odcinki (do 11) i masakra
SPOILER
Choć nie wiem czy dobrze rozumie początek tego rozdziału te zwłoki to Keiichi po zakończeniu 2 rozdziału? (LOL)
11 odcinek masakra. To anime udowadnia że wystarczy tak niewiele by przestraszyć, bo same słowa masakrują mózg.
A i jeszcze jedno Rozdziały choć z sobą praktycznie nie powiązane to uzupełniają wiedze na temat poszczególnych detali.
SPOILER
Choć nie wiem czy dobrze rozumie początek tego rozdziału te zwłoki to Keiichi po zakończeniu 2 rozdziału? (LOL)
Z tego co tam zobaczyłem, te zwłoki miały blond włosy, więc to raczej nie Keiichi. W dodatku zauważyłem wytatułowaną czerwoną gwiazdkę na brzuchu. Miał ktoś tam taki tatuaż?
Zgrzyt napisał:SPOILER
Choć nie wiem czy dobrze rozumie początek tego rozdziału te zwłoki to Keiichi po zakończeniu 2 rozdziału? (LOL)Z tego co tam zobaczyłem, te zwłoki miały blond włosy, więc to raczej nie Keiichi. W dodatku zauważyłem wytatułowaną czerwoną gwiazdkę na brzuchu. Miał ktoś tam taki tatuaż?
SPOILER
z tego co zauważyłem, to napoczątku każde rozdziału pokazywane są sceny z jego końcówki;]
jak miały blond, to obstawiam, że to Takano lub Satoko:) ale bardziej chyba Takono, bo Keiichi być może będzie chciał zabić niewygodnego świadka[kombinuje]
SPOILER
btw. Virus, kiedy planujecie wydać pierwszy rozdział polskiego hardka????
1.) Dehu-kun musi zrobic tlumaczenie do 4 epa (wydajemy rozdzialami, tlumaczenie opieramy na wersji Triadu, bo w WIND są przeklamania)
2.) Skrypt 3-4 musi trafic do mnie do korekty
3.) Potem do timingera (zajmie sie tym najwczesniej w lipcu)
4.) Karaoker -> typesettinger -> Koder -> QCer -> relek
5.) I rozdzial przewidujemy na lipiec.
Przemek3 napisał:btw. Virus, kiedy planujecie wydać pierwszy rozdział polskiego hardka????
1.) Dehu-kun musi zrobic tlumaczenie do 4 epa (wydajemy rozdzialami, tlumaczenie opieramy na wersji Triadu, bo w WIND są przeklamania)
2.) Skrypt 3-4 musi trafic do mnie do korekty
3.) Potem do timingera (zajmie sie tym najwczesniej w lipcu)
4.) Karaoker -> typesettinger -> Koder -> QCer -> relek
5.) I rozdzial przewidujemy na lipiec.
5 punkt w zupełności wystarczył;)
Obejrzałem pierwszy odcinek i... nic. Jakieś to nudnawe. Może w drugim coś zacznie się dziać. Jak narazie ten serial nie dorasta do pięt "Jikogu Shioujo", tam dopiero nakręcała się akcja. Każdy odcinek dotyczył innej zemsty. Poznawaliśmy, dlaczego ktoś wzywał Piekielną Dziewczynę, by strąciła duszę ciemiężcy lub -czyni do piekieł. I zawsze pojawiało się pytanie, czy tym razem odstąpi od zemsty. Cóż, sądziłem że i ta seria będzie taka tajemnicza i krwiożercza. No, ale jak mówię, jeszcze dam szansę drugiemu odcinkowi. W każdym razie najbardziej to mi do gustu przypadł OPENING, a dalej to jakaś łzawa bajeczka i te piskliwe głosy dziewcząt. W horrorze to może wkurzać.
Nie bluźnij człowieku i obejrzyj pierwsze 4 epy.
Obejrzałem pierwszy odcinek i... nic. Jakieś to nudnawe. Może w drugim coś zacznie się dziać. Jak narazie ten serial nie dorasta do pięt "Jikogu Shioujo", tam dopiero nakręcała się akcja. Każdy odcinek dotyczył innej zemsty. Poznawaliśmy, dlaczego ktoś wzywał Piekielną Dziewczynę, by strąciła duszę ciemiężcy lub -czyni do piekieł. I zawsze pojawiało się pytanie, czy tym razem odstąpi od zemsty. Cóż, sądziłem że i ta seria będzie taka tajemnicza i krwiożercza. No, ale jak mówię, jeszcze dam szansę drugiemu odcinkowi. W każdym razie najbardziej to mi do gustu przypadł OPENING, a dalej to jakaś łzawa bajeczka i te piskliwe głosy dziewcząt. W horrorze to może wkurzać.
jak obejrzysz przynajmniej 4 to wtedy pogadamy:) po 1 odc ciężko określić każde anime na ogół:)
edit: sekunda, może dwie:P
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-19 23:49:23)
gratulacje arry niezla wena
moze zostaniesz naszym poeta? i jeszcze co nieco skrobniesz
BTW. co ja znalazlem ...
to jest kontynuacja AC?
edit: ten wierzyk arreego byl na 1 stronie zle mi sie kliknelo no i znow dalem plame ech...
Ostatnio edytowany przez skrzynia (2006-06-19 23:54:53)
Obejrzałem pierwszy odcinek i... nic. Jakieś to nudnawe. Może w drugim coś zacznie się dziać. Jak narazie ten serial nie dorasta do pięt "Jikogu Shioujo", tam dopiero nakręcała się akcja. Każdy odcinek dotyczył innej zemsty...
Juz po tobie. Oyashiro nie musi cię nawet szukać. Lepiej nie oglądaj się przez ramię, bo... HAHAHA!
lb333 ! Ty wiesz, że ep 12 nie ma napisków jeszcze? Co z tym zrobisz? Ja nie wytrzymam!
Wie ktoś skąd wziąść chociaż napisy angielskie??? BŁAAAAAAAAGAM!!! HELP!
or else I'll... Oyashiro[ukryty]...zawiodłem cię...[rip]
Natychmiastowa pomoc needed! ANG. napisy! napisy! napisy! czemu!!!?? WHY!?!?! jakiekolwiek napisy, żebym mógł wiedzieć co Oy-sama chce mi znowu przekazać, jak mam dalej postępować! ŁAAAAA!!!! nie wytrzymam!!
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-06-22 23:40:29)
fillip75 napisał:Obejrzałem pierwszy odcinek i... nic. Jakieś to nudnawe. Może w drugim coś zacznie się dziać. Jak narazie ten serial nie dorasta do pięt "Jikogu Shioujo", tam dopiero nakręcała się akcja. Każdy odcinek dotyczył innej zemsty...
Juz po tobie. Oyashiro nie musi cię nawet szukać. Lepiej nie oglądaj się przez ramię, bo... HAHAHA!
a mogł sobie spokojnie żyć:) ale tymi słowami naraził sie Oyashiro-samie, dlatego jego wyznawcy(czyli my) bedą musieli go , delikatnie mówiąc pozbyć się:)
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-22 23:36:19)