#1 2006-06-20 20:52:04

Prince_Vegeta
Użytkownik

Drukarka laserowa

Jeśli jest podobny temat to przepraszam ( szukałem na forum,ale nie znalazłem )

A chciałem się spytać czy zna się ktoś na drukarkach laserowych, i mógłby (mogłaby:P) powiedzieć jaką drukarke się opłaca kupić ? tak aby wymiana tonera się opłacała, i sama drukarka ( kolor ) kosztowała do 1000 zł

Z góry dzięki, i jeszcze raz przepraszam (jeśli niepotrzebnie zakładałem nowy temat)

Oczami Fana Blog ;]

#2 2006-06-20 20:53:27

FAiM
Użytkownik

Odp: Drukarka laserowa

z tego co mi się zdaje to taniej wychodzi tusz, ale mogę się mylić...

K5Cqyo6.png?1

#3 2006-06-20 21:02:52

Piter666
Użytkownik

Kup sobie HP 1020 (~450zł) a za resztę kasy piwa albo taniego wina [polecam "kapitan polewa"] jezor

#4 2006-06-20 21:12:59

taipan
Użytkownik

Taniej wychodzi toner. Ale poza tonerem w drukarkach laserowych wymienia się również bębny. Tanio w eksploatacji wychodzą drukarki HP, tym bardziej, że wymienne części można później bardzo tanio zregenerować. No i polecam jeszcze sprzęt Kyocera, tylko jest pewnie droższy w zakupie.

#5 2006-06-20 21:31:28

Beavis
Zbanowany

Dlaczego nie zapytasz o to na forum poświęconym specjalnie sprzętowi komputerowemu? Z pewnością otrzymasz tutaj jakąś odpowiedź, ale wątpię, żeby była ona wystarczająco satysfakcjonująca. Poza tym sam byś wysilił się i poszukał najpierw artykułów, a dopiero jakby było coś nie jasne to zadawał pytania... trochę samodzielności nie zaszkodzi, a na pewno doświadczy Cię o kolejną wiedzę madrala.

Nie czepiam się akuratnie Ciebie... po prostu na ANSI zadawanych jest coraz więcej pytań mało co związanych z m&a i robi się tutaj coś na kształt ogólnotematycznego skupiska, gdzie każdy chciałby dostać odpowiedź na każde pytania z każdej dziedziny życia.

Tak więc, lepiej przeszukaj Internet, a jak będziesz miał pytania to... zadaj je na odpowiednim forum smile.

papa

#6 2006-06-20 22:16:01

shinma
Użytkownik

Konica Minolta PagePro 1300W - osobno beben i toner (duzy plus), 1200 dpi, poza tym cena ok. 500 zl (jakies 4 miesiace temu). sam jestem szczesliwym posiadaczem tej drukarki i musze przyznac ze jak na ta cene to naprawde dobra drukarka. cena napelnienia tonera to 150 zl ale robi sie to raz na ok. 2,3 lata. beben kosztuje ok. 250 zl ale wymienia sie go bardzo rzadko, chyba ze naprawde ja eksploatujesz czyli drukujesz ponad 3000 kartek (na tyle starcza toner) w krotkim okresie czasu.

Ostatnio edytowany przez shinma (2006-06-20 22:17:46)

#7 2006-06-20 23:31:19

Rekid
Użytkownik

[cytuj]Bo pomyliłeś fora! [/quote]

a ty zawsze sie czepiasz

co do tego czepiania sie to juz mnie to wkurza kazdy wylatuje zawsze z textem ze jest to fotum o M&A to idac za ciosem wywalic odrazu caly hydepark i napisy + problemy z porgramami do otwrzania bo przeciez sa do tego ODPOWIEDNIE FORA cholera

Ostatnio edytowany przez Rekid (2006-06-20 23:33:42)

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#8 2006-06-20 23:44:06

fuchikoma
Użytkownik

Piter666 napisał:

Kup sobie HP 1020 (~450zł) a za resztę kasy piwa albo taniego wina [polecam "kapitan polewa"] jezor

[koniectematu]ale Kapitan Polewa to faktycznie łomot
nieprzeciętny. poziomkowe, hipernova i 3.99pln? jezorkoniectematu

#9 2006-06-20 23:51:35

songoku
Użytkownik

Ale zgodzisz się ~Rekid, że nie uzyskał jakieś zadowalającej porady (przynajmniej jak dla mnie) oczkod, jeśli chodzi o sprawy zakupów i testów to polecam to forum LINK. Często tam zaglądam i to raczej tam staram się zadawać pytania jak mam jakieś wątpliwości dotyczące sprzętu niż tutaj jezor Poza tym no cóż to hydepark, więc ~Prince_Vegeta miał prawo zadać takie pytanie, lecz czy na pewno uzyskał odpowiednią odpowiedz?

#10 2006-06-21 00:09:17

Beavis
Zbanowany

Rekid napisał:

[cytuj]Bo pomyliłeś fora!

a ty zawsze sie czepiasz

co do tego czepiania sie to juz mnie to wkurza kazdy wylatuje zawsze z textem ze jest to fotum o M&A to idac za ciosem wywalic odrazu caly hydepark i napisy + problemy z porgramami do otwrzania bo przeciez sa do tego ODPOWIEDNIE FORA cholera

Kolego ty chyba nie kontaktujesz podstawowych rzeczy... ANSI dotyczy tematów m&a i  wszystkiego obokulnego z nimi związanego. Po co zadawać pytania o rzeczy spora zainteresowań? Zwróć uwagę, że ludzie tutaj przesiadujący raczej nie mają ochoty na "kącik porad", no bo po co skoro interesujące informacje możesz zaczerpnąć u lepszych źródeł?
Po to właśnie ludzie zakładają strony internetowe, blogi, fora aby skupiać wokół siebie inne osoby o podobnych zainteresowaniach. Tutaj interesujemy się kultura Japonii (w szerokim tego słowa znaczeniu), animacją etc., więc pytania odnośnie (nawiązując do wątku) sprzętu komputerowego mija się zasadniczo z celem zly.
Ja jak idę do specjalistycznego sklepu to dowiaduję się o rzeczach, którymi zajmuje się tenże sklep; nie pójdę przecież do elektronicznego pytać się o średnicę rurek miedziany do instalacji gazowej, bo mi się nie chce iść do sklepu z materiałami budowlanymi.

To tylko kilka słów mojego komentarza do zaszłej sprawy. Teraz jestem zbyt zmęczony do dalszej polemiki - dla mnie sprawa jest oczywista, że chcąc dowiedzieć się czegoś, najpierw trzeba samemu poszukać, a nie walić z pytaniem na (tematycznie inne) forum.

papa

Stopka forum

© Animesub.info 2024