Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam, do obecnej chwili VDM wczytywaĹ bez problemu pliki .mkv, a przed chwilÄ jaki bym plik o tym rozszerzeniu nie wĹÄ czyĹ (nawet te co wczeĹniej wczytywaĹo) wyskakuje mi takie bĹÄ d:
An out-of-bounds memory access (access violation) occurred in module 'VirtualDubMod'.
Pomocy! ProszÄ o odp.
O_o
Po restarcie kompa nadal to samo?
Jeśli tak to zastanów się czy nie instalowałeś czegoś ostatnio co może powodować konflikty z VDMod.
Sprawdź tu:
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=10 … 8e472f84f9
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2006-06-21 18:10:16)
Ok, dzięki za odpowiedzi. Rozwiązałem już problem .
Co zalecam - VirtualDubMod 1.5.4.1 oraz K-lite Pack 2.48 Full (miałem 2.71 to same kłopoty).
Pozdr.
KOLEJNY BĹÄD:
Mam wersjÄ 1.5.4.1 VirtualDubMod'a, konwertuje dobrze - nie ma bĹÄdĂłw, ale jak chcÄ wyciÄ gnÄ Ä audio z .mkv to wyskakuje mi jakieĹ inny bĹÄ d.
Czym moĹźna wyciÄ gnÄ Ä oprĂłcz VDM - ToolNixem ?? Ale jak ??
Odp.
Sorrki, Ĺźe post pod postem
Polecam MKV Extract GUI (składnik MKV toolnix).
wyskakuje Ci błąd, bo ta wersją którą używasz, jest stara i nie ma pełnego wsparcia dla MKV.
KORZYSTAM Z:
- K-Lite Mega Codec Pack 4.2.5
- VirtualDub-1.7.8
A wiec mój problem polega na tym:
Na początku brakowało mi pliku vobsub.dll, a więc go dograłem, następnie gdy chcę wczytać filtr (texsub.vdf) od napisów do VD wyskakuje mi taki błąd.
Po kliknięciu OK.
Tak mi się wydaje, że to wina tego filtru, ale guru w tym temacie nie jestem. Wziąłem od kumpla filtr co nazywa się Subtitler.vdf, ale on może wczytać mi tylko *.str, a texsub wczytuje *.ass. Na czym mi bardziej zależy. Może macie jakiś dobry filtr to bym poprosił o niego. Chcę sobie zrobić hardka, ale wyskakuje mi ten durny błąd i nie wiem co zrobić dalej. Proszę o pomocy bardziej doświadczonych.
Użyj vobsuba, ale plik nie nazywa się vobsub.dll tylko vsfilter.dll
Bez problemu załadujesz go do VD i/lub VDM więc po problemie
Do VD?? A nie muszę ich czasem do system32 wkleić w folderze Windows.
Plik umieszczasz gdzie ci się podoba, tylko przy wczytywaniu w VD podajesz mu lokalizację i tyle. Ja mam go folderze plugins programu(bo chyba on otwiera się domyślnie przy opcji LOAD).
A więc dajesz Video>Filtres>Add...>Load(wskazujesz folder w którym umieściłeś ten filter, przy wyborze typu plików trzeba zaznaczyć "Widows Dynamic-Link Library (*.dll)" to ci go wtedy wyświetli, zaznaczasz go i klikasz ok). Teraz możesz użyć filtra, z listy filtrów wybierasz TextSub i klikasz Ok, wskazujesz plik z napisami i gotowe.
aha dzięki bo ja myślałem, że VD przyjmuje tylko pliki *.vdf, nie zauważyłem tej drugiej opcji. Przetestuje to jak wrócę do domu. jeszcze raz dzięki
Strony 1