#501 2006-06-22 23:18:43

Mr_Gregor
Użytkownik

Odp: Piłka nożna

lb333 napisał:

Graham Poll to jeden z lepszych sędziów, ale ten mecz mu zdecydowanie nie wyszedł...
Mecz piękny, ale czy ten Australijczyk nie dostał przypadkiem trzech żółtych?

Dostał, dostał.
Nawet FIFA na swojej stronie o tym pisze.
Niezła afera z tego będzie

#502 2006-06-22 23:21:52

parara
Użytkownik

i jeszcze jeden karny powinien byc,
jakis tam chorwat (nie wiem jaki, ale chorwat) dotkanal ręką piłki na własnym polu karnym deprecha

KDE4 ssie

#503 2006-06-22 23:24:18

Beavis
Zbanowany

Ogi gdzie jesteś - przez Twoją nieobecność jakoś tak mało się dzieje w temacie smile_lol.

W dzisiejszym meczu Japonia - Brazylia działo się, mimo wszystko, sporo smile. Pierwsza połowa była szaleńczą pogonią skośnookich za reprezentantami Ameryki Łacińskiej - starali się uzyskać jak najlepszy wynik, co w połączeniu z rywalizacją dwóch pozostałych drużyn z grupy, mogło dawać im awans. I owszem... przez 45 minut Japonia była stroną dominującą - wyprzedzała spokojnie grającą Brazylię, broniąc się skutecznie, jak i atakując, co przyniosło im efekt w postaci gola. Niestety do było za mało... do połowy przegrywali już 2:1 smutny. W drugiej części meczu... nie istnieli na boisku. Wyszli z kontrą dopiero po 6-7 minutach. Widocznie zabrakło im sił do walki... co jak co, ale Brazylijczycy to nie byle jaki przeciwnik; wydawało mi się nawet, że zawodnicy Ameryki Łacińskiej grali całkowicie na luzie, za to Japończycy byli zdeprymowani przewagą przeciwnika. Potem było już coraz gorzej - zmiana zawodnika, który na skutek kontuzji musiał opuścić boisko zaledwie po 5 minutach, bezradność wobec brazylijskiej samby (:P) i w końcu zasłużone zwycięstwo obecnych jeszcze mistrzów świata.

Pod koniec przełączyłem na drugi mecz... sędzia nie panował nad tym co się dzieje - będzie niska nota dla niego kupa.

papa

#504 2006-06-22 23:27:10

Przemek3
Użytkownik

mała poprawka Beavis: do połowy meczu był wynik 1:1 a nie 2:1:D

Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-22 23:27:36)

#505 2006-06-22 23:31:23

Beavis
Zbanowany

Bardzo możliwe... nie pamiętam za dobrze szalony.
A tego co czytam to niezła afera z tym sędzią... jak długo żyję na tym świecie to nie przypominam sobie podobnej sytuacji (przynajmniej na tą chwilę los).

papa

#506 2006-06-22 23:35:12

ralphkun89
Użytkownik

Piękny był meczyk Australia-Chorwacja 2:2. Poprostu poezja, ale sędzia popełniał takie błędy, że się słabo robiło. Emocji w tym meczu nie brakowało, do ostatniej chwili nie wiadomo było kto przejdzie. Piękna ofensywna gra Australii IMO najlepszy mecz mundialu. Mam nadzieje, że Australia dokopie Włochom w 1/8.

#507 2006-06-24 10:29:07

Beavis
Zbanowany

Nadszedł czas rozpoczęcia prawdziwych Mistrzostw Świata (niestety już bez naszych rodaków smutny).
Po fazie grupowej można mówić o kilku niespodziewajkach - odpadnięcie Czechów, awans Włochów z pierwszego miejsca smile i, oczywiście, zakwalifikowanie się Francuzów do dalszych meczów fuj. Cieszy mnie, że Australia również dostała się do 1/8 jezor
Od dzisiaj koniec z przelewkami... teraz już tylko 90 minut (ewentualnie dogrywka kombinuje) i ktoś pakuje manatki + powrót do domu. Sądzę, że Brazylia, tak bardzo krytykowana przez wielu, pokaże na co ich stać (mecze grupowe miały na celu, przede wszystkim, nie nałapać kontuzji i kartek) skoro mierzą do finału oczkod.
Z innych meczów:
SZWECJA - NIEMCY może być interesująco, bo obie jedenastki nie błyszczą formą... stawiam jednak na naszych zachodnich sąsiadów smile_big,
ARGENTYNA - MEKSYK bez dwóch zdań - Argentyna (też nie przemęczali się w grupie),
EKWADOR - ANGLIA życzę naszym niedawnym rywalom jak najlepiej, jednak szanas za dużych im nie daję... za to później Anglia polegnie respekt,
HOLANDIA - PORTUGALIA karne wow i wygrana... smile,
WŁOCHY - AUSTRALIA mam nadzieję, że Hiddink obmyśli jakiś genialny plan i cały ten system obronny Włochów polegnie (po bardzo dobrej grze),
SZWAJCARIA - UKRAINA dla mnie wielka zagadka, co się będzie działo podczas tego meczu... IMO dwie najsłabsze drużyny w 1/8 finału,
BRAZYLIA - GHANA zwycięzca może być tylko jeden jezor
HISZPANIA - FRANCJA 5:0 dla Hiszpanów?

Ile się z tego sprawdzi... oby jak najmniej los.

papa

#508 2006-06-24 10:37:39

Winged
Użytkownik

Też się zabawię w typowanko. smile_big

Szwecja - Niemcy (Szwedom życzę zwycięstwa.) Wynik 2:1
Argentyna - Meksyk (Zwycięstwa życzę Meksykowi.) Wynik 3:1
Ekwador - Anglia 0:3
Holandia - Portugalia 1:2 (zwycięzcą będzie Portugalia, ale po dogrywce)
Włochy - Australia (Forza Italia smile) 2:1
Szwajcaria - Ukraina (to będzie dobry mecz) 3:2
Brazylia - Ghana (Ghana naprzód!) 5:1
Hiszpania - Francja (Czuję, że Francja się przemoże, chociaż życzę im jak najgorzej. smile) 2:2 (karne i zwycięstwo niestety Francji smutny)

Ostatnio edytowany przez Winged (2006-06-24 10:37:55)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#509 2006-06-24 10:45:28

lb333
Użytkownik

Szwecja - Niemcy - Niemcy wygrają.
Argentyna - Meksyk - Oczywiście Argentyna.
Ekwador - Anglia - Anglia, z łatwością.
Holandia - Portugalia - Portugalia.
Włochy - Australia - Australia! yahoo
Szwajcaria - Ukraina - Szwajcaria, chyba.
Brazylia - Ghana - Ghana! To będzie ciekawy mecz.
Hiszpania - Francja - Hiszpania.

Chciałbym jeszcze dodać, że moje typy nigdy się nie sprawdzają.:(

#510 2006-06-24 11:10:44

Aizen
Użytkownik

Ib , więc życzę Ci aby w przypadku Szwedów i Holendrów (bo za nimi jestem) rzeczywiście się nie sprawdziły smile_big Reszta jest ok .

Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-06-24 11:11:38)

#511 2006-06-24 11:18:53

lb333
Użytkownik

Aizen napisał:

Ib , więc życzę Ci aby w przypadku Szwedów i Holendrów (bo za nimi jestem) rzeczywiście się nie sprawdziły smile_big Reszta jest ok .

Ale Holendrzy mi się na pewno sprawdzą. Portugalia wygra[yahoo]:-D

#512 2006-06-24 11:22:49

phenix
Użytkownik

Dołączę do zabawy, fajnie się będzie później porównywac.:P
Szwecja - Niemcy - Niemcy wygrają, choć łatwo im nie będzie, wynik 1:2
Argentyna - Meksyk - Do boju, Argentyno!:) 3:1
Ekwador - Anglia - I tu skończy się walka Ekwadoru na tym mundialu. Wynik 0:2
Holandia - Portugalia - Ech, mam rozdarte serce, chyba minimalnie wolałbym widzieć dalej Holendrów. Awans Holandii po dogrywce...
Włochy - Australia - Włochów już zdążyłem znów znienawidzić na tych mistrzostwach, więc kibicuję Australii.:) Ale realnie patrząc, znowu Włosi prześlizgną się dalej. 1:0
Szwajcaria - Ukraina - Nuuuuda, aż strach. Choć może obydwie drużyny czując, że rywal jest w ich zasięgu coś jednak pokażą. Stawiam na Ukrainę, choć sam nie wiem czemu.:-D
Brazylia - Ghana - To może być ciekawy mecz, jedyne drużyny, które mają z Brazylią szansę wygrać, to takie, które będą dominować szybkością i zdecydowaniem, a tego akurat reprezentacji Ghany nie brakuje. Gdyby japończycy ostatnio nie podrażnili canarinhos, to zdecydowanie stawiałbym na Ghanę, a tak to chyba jednak Brazylia, ale po zabójczym boku.:) 3:2
Hiszpania - Francja - Kibicuję Hiszpanii, ale pewnie oni znów pokonają sami siebie i szybko odpadną z turnieju. :/ 0:1 po średnim meczu. (To chyba mecz, w którym najbardziej chciałbym się pomylić.;) )

#513 2006-06-24 11:23:57

Aizen
Użytkownik

Ib nie wiem co Portugalia wygra ale napewno nie mecz z Holendrami na tym Mundialu smile_big No ale przekonamy się ;)phenix Nostradamus mówi : Hiszpania mistrzem (coś tam jeszcze było o Belzebubie:D ), więc nie mogą przegrać z Francją . Nie przepadam za Francuzami więc mimo wszystko będę za Hiszpanami . A tak na poważnie to byłoby miło gdyby mistrzem został ktoś kto nigdy dotąd nim nie był ( najlepiej i najzabawniej gdyby to była Ghana okej)

Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-06-24 11:28:37)

#514 2006-06-25 23:01:39

lb333
Użytkownik

Portugalia awansowała.[yahoo] Mimo kompletnego chaosu na boisku, udało im się obronić przewagę. Chciałbym zaznaczyć, że druga kartka dla Deco była niesłuszna, powinien ją dostać Cocu. Costinia jest najgłupszy defensywnym pomocnikiem jakiego widziałem. Miałem wrażenie, że Holandia chciała wykosić najważniejszych zawodników przeciwnika.

#515 2006-06-25 23:08:00

almisael
Użytkownik

jak by tak jeszcze jakaś masowa napierdalanka sie trafiła to fajny mecz by był ;]

mowa o port vs hola

#516 2006-06-25 23:11:27

Winged
Użytkownik

Portugalia i Figo do domu! jezor smile Nie spodziewałem sie tego po tym zawodniku. Mam nadzieję, że tak jak względem De Rossiego, tak i względem Figo zostaną wyciągnięte konsekwencje.
BTW, sędzia nie umiał zapanować nad sytuacją. Myślę, że gdyby wyrzucił Figo za "główkę", to by to lepiej wyglądało. No ale cóż, skoro gubi się czerwoną kartkę, to czego można było się spodziewać. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#517 2006-06-25 23:12:24

Beavis
Zbanowany

Daj spokój... jak długo żyję to jeszcze nie widziałem podobnego czegoś! Pewnie nawet łagodniej wyglądałby pojedynek w meczu Izrael-Palestyna, niż to co działo się na boisku. Ja bym na miejscu tego sędziego to dał jeszcze ze dwie czerwone, a przede wszystkim byłbym bardziej zdecydowanym i "bojowym", żeby zawodnicy czuli respekt.
Jednym słowem, Portugalia zmasakrowana i słaba... Anglia-Portugalia... zapowiada się mało interesująco oczkod.

papa

#518 2006-06-25 23:15:13

lb333
Użytkownik

Mnie się wydaje, że to Szpakowskiemu (Szaranowiczowi? zawsze mi się mylą) się przewidziało, że sędzia zgubił tę kartkę. Przecież ją miał.
A w ogóle gdyby Holandia oddała piłkę, to może by się to tak nie skończyło.

#519 2006-06-25 23:16:27

Kuna_kun
Użytkownik

Beavis napisał:

zapowiada się mało interesująco oczkod.
papa

Przypomnij sobie mecz tych dwóch drużyn na Euro 2000. Może stanie się coś ciekawego... Chociaż Figo nie wbije już takiej bramy jak wtedy, bo pauzuje za czerwoną kartkę

#520 2006-06-25 23:18:50

lb333
Użytkownik

Kuna_kun napisał:
Beavis napisał:

zapowiada się mało interesująco oczkod.
papa

Przypomnij sobie mecz tych dwóch drużyn na Euro 2000. Może stanie się coś ciekawego... Chociaż Figo nie wbije już takiej bramy jak wtedy, bo pauzuje za czerwoną kartkę

Figo nie dostał czerwonej smile

Stopka forum

© Animesub.info 2025