Nie jesteś zalogowany.
12 epek już jest!!![yahoo]
Mam czwarty odcinek za sobą i coraz poważniej zastanawiam się, dlaczego tę nudę oglądam? Oprócz intro nic w tej serii nie ma ciekawego. Fabuła wcale nie jest wciągająca. Zagadkowość... jaka zagadkowość? Nie ma budowania napięcia. Istnieje tylko obraz, natomiast zero wysiłku umysłowego Z tego serialu pozostawię sobie muzyczkę intro i dalszych części nie mam zamiaru oglądać, bo nawet nie ma w nim tej zagadkowości jaka została wytworzona w Jikogu Shoujo. Ten dedektyw nie dorównuje dociekliwości reportera z JS, czy też widzeń jego córeczki (no ale te postacie doszły troszeczkę później do głównej roli w JS)
Nie wiem dlaczego ty siię tak podniecasz tym Jikogu Shoujo. Do bodajże 8 epka nic się nie działo no prawie nic, cały czas było to samo.
Ostatnio edytowany przez Maku (2006-06-24 23:23:47)
no to teraz czekamy na subki:D
Jest? Gdzie?! AAA! KILL!
<Przepraszam, odbija mi bo już n-tą godzinę kuję do ostatniego egzaminu>
Swoją drogą ciekawe jak to wszystko się zakończy,zauważyliścvi ze co chapter poznajemy jakąś nową osobę? w poprzednim to była Shion, w obecnym mamy "dyrektora"(prawdopodobnie) z części pierwszej.
Może w kolejnej poznamy w końcu Satoshi'ego?
EDIT: Sorka za pomyłkę, oczywiście chodziło o Shion[baka]
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-06-26 02:48:20)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Jak tylko mi transfer wróci do normy biorę się za ściąganie. Tylu forumowiczów nie może się mylić...i lepiej żeby tak było[osilek]:-D
Tylko obejrzyj od razu pierwsze 4 epki, nie sugeruj się pierwszym.
fillip75 napisał:Mam czwarty odcinek za sobą i coraz poważniej zastanawiam się, dlaczego tę nudę oglądam? Oprócz intro nic w tej serii nie ma ciekawego. Fabuła wcale nie jest wciągająca. Zagadkowość... jaka zagadkowość? Nie ma budowania napięcia. Istnieje tylko obraz, natomiast zero wysiłku umysłowego Z tego serialu pozostawię sobie muzyczkę intro i dalszych części nie mam zamiaru oglądać, bo nawet nie ma w nim tej zagadkowości jaka została wytworzona w Jikogu Shoujo. Ten dedektyw nie dorównuje dociekliwości reportera z JS, czy też widzeń jego córeczki (no ale te postacie doszły troszeczkę później do głównej roli w JS)
Nie wiem dlaczego ty siię tak podniecasz tym Jikogu Shoujo. Do bodajże 8 epka nic się nie działo no prawie nic, cały czas było to samo.
Jednemu się podoba to, innemu co innego. Dajmy już temu spokój.
Jest? Gdzie?! AAA! KILL!
Oczywiście Tokyo Toshokan/a.carywater.net: klik
no to teraz czekamy na subki:D
Jak się jutro wcześnie obudzę, to postaram się zrobić. Najgorsze jest to, że będę je musiał obejrzeć z rana.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-24 23:37:45)
To nie jest tak, że zniechęca, ale w pierwszym epku jest mało napięcia (tylko momenty). Pierwsza scena może rozwalić. W drugim odcinku zaczyna się dziać, a trzeci i czwarty - cudo! Chociaż fillipowi75 się nie podoba. Ale jest dopiero drugą osobą, której się Higurashi nie podoba. Pierwsza wolała pokemony...
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-24 23:54:51)
Wszystkie oprócz dwóch, czyli jakieś 15 (na oko). Chociaż pewnie więcej...
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-25 00:19:12)
W Jigoku Shojou nic się nie działo? Każdy odcinek dotyczył innej sprawy i wnosił coś innego. Tajemniczość i zaskoczenie było tam czymś normalnym (zwyczajnym) w odróżnieniu od tego tutaj. Zero przygotowania napięcia, wziął kij bejsballowy i sobie machał, jakieś niedopowiedzenia ze strony dziewczyn. Niby trzymał w tajemnicy, ale rozpowiadał o tym. Baaardzo fascynujące W Jigoku Shojou do końca nie było wiadomo, czy zostanie rozwiązana wstęga i wypełni się zemsta. Czy to akurat o tą osobę chodzi? (pamiętasz odcinek z bliźniaczkami?) Wręcz fantastyczny klimat, wizje jakie otrzymywała córka od... no właśnie nie dziewczynki. A ten odcinek z pielęgniarką po prostu ściął mnie. No, cóż nie ma sprawiedliwości na świecie. I czasami zaskakujące wnioski, że zemsta popłaca... zero moralitetów. No i to zakończenie. Ale o tym nie będę mówił. Ale faktycznie jak ktoś nastawił się na krew, to cóż może czuć się rozczarowany. Chociaż i w JS było grzebanie żywcem i okładaniem kijami, ale nie w takiej dawce. A ta oya-cośtam nie ma porównania z Piekielną Dziewczyną. Niewinna, aczkolwiek bezwzględna. Bardziej przypadło mi w pamięci: "Ippe shin de miru?" W waszym serialu nie ma fabuły budującej sens tej postaci mitycznej, no może po kilkunastuktórymś odcinku dowiedziałbym się o tym, ale szkoda czasu na te bzdety. Powiem jedno, jeżeli po pierwszym odcinku nie spodobał się on, to i po czwartym też nie będzie ciekawszy.
Zero przygotowania napięcia, [...]
[roftl]No nie moge... albo ty jakiś dziwny jesteś albo po prostu uparłeś się żeby to anime obalić. No cóż każdy ma swóje gusta ale nie wyskakuj z tekstami, że tu nie ma klimatu bo klimat jest tylko TY go nie wyczułeś.
jak możesz to uwzględniaj SPOILER bo nie każdy lubi wiedzieć co się będzie później działo, nawet jeśli dane anime ci się nie podoba:)
coi chapter poznajemy jakąś nową osobę? w poprzednim to była MIon [cytuj]
W poprzednim poznaliśmy Shion.
Co do samego anime jest świetne.
~kubik, pierwsza scena pierwszego epa powinna cię zachęcić.
Ja jestem po 10 epku i muszę powiedzieć że klimat i w 1 chapterze i teraz w 3 wymiata. Trochę gorszy jest chapter drugi, ale w nim z kolei jest mnóstwo informacji na temat samego święta Watanagashi.ps. witam wszystkich, bo ja tu nowa:)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
witamy, witamy i zapraszamy to wspólnego oddawania pokłonów Oyashiro-samie:D
witammmmm..............
SPOILER
12 epek chyba najbardziej przegięty z całej serii, Grunt to troskliwi sąsiedzi (którzy gotowi są zapewnić każde alibi)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
będą dziś napiski do 12 epka??
Jestem na 20 minucie, ale mam dużo opuszczonych linijek. Chyba dziś będą.
żeby na wieczór były to będę bardzo wdzięczny:D
nie moge sie doczekac napisów
jestem ciekaw ile epow bedzie miec ta seria i czy beda jakies kinowki bo normalnie wymiata
seria am miec 26 epów:) było już podawane w tym temacie:)
nie moge sie doczekac napisów
jestem ciekaw ile epow bedzie miec ta seria i czy beda jakies kinowki bo normalnie wymiata
Nie sądzę, żebyśmy się doczekali jakiejś kinówki.
Napisy dziś będą, choć mam problem z przetłumaczeniem jednego fragmentu. Na szczęście nie jest on istotny dla fabuły. (jak ktoś chce pomóc, dialog zamieściłem w temacie "-==Jak to przetłumaczyć?==-").
BTW Przemek3, poprzedni avatar był lepszy. Może dlatego, że nie mogę patrzeć na tego śmiesznego grubasa.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-26 14:48:49)