Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Możesz się wziąść za Nile. Behemoth gra teraz pod nich.
Ostatnio edytowany przez Piotroz (2006-06-27 14:41:14)
My Dying Bride, Katatonia,Anathema - doom metal (jest takze plyta na ktorej Anathema gra z My Dying Bride)
Opeth tez nie nalezy do popu...
Death in June
Fear Factory (Zero Signal jest na Mortal Kombat podczas walki ze Skorpionem)
Slipknota widze ze masz...
Therion - wczesniejsze plyty to prosty metal, potem (chyba od Vovin dodaje wstawki z zenskim wokalem - cos lae Sins of Beloved , tylko ze lepsze wg mnie i dluzej pozostaje w pamieci). Ciekawostka przez pol roku w zespole gral Polak..
Coil, Gathering (podchodzi raczej pod gothic ale widzialem ze miales nawet Nightwisha wiec to tez moze Ci przypadnie do gustu - wspanialy zenski wokal)
XIII Stoleti (polecam szczegolnie Nosferatu i Werewolf)
The Last Days of Jesus - no moze to nie do konca metal tylko psycho, ale pare jesiennych kwalkow tez sie znajdzie
Biohazard (po prostu wlacz Domination...)
Hunter - polski calkiem melodyjny
Immortal,Dark Funeral,Demise,Emperor, Headless,BloodBath - tutaj zapomnij o melodi (to tak jakbys wyciagnal najlepsze fragmenty z mocnych kawalkow i zrobil z nich krociutkie utwory po 2, 3 minuty
Rammstein - to wszyscy znaja .. taki do poruszania sie metal
Bathory (zdaje sie polski, jak dobrze pamietam)
Behemoth i Samael - starsze zespoly ale bardziej ambitne od wielu nowszych
... dobra wiecej nie pamietam, nie slucham juz od ponad 4 lat... zreszta na lato nie nadaje sie metal... przerzuc sie na jakis rock lub gothic albo darkwave...
Na lato w samraz metal, bierzesz boomboksika na dzialke z kolegami metalami i szatankami ,kilkanaście litrów "soków" dla starszych i impreza w rytm blacka i deatha:)
A Bathory to raczej cos skandynawskiego...chyba:)
Ostatnio edytowany przez Zeus (2006-06-27 15:04:38)
jezeli chodzi o BM moge polecic : Bessat, Thunderbolt, Infernal war, Iperyt
Zeus , zdaje sie ze przegapiles w tym roku niezla okazje do "swietowania", mamy 06 rok wiec 6 czerwca (6 miesiac) mozna bylo sie bawic w ognisko pod kotem w rynnie (uprzednio wczesniej zakratowanej na dole by nie byl w stanie uciec ) ... : D
Dla wiekszego efektu mozna bylo jeszcze zrobic o 06:06:06 (przynajmniej zaczac)... : D
Hehe, nawet nie wiesz jak bardzo umieralem po tym, wszedzie odrócone krzyze i tanie wino, takich okazji sie nie traci!!!
... to "za moich czasow" brakowalo towarzystwa do wspolnych zabaw.. a teraz czlowiek zamiast sie bawic to do filharmonii chodzi : )
Z takich zywych power metalowych zespolow to sluchac mozna jeszcze Rhapsody, Derdian. Przyjemnie sie slucha jadac samochodem po wertepach ...
Z takich zywych power metalowych zespolow to sluchac mozna jeszcze Rhapsody, Derdian. Przyjemnie sie slucha jadac samochodem po wertepach ...
Rhapsodopodobny jest jeszcze Luca Turilli (podobny... bliźniak wręcz, bo Luca jest gitarzystą w Rhapsody ), a jak ktoś lubi metalowo-folkowate granie, to Skyclad i Cruachan, może jeszcze Elvenking
dziwne że jeszcze nikt o Lordi nie wymienił:D
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-06-27 16:09:14)
Manowar - jak dla mnie klasyka Heavy/Power metalu jesli lubisz rycerskie klimaty (glownie o wikingach ;P), a takze raczej spokojniejszy metal to posluchaj
Helloween - klasyka Heavy, chociaz raczej malo znana (przynajmniej wsrod moich znajomych)
Exodus - kapela ktora stawiam na rowni (a czasem nawet wyzej) ze Slayerem, jak niektorzy sie smieja kopiowali Slayera jeszcze przed jego powstaniem. Ich pierwsze plyty sa podobne do Reing in Blood oraz Show no Mercy Slayera, a takze Pleasure to Kill Kreatora, jak wiec lubisz takie klimaty to polecam. Nowsze plyty roznia sie juz od starych bardzo znacznie. I ze speed trasha zblizaja sie coraz bardziej w polaczenie trasha z deathem
.
Mnemic - jak sami o sobie mowia - graja futurystyczny metal. Jak dla mnie to taki, ni to death, ni to industrial. Brzmi to calkiem fajnie, ale zdecydowanie nie kazdemu przypadnie do gustu.
Motorhead - kolejna klasyka heavy metalu, wstyd nie znac
Obituary- death metal (ze Skandynawii chyba, ale pewien nie jestem ) mi tam sie podoba, chociaz za deathem srednio przepadam
Lacuna Coil - Jesli lubisz melodyjne granie to mozesz przesluchac, jesli nie to sie nawet za to nie zabieraj
Slayer - Wiem ze wypisales go na swojej liscie, ale niedlugo wydaja nowa plytke, takze warto sie nia zainteresowac. Jest juz w necie dostepny pierwszy kawalek pt. Cult i szczerze mowiac jestem zachwycony. Jest to dokladnie to co zapowiadali - idealne polaczenie Reing in Blood z Seasons in The Abbyss przesiakniete agresja i nienawiscia (czyli to co wszyscy w Slayerze kochamy ;P). Martwi mnie tylko ze znajac zycie pewnie plytka ta nie ukaze sie w naszym kraju ze wzgledu na dosc kontrowersyjna okladke i podobne testy piosenek.
Ostatnio edytowany przez Orzech (2006-06-27 16:19:33)
Exilia, Type o Negative, Tool, Submersed, Stratovarius, Disturbed... tego chyba jeszcze nie było...
Hmmm... ale sie tego narobiło, bede miał co robic, szukac tego po kumplach badz...zassac i słuchac w nieskonczonosc...:) Zainwestuje chyba w nowe glosniki bo te nie pociagna dlugo jak bede tyle muzy słuchal
Slayer Martwi mnie tylko ze znajac zycie pewnie plytka ta nie ukaze sie w naszym kraju ze wzgledu na dosc kontrowersyjna okladke i podobne testy piosenek.
Widziałeś kidyś okładki Cannibal Corpse , to jest dopero coś dla mohera [roftl]
Wiele jest okladek ktore moher by pokochal, ale dopiero teraz ma on cos do powiedzenia w tym kraju (i o to "cos" za duzo), takze znajac zycie nasz biedny rynek muzyczny zbiednieje jeszcze bardziej. Czekajmy tylko na sytuacje kiedy Behemoth juz nawet plyt w Polsce wydawac nie bedzie, bo watpie zeby im sie chcialo tylko dla naszego kraju okladki cenzurowac.
ja mam propozycje!! WSZYSTKICH FANOW BEHEMOTHA Z GORY PSZEPRASZAM!! !!! Zespół MIG & BEHEMODH, proponuje na początek obejrzeć prawdziwą wezje.Ja trzy dni się z tego nabijałam .
a ja ci polece cos ciekawego inspirujacego orginalnego a mianowicie Nocturnus bardzo dobry death metal serio polecam z wymienionych wyej pasuje fear factory, cob, w Polsce tez jest pare dobrych kapel black/death ale teraz ci nie powiem za pozno jest na myslenie
Zeus radze ci obczaic to:
Catamenia (melodyjny black metal - zajebiste!!! sample znajdziesz na www.catamenia.net),
Falkenbach (metal polaczony z folkiem, super wokal ma koles, jest to projekt solowy),
Nargaroth (niemiecka kapela, a raczej solowy projekt, ostre granie, zarowno wokalnie jak i instrumentowo. Goraco polecam zaczac od albumu Black Metal ist Krieg).
I wiele bym tak mogl wymieniac, ale nie ma sensu bo i tak pewnie ich nie przejrzyj majac juz tyle (w wiekszosci gownianego grania) do przejrzenia Pozdrawiam.
Strony Poprzednia 1 2