Nie jesteś zalogowany.
A ja wczoraj sobie zassałem gre, Maple sotor - gra mmorpg 2D, zrecznosciowa xD
he świetna gra:]
każdemu polecam :]
Kiedyś prowadziłem server Pol-RO :]
Gralam jeden dzien na Pol-Ro xD Sporo moich znajomych tam gralo.
A to link dla Zgrzyta: http://kdr.net.pl/index.php?a=download
Nie wiem, jak Zgrzyt, ale ja skorzystałem. Mam rozpakowanego klienta i może niezbyt mądre pytanie, ale brak mi doświadczenia z MMORPGami:
Otóż na stronie informacyjnej KDR polecają uruchomić jeden patcher, kiedy ściągną się aktualizacje - następny patcher a kiedy... aktualizacje - jeszcze jeden patcher (KDR).
Uruchomiłem ten pierwszy i wyskoczyło okno "patch client" z napisami - jak się domyślam - po koreańsku, ale u mnie nieczytelnymi. Coś tam faktycznie idzie jak krew z nosa (pasek postępu) i widać 3 przyciski z czego 1 ("start") jest nieaktywny, a pozostałe to "home" i "exit".
Chodzi mi o to, co mam zrobić, kiedy skończy się ładowanie (o ile dobrze zrozumiałem, poznam to po "zapaleniu się" przycisku "start"). Wcisnąć ten "start"? Czy olać/zamknąć to okno i uruchomić następny patcher? Pytam, bo nie chcę, żeby to Bóg raczy wiedzieć ile jeszcze mające trwać ładowanie poszło się je?ać.
Jak sie zapali "Start" po spaczowaniu uruchamiane plikiem Rangarok.exe i Sakray.exe nalezy wcisnac "exit" , potem uruchamia sie paczera.exe ,
dopiero potem uruchamia sie gre plikem RO-0417a. Tak to wyglada. A najlepiej to poczytac forum na stronie kdr tam wszystko opisane jest co i jak , lub zapytac sie na ircu.
A najlepiej to poczytac forum na stronie kdr tam wszystko opisane jest co i jak , lub zapytac sie na ircu.
Właśnie na stronie KDR nie napisali, co nacisnąć. Rozumiem, że "exit". Dzięki. A czy to, że aktualizacje długo się ładują, jest normalne? Właśnie tam wolę nie pytać o takie rzeczy, bo jestem niewyspany i w tym stanie nie mam ochoty się z nikim użerać.
Moje zdanie co do Ragnarok Online i polskich serwow.
Polaczenie wszystkich
I zrobienie polskiego serwera RO
Jesli nie
napisanie do autora gry o zrobienie serwera dla Polski(tylko zeby abonament byl propocjonalny do polskich zarobkow)-he a co mysle nie mozliwe...
Pozostaje polaczenie serwow RO
A w ragnarok online gracie na darmowych serverach??? Bo z tego co wiem są tylko płatne, a bardzo chętnie bym sobie w to pograł. Więc jak znacie jakieś darmowe servery, najlepjej angielskie, to podajcie. I dobrze by było, (jak by się oczywiście znalazły darmowe servery) żebyście podali link do stronki gdzie można grę ściągnąć i zarejestrować się. Z góry dziękuję.
PS. Czy server KDR jest darmowy jak tak to jak przez niego grać w Ragnarock on-line?
PS2. Sorki za tak denne pytania ale chciałbym się czegoś dowiedzieć...
Ostatnio edytowany przez Rafix (2006-07-16 12:09:56)
Czy server KDR jest darmowy jak tak to jak przez niego grać w Ragnarock on-line?
"Ragnarock" (przez "ck"), to był klub w grze Max Payne.
Na stronie informacyjnej KDR wyjaśnione jest może nie wszystko, ale jednak sporo. Link do niej widnieje na tym forum, w tym wątku.
P.S. Mijają godziny a pierwszy patch ciągnie się jak smród. Tak ma być? te dwa następne też będą się ściągały godzinami?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-16 14:19:53)
Dzięki Obiwanshinobi.
To życzę powodzenia w ściąganiu patchy. Bo ja tu nie wiem, czy ktoś sobie ze mnie jaj nie robi, czy gdzieś tam mają taki wątły upload, czy ch?j wi co.
Udało mi się już prawie all sciągnąć ale mam jeszcze jeden problem gdzie tam się postać tworzy?? Bo account mam a postaci nie:P.
Ĺciągnąłeś wszystkie patche? Pogratulować. Mi się jeszcze ślimaczy pierwszy. Domniemywam, że postać tworzy się z poziomu gry.
To życzę powodzenia w ściąganiu patchy. Bo ja tu nie wiem, czy ktoś sobie ze mnie jaj nie robi, czy gdzieś tam mają taki wątły upload, czy ch?j wi co.
Po przyjacielsku powiem ci - olej to patchowanie aplikacji w niczym ci to nie pomoże Z darmowych serverów tylko kilka mają zaimplementowane ponad 90% nowości - reszta działa na klientach sprzed roku. A jak są randomy to na co ci patchowanie? Jeszcze klikaj 'exit' Ciekawe czy po tym sptachuje ci sięw pełni po tym uruchamia się Game Guard - chroni cię przed ukradnięciem konto lub chasła.
A w ragnarok online gracie na darmowych serverach??? Bo z tego co wiem są tylko płatne, a bardzo chętnie bym sobie w to pograł. Więc jak znacie jakieś darmowe servery, najlepjej angielskie, to podajcie. I dobrze by było, (jak by się oczywiście znalazły darmowe servery) żebyście podali link do stronki gdzie można grę ściągnąć i zarejestrować się. Z góry dziękuję.
PS. Czy server KDR jest darmowy jak tak to jak przez niego grać w Ragnarock on-line?
PS2. Sorki za tak denne pytania ale chciałbym się czegoś dowiedzieć...
1. Czytałeś ten temat od początku? no comments
2. Daromwy, gra sie normalnie ale nie polecam serveru.
3. nic nie szkodzi po listę serverów tutaj spójrz i polecam EuphRO
I do wszystkich! Wcześniej podawałem sdres skąd można zassać torrent do wszystkich klientów. Najnowszy KRO i Sakray + patch jakiegokolwiek serveru z taką liczbą seedów jaka zawsze jest nie zajmie wam nawet 5h
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-16 17:28:22)
Po przyjacielsku powiem ci - olej to patchowanie aplikacji
Tak pewnie zrobię, bo to patchowanie mi się najwyraźniej rozkraczyło. Rozumiem, że skoro mam klienta, mogę próbować szczęścia bez patchowania?
Ale jednak to patchowanie czasami się opłaca, bo jeśli nie masz czegoś nowego wyskakują jakieś dziwne błędy:)
Kisiel napisał:Po przyjacielsku powiem ci - olej to patchowanie aplikacji
Tak pewnie zrobię, bo to patchowanie mi się najwyraźniej rozkraczyło. Rozumiem, że skoro mam klienta, mogę próbować szczęścia bez patchowania?
Najpierw powiedz mi jaki numer ma twój KRO i Sakray
Ale jednak to patchowanie czasami się opłaca, bo jeśli nie masz czegoś nowego wyskakują jakieś dziwne błędy:)
No jak masz klienta sprzed roku to tak ale jak grasz na randomach lub 'zwykłym' serversze na co ci to? Wystarczy ściągnąć Sakray Patch dll 1024 - to załątwi sprawę
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-16 17:30:26)
ahahahha DRT server pfff ludzie ja tak samo jak kisiel dam sobie spokoj z komentowaniem tego servera ;3 ....
Ja Gram na Euph Ro albo Anime Ro /Anima Ro ...
A ja wczoraj sobie zassałem gre, Maple sotor - gra mmorpg 2D, zrecznosciowa
I jak wrażenia/wymagania (szeroko pojęte)?
Psychopata napisał:A ja wczoraj sobie zassałem gre, Maple sotor - gra mmorpg 2D, zrecznosciowa
I jak wrażenia/wymagania (szeroko pojęte)?
Temat chyba jest o RO a nie o Maple sotor aż tak nie offtopujmy koledzy
aż tak nie offtopujmy koledzy
Czemu nie? Jeśli to faktycznie MMORPG, to nie odbiega bardzo od tematu.