#81 2006-06-28 21:05:39

Prince_Vegeta
Użytkownik

Odp: Miss z Anime

n0need napisał:

W ogóle to już się nie łapię... dam może swoją propozycję przeprowadzenia Drugiej Edycji Miss Anime smile Nie będzie całościowe, bo od tego jesteśmy wszyscy żeby to ładnie dopracować smile
1. Uczestniczy każda wybrana kandydatka, nawet jeżeli była w pierwszej edycji.
2. Wysyłamy fotki (max 3) do Prince_Vegeta, który zmienia ich format do miniaturki i  daje na imageshack (według mnie najlepszy serwer)
3.Można zamieścić do każdej kandydatki opis, który zawierałby się w dwóch-trzech linijkach.
4.Kandydatki byśmy wysyłali calutki tydzień (od 01.07 do 08.07).
5.Prince_Vegeta "dostaje" trzy dni na sprawdzenie wyników i wypisaniu całej listy kandydatek wraz z opisem w pierwszym poście i zapisaniem miejsca kandydatki + trzy fotki

Teraz mam kilka pytań:
1. Jak robimy punktacje? Może nowa? Zostajemy przy starej?
2. Robimy każdą edycję w innym wątku, a jeden wątek będzie do dyskusji na temat tego konkursu, poglądy, problemy i z pytaniami (to co teraz robimy)? A może Jeden wątek do dyskusji, drugi wątek, w którym byłyby TYLKO I WYŁĄCZNIE posty prowadzącego?
3. Może w dalszych częściach ktoś będzie pomagał pionierowi tego przedsięwzięcia smile?

Tyle z mojej strony smile
p0zdrawiam, n0need :]

może najpierw odpowiem na pytania :
1 - według mnie ta była dobra, przynajmnie taka forma - bo łatwo sie zliczało głosy
2 - sam się chciałem wcześniej o to zapytać ; )
3 - może ?? oczkod

[cytuj] 2. Wysyłamy fotki (max 3) do Prince_Vegeta, który zmienia ich format do miniaturki i  daje na imageshack (według mnie najlepszy serwer)

Ja wolałbym na PM dostać link ( który tylko skopiuje) to by mi bardzo ułatwiło prace, i zaraz podam czemu ...

[cytuj] 5.Prince_Vegeta "dostaje" trzy dni na sprawdzenie wyników i wypisaniu całej listy kandydatek wraz z opisem w pierwszym poście i zapisaniem miejsca kandydatki + trzy fotki

... mój brat miał jechać na kolonie, i myślałem, że będe miał więcej czasu sie "pobawić"
w dodawanie fotek, ale teraz niewiedomo co i jak ( z jego wyjazdem ) a co za tym idzie, z moim czasem siedzenia przy kompie smile_big. i właśnie dlatego chciałbym linki do zdjęć
[ ale namieszałem baka ]
No ale jak to jakieś utrudnienie, to spoko, w 3 dni powinienem sie wyrobić smile_big za pierwszym razem nawet szybko mi to poszło ( chyba? ) ;]

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-06-28 21:19:22)

Oczami Fana Blog ;]

#82 2006-06-28 21:19:22

karoleq114
Użytkownik

Co do kandydatek z poprzedniej edycji...
Moim skromnym zdaniem, w następnej edycji nie powinny brać udziału pierwsze 3(5) miejsc/a.
(ale mnie teraz zjedziecie:P)
W końcu one coś osiągnęły, a np. Hayase Mitsuki(KGNE) albo Yourichi(Bleach) miały dalekie miejsca, więc może w drugiej edycji im się uda:P
To tylko moje zdanie

#83 2006-06-28 22:11:47

Anaka
Użytkownik

Też uważam, że trochę głupie to, że mają wchodzić zwyciężczynie poprzednich wyborów - no bo tak, to za każdym razem mogą wygrywać te same. Nudne to by było. Powinna być stosowana odwrotna zasada, która jest bardziej logiczna. Te które wygrały edycję danego miesiąca powinny już nie kandydować w kolejnych. Potem można organizować wybory misski roku, w których będą brały udział pierwsze 3 zwyciężczynie z każdego miesiąca, ale nie mój konkurs nie moje zasady. jezor

Ostatnio edytowany przez Anaka (2006-06-28 22:14:03)

#84 2006-06-28 22:12:18

No1
Użytkownik

No ale tu chodzi o wybór najfajniejszej, więc jeśli forumowicze dalej je uznają za najlepsze to znaczy że takie są smile_big Jeśli znajdą się lepsze to forumowicze je wybiorą.

Ostatnio edytowany przez No1 (2006-06-28 22:13:02)

#85 2006-06-30 13:06:24

Prince_Vegeta
Użytkownik

to jak dajemy te fotki ?? na forum wystawiamy czy link na PM ? , bo trzeba coś wymyśleć  zeby sie bałagan nie zrobił.
I zakładać nowy temat " Miss Lipca" czy w tym wątku ?  bo fotki można dodawać już od jutra ; ) więc trzeba coś ustalić.

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-06-30 13:37:53)

Oczami Fana Blog ;]

#86 2006-06-30 13:38:47

Zgrzyt
Użytkownik

link na PM ! jestem za tym

#87 2006-06-30 13:47:13

harnas02
Użytkownik

Jeżeli będą mogły zwyciężczynie z poprzednich konkursów startować to ciągle będzie wygrywać Saber ~~

#88 2006-06-30 13:49:22

Zgrzyt
Użytkownik

e tam nie można być tego pewnym

#89 2006-06-30 14:04:31

karoleq114
Użytkownik

Ja uważam, że powinieneś założyć nowy temat:P
A co do Saber - wg mnie może startować w II edycji, ale nie głosujcie na nią tak dużo, bo już raz wygrała, starczy jej:P

#90 2006-06-30 14:55:47

Jasmine
Użytkownik

Anaka napisał:

Też uważam, że trochę głupie to, że mają wchodzić zwyciężczynie poprzednich wyborów - no bo tak, to za każdym razem mogą wygrywać te same. Nudne to by było. Powinna być stosowana odwrotna zasada, która jest bardziej logiczna. Te które wygrały edycję danego miesiąca powinny już nie kandydować w kolejnych. Potem można organizować wybory misski roku, w których będą brały udział pierwsze 3 zwyciężczynie z każdego miesiąca, ale nie mój konkurs nie moje zasady. jezor

Jak najbardziej popieram. Z miss każdego miesiąca wyłoni się miss roku i będzie sprawiedliwie oczkod Niech więcej kandydatek ma szansę na tytuł najpiękniejszej roku smile

karoleq114 napisał:

]A co do Saber - wg mnie może startować w II edycji, ale nie głosujcie na nią tak dużo, bo już raz wygrała, starczy jej

No to po co w ogóle ma wchodzić? oczkod To się mija z celem.

#91 2006-06-30 15:01:51

Prince_Vegeta
Użytkownik

Jasmine napisał:

Jak najbardziej popieram. Z miss każdego miesiąca wyłoni się miss roku i będzie sprawiedliwie oczkod Niech więcej kandydatek ma szansę na tytuł najpiękniejszej roku smile

Ale myślicie,że będzie tyle edycji ? że nie znudzi się ta zabawa po 3/4 edycjach ? oczkod
a co do wystawiania kandydatek jest 2:0  na PM jezor

Oczami Fana Blog ;]

#92 2006-06-30 15:15:07

karoleq114
Użytkownik

Póki będą kandydatki to będę głosował, a zresztą napewno również innym osobom tak szybko się nie znudzi:D

#93 2006-06-30 15:20:00

Przemek3
Użytkownik

może nie prędko się znudzi:0 zauważ że dochodzi coraz to wiecej Ansi'owiczów, którzy będą chcieli wziąść udział:)
a, ja jestem za wysylaniem na pm:)

Jasmine napisał:
Anaka napisał:

ja już dawno o tym mówiłem tylko nikt mnie nie słuchał[ukryty]

#94 2006-06-30 15:21:13

opcy
Użytkownik

ja wolałbymn aby były wystawiane na forum (max 3 fotki plus opis), co najwyzej prześle się kwiaty modkom aby pilnowali tematu i spam/off topici usuwali

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#95 2006-06-30 15:27:29

Dżibril
Użytkownik

A kiedy rusza następna edycja ? Bo ja mam już pare kandydatek szpan.

#96 2006-06-30 15:43:27

Prince_Vegeta
Użytkownik

to jest narazie 3:1 na wystawianie linków do mnie na PM ( ja z tych wszystkich "fotek" zrobie tak jak jest na 1 stronie + opis jak ktoś da jezor ) TYlko jak robimy, wchodzą 3 miski? czy wszystkie "nowe" ??

EDIT :

opcy napisał:

ja wolałbymn aby były wystawiane na forum (max 3 fotki plus opis), co najwyzej prześle się kwiaty modkom aby pilnowali tematu i spam/off topici usuwali

Ale jak ktoś domnie wyśle linki do tych zdjęć, co i tak by je wystawiał na forum, to byłoby praktycznie to samo, tylko bałaganu by się unikneło ( jakby się kandydatka powtórzyła to bym jej nie brał pod uwagę) i albo bym wysłał wiadomość do uzytkownika, ze już jest ta kandydatka dodana przezkokoś innego,albo  jeśli byłoby duże zainteresowanie, to pierwsze 50 kandydatek zostaje dodana oczkod

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-06-30 15:47:35)

Oczami Fana Blog ;]

#97 2006-06-30 15:51:15

Wanderer
Użytkownik

Jestem za tym, żeby dawać panie na forum. Niech każdy da trzy obrazki i dopisze krótki opis. Przynajmniej będzie widać kto kogo dał, a panie nie będą się powtarzać. Byłbym też za tym, żeby ustalić jakąś niedużą określoną liczbę kandydatek. Powiedzmy 20. Pani z 1 miejsca nie bierze udziału, w ogóle już w kolejnych edycjach bo wygrała (fani FSN don' kill me please jezor). Będzie za to brała udział w konkursie na Miss Roku, w której udział będą brały wszystkie Miss z poszczególnych miesięcy. Panie z ostatnich powiedzmy 5 miejsc nie biorą udziału w kolejnej edycji, ale mogą dopiero 2 edecje później smile

Pewnie i tak nie przejdzie. Chciałem tylko napisać, jakby się mnie to widziało.

[cytuj]Ale jak ktoś domnie wyśle linki do tych zdjęć, co i tak by je wystawiał na forum, to byłoby praktycznie to samo, tylko bałaganu by się unikneło ( jakby się kandydatka powtórzyła to bym jej nie brał pod uwagę) i albo bym wysłał wiadomość do uzytkownika, ze już jest ta kandydatka dodana przezkokoś innego,albo jeśli byłoby duże zainteresowanie, to pierwsze 50 kandydatek zostaje dodana [/quote]
Tylko że wydaje mi się, że nie wszystkim się by chciało wysyłać PM. Zauważyłem, że ludzie wolą pisać na forum, niż na PM. Widać to po głosowaniu na poprzadnią miss, jak i na złote animesuby, gdzie niewielu chciało się wysyłaś PM z głosem.
Poza tym uważam, że 50 kandydatek to z dużo. Wg. mnie niektóre zostaną bez głosów.

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-06-30 15:54:55)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#98 2006-06-30 16:31:21

karoleq114
Użytkownik

Prince_Vegeta napisał:

TYlko jak robimy, wchodzą 3 miski? czy wszystkie "nowe" ??

Ja nadal uważam, że pierwsze trzy miejsca powinny se poczekać na "Miss roku", a miejsca 4-10 i wszystkie inne kandydatki niech walczą w lipcowej edycji.

#99 2006-07-01 11:10:56

Prince_Vegeta
Użytkownik

nie moge załżyć nowego tematu smutny z "miss lipca" :/

EDIT:
Przepraszam za (spam ? )  że są 2 podobne wątki, ale już jest " Miss Lipca" widocznie w temacie nie mogło być znaku ""  i dlatego nie mogłem dodać tematu oczkod

No to zabawe czas zacząć yahoo

Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-07-01 11:13:13)

Oczami Fana Blog ;]

#100 2006-07-01 12:00:46

karoleq114
Użytkownik

Ja mam takie pytanie.
Lucy i Nyuu dawać razem, czy oddzielnie?:P

Stopka forum

© Animesub.info 2024