Nie jesteś zalogowany.
coś ci się kuna pomieszało holandia nie grała z portugalią na euro 2000 ;p ewentualnie w 2004 roku ;p
Tak samo można powiedzieć, że gdyby Figo tamtemu nie przywalił, to Holendrzy by piłkę oddali. Reasumując chamstwo goniło chamstwo. Dla mnie Figo powinien zostać odsunięty jak De Rossi za niesportowe zachowanie.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Oddanie piłki to oddanie piłki. Trzeba ją oddać, mimo wcześniejszych utarczek. Oczywiście nie umniejszam winy Figo.
Oddanie piłki to oddanie piłki. Trzeba ją oddać, mimo wcześniejszych utarczek. Oczywiście nie umniejszam winy Figo.
Nie mówię, że nie. Ale nerwy robią swoje, a akurat to zachowanie z piłką IMHO było spowodowane wcześniejszym zachowaniem Figo. Dalej to już reakcja łańcuchowa. Nie chcę tu piętnować Figo (przed meczem obstawiałem chyba nawet za Portugalią, sam nie wiem), ale to on zaczął całą tę zadymę.
Chociaż po Anglii i Ekwadorze dostaliśmy trochę rozrywki i emocji, chociaż bym wolał oglądać dobry mecz.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
coś ci się kuna pomieszało holandia nie grała z portugalią na euro 2000 ;p ewentualnie w 2004 roku ;p
Chodziło o mecz Anglia-Portugalia, ale to był mecz grupowy 6 lat temu! A ja mówię o tym co działo się dzisiaj na boiskach... Anglia ogólnie to słabo na tych Mistrzostwach .
BTW. Zauważyliście, że do tej pory wszystkie mecze 1/8 wygrywali zwycięzcy swoich grup? Psipadek? .
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-06-25 23:40:38)
Kurna ten mecz przypominał mi momentami obrady w tajwańskim parlamencie , co gorsza sędzia nie potrafił zapanować nad "gorącymi głowami" piłkarzy. Nie to żebym był fanem sędziego Colliny, ale pod jego "gwizdkiem" do takich sytuacji raczej by nie doszło.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Straszna masakra. Tego sędziego na długo powinni odsunąć od ważnych meczy. :/ I tak jak w Korei kompromitowali się sędziowie z Vanuatu i innych takich wynalazków, tak na tym mundialu głupieją wydawałoby się doświadczeni sędziowie.
Niestety po pewnym czasie można było przewidzieć, że mecz zakończy się totalną jatką, arbiter bardzo starał się zaognić sytuację. Nieoddanie piłki przez Heitingę -> faul Deco, za który powinien dostać czerwo, ale do któego by nie doszło, gdyby sędzia dobrze wywiązał się ze swoich obowiązków. Dostał żółtą, ok, niech będzie, że może sędzia się zreflektował, jaką głupotę zrobił z rzutem sędziowskim, ale czemu wtedy za odepchnięcie Deco nie poleciał od razu Sneider? Tragedia, zamiast ciekawego meczu dostaliśmy bezmyślną kopaninę po nogach przeciwnika.
Costinha wysunął się na czoło mojego rankingu zagrań skrajnie idiotycznych, tuż przed Polaka z Czech i Sobolewskiego wiadomo skąd.:P:-D Dla De Rossiego jest oddzielna klasyfikacja.:)
Przychylam się do zdania Beavisa, mecz wyniszczonej Portugalii z Anglią Svena Gorana "1-0" Eriksona może być nieprzeciętnie nudny. To, co prezentują wyspiarze w tym turnieju, to jakaś parodia futbolu.
Ostatnio edytowany przez phenix (2006-06-25 23:48:37)
Nie wierzę...[brakslow][placze]
BTW treningi Włochów się opłaciły.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-06-26 18:54:21)
Ogi chciałbym zauważyć że wyniki meczów na pierwszej stronie są trochę niepouzupełniane:P
No i moja Portugalia w półfinale!!!
Grrrrrrrr.......
Moi faworyci na początku mundialu:
1.Polska:D
2.Holandia
3.Anglia
4.Francja
Ta Portugalia Rozwaliła już moje dwie ulubione drużyny, teraz Francja pokona Brazylię, a potem w półfinale Portugalię. Finał Niemcy - Francja(w karnych wygrają Francuzi:D) Ale sie zdenerwowałem[deprecha]
Ciekawe jak pójdzie brazylii. Mam nadzieję że rozniosą Francuzów^^
Pierwszy raz w życiu będę dziś kibicował Francji.
Francji kibicuje najbardziej, a obstawiałem na początku finał Francja-Anglia no cóż...Francja wygra w karnych ^^
Grrrrrrrr.......
TaPortugalia Rozwaliła już moje dwie ulubione drużyny, teraz Francja pokona Brazylię, a potem w półfinale Portugalię. Finał Niemcy - Francja(w karnych wygrają Francuzi:D) Ale sie zdenerwowałem[deprecha]
hehehe nie bylbym tego taki pewien;D Teraz Brazylia rozwali Francuzów i bedzie g brazylia sie zrewanzuje za 98 rok
Do boju brazil
Lubie Brazylie, ale jakoś nie chce żeby wygrali, niech dadzą innym powygrywać:P
hehe ja chce zeby zrewanzowali sie Francji za 98 rok
w sumie z tych druzyn co zostaly to najbardziej chce zeby Brazylia wygrala
Tak to bylbym za Holandia :p
No to teraz trzymajmy kciuki za Brazylię.:P
Nie oglądałem zbyt uważnie meczu, ale z tego co widziałem to chyba Francja dominuje:D
Tak trzymać[respekt]
EDIT: Lila, a co myślałaś? toż to było wiadome od samego początku, wcześniej czy później musiało to nastąpić:D
Ostatnio edytowany przez karoleq114 (2006-07-01 22:21:56)
1:0 dla Francji ale mnie rozbawili:) jeszcze się okaże, że canarinios do domu pojadą...
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)