Nie jesteś zalogowany.
Czyli to no podstawie ostatniego tomu sagi, zobaczymy...
A propo czy ma ktoś tą piosenkę... nigdzie nie moge dostać. Please.
...nie mówiąc juz o trailerze.
Ostatnio edytowany przez mbell (2006-07-03 14:28:31)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Czyli to no podstawie ostatniego tomu sagi, zobaczymy...
Też nie ostatniego, bo Ged wyrusza w podróż z księciem Arren (Lebannen) - pewnie chodzi o znikającą ze świata Ziemiomorza magię - czyli tom trzeci "Najdalszy brzeg". Jest też scena, gdzie jakąś małą dziewuszkę - przypomina późniejszą, starszą Therru - ścigaj kilku oprychów; czyli tom czwarty "Tehanu".
Może jest coś i z 5 tomu; informacje, które tomy były inspiracją do powstania Ged Senki, czerpałam z internetu i tego co widziałam w trailerze (nawet znalazłam gdzieś stare info z zeszłego roku, że miała to być ekranizacja 1 tomu, co z pewnością jest nieprawdą).
A propo czy ma ktoś tą piosenkę... nigdzie nie moge dostać. Please.
...nie mówiąc juz o trailerze.
Trailer znalazłam na mule, ale jakość jest kiepska i nie znajdziesz lepszej, bo ściągnęłam wszystkie dostępne rawy. I motyw muzyczny też jest na mule.
Ostatnio edytowany przez Anaka (2006-07-03 15:42:05)
Oki , poszukam.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
ojoj! zapowiada się ciekawie... swoją droga muszę uzupełnić sobie tą sage bo jeszcze 5 tomu nie przeczytałem ("Inny wiatr" zdaje się taki ma tytuł)
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-07-03 15:31:57)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Najlepsze anime tego miesiąca: Atomówki [roftl]
A ja czekam na to anime. To będzie chyba w końcu klimat jaki lubię. Mam nadzieję na duży realizm ukazania brutalnego świata polityki Może skuszę się na tłumaczenie, jeśli tylko jakaś porządna grupa się za to weźmie . Tylko ciekawe ile osób będzie to patrzeć.
PS. Tytułu to chyba nikt nie zapamięta
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
A ja czekam na to anime. To będzie chyba w końcu klimat jaki lubię. Mam nadzieję na duży realizm ukazania brutalnego świata polityki Może skuszę się na tłumaczenie, jeśli tylko jakaś porządna grupa się za to weźmie . Tylko ciekawe ile osób będzie to patrzeć.
PS. Tytułu to chyba nikt nie zapamięta
Czekamy na to samo. Ba, nawet miałem podobne plany, ale gdyby ktoś porządny się za to wziął (Ty), to ja bym sobie odpuścił. Zresztą, mam nadzieję, że po 20 lipca będę regularnie wypuszczał napisy do dwóch serii anime, które już dawno wyszły.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Zawsze można zawiązać współpracę Ja sam nie wiem jak się będę czuł w takim klimacie . Jeszcze czegoś takiego nie miałem okazji tłumaczyć i boję się trochę terminologii, więc pomoc by się przydała
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Zawsze można zawiązać współpracę Ja sam nie wiem jak się będę czuł w takim klimacie . Jeszcze czegoś takiego nie miałem okazji tłumaczyć i boję się trochę terminologii, więc pomoc by się przydała
Kusa propozycja. Mi odpowiadałby klimat, jednak nie wiem, jak wyszłoby mi samo tłumaczenie. Z chęcią służyłbym za korektora i pomoc do tłumaczenia (nie miałbym po Tobie za wiele do roboty ). Tylko nie wiem, czy nie masz od tego kogoś ze swojej grupy. Mimo wszystko odezwę się w tej sprawie, gdy pojawi się pierwszy odcinek porządnej grupy (nawet jak nieporządnej). Chyba, że coś pokrzyżowałoby mi plany.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Trzeba przyznać że w tym zezonie obrodziło tytułami które moga okazać się ciekawe, poza wspomnianym Gen Senki to:
Le Chevalier D`Eon - Najberdziej przezemnie oczekiwane, będzie świetne jesli powstrzymają się przed supermocami i gadźetami ala James Bond
Gundam Seed Stargazer - jako fan gundama na pewno nie przegapie, tak samo jak kolejnych odcinków Gundam MS Igloo Apokalypse 0079
Oprócz tego raczej nie zawiedziemy sie na:
Toki wo Kakeru Shoujo - ekranizacja książki więc warto zobaczyć
Hoshizora Kiseki - zapewne romantyczne
Brave Story - nostalgiczne
Project BLUE Chikyuu SOS - podobno wzorowane na klasyce SF
Poza tym myślę że warto będzie zobaczyć te tytuły:
Innocent Venus - kreska głaszcze moje oczy , no i są mechy
Coyote Ragtime Show - podoba mi się bagnet jaki ta pokojówka ma na karabinie
Le Chevalier D`Eon - Najberdziej przezemnie oczekiwane, bÄdzie Ĺwietne jesli powstrzymajÄ siÄ przed supermocami i gadĹşetami ala James Bond
No cóş, z ciekawoĹci teĹź to zobaczÄ, choÄ czyniÄ tytuĹowym bohaterem szpiega-transwestytÄ to trochÄ dziwne. XD
Od nazwiska kawalera d'Eona powstaĹ nawet synonim transwestytyzmu - eonizm.
Usycham zaraz umrę niech się ktoś zlituje i zarzuci jakimś świeżym i dobrym tytułem pocieszam się jedynie tym ze interesujący może być .hack// Roots
Usycham zaraz umrę niech się ktoś zlituje i zarzuci jakimś świeżym i dobrym tytułem pocieszam się jedynie tym ze interesujący może być .hack// Roots
Może nie zauważyłeś, ale hack zaczął się w zeszłym sezonie i jest już na pólmetku. IMHO straszna kicha :-/
Wiem tylko ze ja zacząłem go ściągać dopiero 3 godziny temu. I dopiero jestem pierwszy raz na forum od 2 lat to dopiero mój 2 post
Prosiłabym o nie zaśmiecanie tematu, ja to zrobiło parę osób nad moim dzisiejszym pierwszym postem. Teraz na tapecie są nowości lipcowe i o nich można pisać, a nie zbaczać z tematu.
no ja napisałem o anime którego premiera była 30 czerwca to chyba mi wybaczysz
Gracol, czy straszna kicha? Może i nie jest najlesze, ale do obejrzenia, a dla mnie (osoby która naprawdę polubiła tę serię) tytuł prawie, że obowiązkowy... mimo, że faktycznie nie jest to tak dobrego jak chociazby SIGN (no i te okropne walki :/), ale ostatnio akcja nabrała trochę tempa ^_-.
To tak w ramach OT xP.
A teraz co do nadchodzących tytułów:
Ged Senki - jakkolwiek by tego nie zrobili, pierwszy odcinek obowiązkowo, uwielbiam tę serię xD.
NHK ni Youkoso! - może być zabawne
Hoshizora Kiseki - emmm... sry że głupie pytanie zadaje... ale co znaczy web?
Le Chevalier D`Eon - Hmm... może być ciekawe, trzeba będzie zobaczyć ^^
I to chyba tyle ^^.
Hoshizora Kiseki - emmm... sry że głupie pytanie zadaje... ale co znaczy web?
wcale nie głupie, też tego nie wiem... może znajdzie się ktoś kto nas oświeci
Ja tam za duzo z tych serii nie bede sciagal gdyz z krotszych animkow sciagalem tylko haruhi, a jako ze mozliwosci mojego lacza sa ograniczone to na jej miejsce najwyzej wybiore jedna albo dwie.
obowiazkowo obejrze
Maria Sama ga Miteru OVA (musze sie za mange w koncu wziasc)
Kidou Senshi Gundam Seed C.E. 73 Stargazer (choc wolalbym jakiegos nowego gundama )
Z serii TV wybiore z posrod
Naikaku Kenryoku Hanzai Kyosei Torishimarikan Zaizen Jotaro (ze wzgledu na tematyke, a tak wogole to niezle dlugasny tytul )
NHK ni Youkoso! (bo od GONZO)
Innocent Venus (bo obrazek fajnie wyglada no i SciFi)
Do tego moze jakis Romance, ecchi lub jakies shojou jak bede w nastroju
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-07-03 20:48:06)
Mnie z nowego sezonu interesują tylko 2 pozycje. Może to i dobrze, dzięki temu będę mógł nadrobić zaległości choćby z tego.:)
Naikaku Kenryoku Hanzai Kyosei Torishimarikan Zaizen Jotaro, na którą to serię zwrócił mi niegdyś uwagę Wanderer (już się cieszę na suby;)) - świetna tematyka, mam nadzieję na coś naprawdę ciekawego. No i ten banalny do zapamiętania tytuł, jak mu się oprzeć.:-D
Le Chevalier D`Eon - może coś z tego będzie, choć wielkich oczekiwań względem tej serii nie mam.:)